directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas:“ens deixem segrestar per la pressió política i mediàtica de Madrid”

El president diu que no té por mentre el poble català continuï mobilitzat i assegura que tenim una molt bona carta i potser guanyarem la partida

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El president Mas en una entrevista a 8TV  ha fet una advertència als mitjans que van a remolc de les informacions de Madrid. A l’inici de l’entrevista el president ha comparat el "temple de la democràcia" que és Escòcia amb Espanya, que és com un "cova". El president ha explicat que a Madrid volen guanyar les dues batalles, “fan campanya pel no i alhora volen desinflar el procés impedint-nos votar”, i ha assenyalat que nosaltres, a diferència d’Escòcia malauradament hem de posar totes les energies en poder votar. El president també ha considerat que és un “escàndol” des del punt de vista de la qualitat democràtica que el govern espanyol  ja sàpiga el que decidirà el  Tribunal Constitucional sobre la llei de consultes i el decret de convocatòria quan encara no estan ni aprovats ni signats.
 

Comparteix
   


Etiquetes
No tinc por

Mas ha assegurat que està convençut que hi ha tenta gent que està segura del que estem fent que sap que no el deixaran sol. “No tinc por” ha dit el president que  també ha assegurar que "La unitat no està tan esquerdada com es diu".
 
Cuní fa el ridícul amb el símil de James Dean

El periodista estrella de 8tv ha comparat el moment actual que es viu a Catalunya amb la cursa fatal de la pel·lícula protagonitzada per James Dean, “Rebel sense causa” i el president l’ha deixat en ridícul per la seva frivolitat en comparar el procés  amb aquest film.

Les diferències amb Escòcia

ACN.- Mas ha reconegut que enveja que Escòcia pugui celebrar un referèndum amb un clima de normalitat, de respecte, de tolerància i de forma civilitzada, i sobretot que ningú discuteixi que els escocesos són una nació. "Escòcia no està contínuament menystinguda. I si és una nació té dret a decidir, sí o no? Allà no ho discuteixen", ha apuntat. És per això que ha definit el Regne Unit com el "temple de la democràcia" i l'ha contrastat amb la "cova" que és Espanya. En aquest punt ha posat com a exemple el fet que el govern espanyol ja estigui dient que el TC declararà inconstitucional la llei de consultes.
 
En aquest sentit, ha lamentat que des d'Espanya sempre es plantegi tot com un "xoc de trens o un precipici". "Ens hem de civilitzar una mica", ha demanat.

No hem d’ensenyar les cartes

El president de la Generalitat no ha volgut aclarir quan signarà el decret de convocatòria de la consulta, ha dit que podria ser de manera imminent o passats uns dies. Sí que ha agraït al PSC que voti a favor de la llei de consultes, tot i que ha opinat que podria anar més enllà i donar suport al 9-N.
 
Després que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, reunís els fiscals en cap de Catalunya per parlar precisament de la consulta, Mas ha assegurat que ell no té por de res si la mobilització social l'acompanya. "Jo no he de pensar si les conseqüències són la inhabilitació o el que sigui. Això ja ens ho anirem trobant. Fins que hi hagi aquesta mobilització del poble i s'ho creguin, no tinc por", ha dit.
 
Probabilitat "notable" de votar el 9-N
 
Mas ha assegurat que Catalunya té una "bona carta" per poder votar el 9-N, la mobilització, la unitat política i el marc legal, i ha apostat per aprofitar-ho. "Si la política catalana està a l'alçada de les circumstàncies i realment aquest concepte de volem decidir per nosaltres mateixos ens el creiem, jo li dono garanties que aquest procés s'acaba votant", ha assenyalat. De fet, ha opinat que hi ha una probabilitat "notable" de fer-ho el 9-N, tot i que ha reconegut que no és excel·lent.
 
En aquest punt, ha defensat que la unitat política "no està tan esquerdada com es diu", però ha advertit que amb qualsevol moviment "en fals", la figura de porcellana amb que la va identificar en el Debat de Política General "cau a terra i es trenca".
 
Mas ha assegurat que ERC no l'ha decebut malgrat el discurs d'Oriol Junqueras d'ara fa dos dies, i ha recordat que CiU i els republicans van aprovar un munt de resolucions conjuntes. "Jo em fixo més en els fets i en les decisions que no pas en les declaracions", ha subratllat.
 
La desobediència no es vota al Parlament
 
Ara bé, sí que ha considerat un error que la CUP presentés una resolució cridant a la desobediència, perquè "com un Parlament ha de votar la desobediència com a concepte?", ha preguntat. Mas ha indicat que un país un dia "posat al límit, contra les cordes, pot arribar a desobeir", i ha afegit que espera que no sigui el cas de Cataluya, però "el que no farà és votar al Parlament la desobediència".
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
F.Ibló fletxa Només els FRANQUISTES MAL RECICLATS DEL PP o del PSOE es poden sentir a gust a l'estat espanyol, el MÉS FEIXISTA DE L'EUROPA ACTUAL
20 de setembre de 2014, 08.19 h



#24 No t'hi capfiquis gaire, company: el pobre Bejota fa el que pot, però no arriba més enllà. Cal tenir-li una certa compassió i no ser massa dur amb ell, encara que fas bé de posar-li ells punts sobre les is, perquè altrament s'aniria perdent en les boiroses ambigüitats d'aquest fals món que s'ha creat dins el seu poc eficient cervell.


#23 Tu tranqui, Bejota, que ningtú no se'n riu de tu . Però i per què en comptes d'escriure no fas un bon àpat a base de peix blau, per exem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Moles de Robinson fletxa Les Ardennes
19 de setembre de 2014, 20.49 h

#23

collons bejota mira q fa temps q els diferents ambaixadors han dit el contrari, i tu vinga que vinga, .

Més pobres què ara no ho serem , bejota, ximplet !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
BEJOTA fletxa bcn
19 de setembre de 2014, 19.28 h

Els empresaris americans paralitzen les seves inversions a Catalunya


A la Cambra de Comerç Americana hi són representada firmes multinacionals com Morgan Stanley, General Electric, Bank of America-Merrill Lynch, IBM o Microsoft i facturen més de 248.000 milions a Espanya.

SR. MAS :DEIXI LES XIMPLERIES PERQUE ÉS VOSTÈ EL QUE S'HA FICAT EN AQUEST EMBOLIC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 de setembre de 2014, 13.48 h

#5 Fes-te un favor: deixa de creure't tertulians pagats per l'stablishment i llegeix història. Agafa el teu propi criteri. Potser arribaràs a la conclusió que han arribat molts intel·lectuals espanyols:
Los catalanes, siempre que se les ha dejado, han trabajado para convertir España un pais prospero y moderno pero a la que sacaban un poco la cabeza se la cortaban.. En el fondo, España siempre ha preferido vivir en un feudalismo señorio con siervos y bufones y, sobre todo, nada de poder... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Sergi Batallé fletxa Catalunya
19 de setembre de 2014, 13.13 h


#11 Què passa amb tants espanyolistes sueltos en un digital independentista? Que potser pretenen convèncer algú, aquests poca-soltes? Bobo. botarate: no veus que t'estàs definint tu mateix? Quins desgraciats aquests unionistes, no valen un cèntim d'euro


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Sergi Batallé fletxa Catalunya
19 de setembre de 2014, 13.10 h

#17 Tu sí que ets un pobre mindundi repugnant. Per què parles de coses de les que no tens ni remota idea, Teo papanates?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
19 de setembre de 2014, 11.57 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
19 de setembre de 2014, 11.52 h

#13 HA SIDO UNA LÁSTIMA LO DE ESCOCIA,...AHORA LOS QUE ESTÁN CONTRA LA INDEPENDENCIA , VAN A ESTAR TODO EL DIA CACHONDEÁNDOSE DE ESCOCIA Y POR EXTENSIÓN, DE CATALUNYA Y DE CUALQUIER TERRITORIO QUE QUIERA LA INDEPENDENCIA...

AYER SIN IR MÁS LEJOS, ANTES DE ACABAR EL PROGRAMA DE EL CASCABEL, DE 13TV, EL PRESENTADOR PREGUNTÓ A UN ANALISTA DE ENCUESTAS POR LA PROYECCIÓN DE VOTO EN ESCOCIA, Y DIJO QUE GANABA EL NO POR 8 PUNTOS PORCENTUALES. Y ENTONCES, EMPEZARON A SONREIR , A DARLE A LA CHÁ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
19 de setembre de 2014, 11.43 h

#13 ! Pobrecilla !
Su todo el mundo coincide en que el pobre es un mindundi ,un pobre mandado que ha hecho el ridículo en Cataluña y fuera , tiene que ser muy triste ser un empleado de los Pujol y que junqueras también mande más que tu , además de pasar a la historia como el bobo que dividió Cataluña y que hundió CIU


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Isabel fletxa Santa Eulàlia
19 de setembre de 2014, 09.59 h

El Cuní es creu que la independencia catalana es una "peliíqula", pobre Cuní,... sort que tenim un president que et creguis o no tot el que diu, ho fà amb discracció, educació i molt respecte.
Sr.Cuní.. si us plau aprengui una mica del Sr. Mas, no li farà cap mal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.