directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una Consulta que els deixa en pilotes

La jungla del procés a set setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: César Luena, Artur Mas, Alicia Sánchez-Camacho, Xavier Sardà, Xavier Solano i Andrés Valencoso.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- La setmana ha acabat amb l’aprovació, per amplíssima majoria, de la Llei de Consultes no referendàries que donarà cobertura legal i acordada (en concret, acordada per 106 dels 135 diputats del Parlament de Catalunya) a la convocatòria del 9-N. Ha servit, entre altres coses, per posar de relleu la capacitat il·limitada del dependentisme per contradir-se: negar el vot com una exaltació de la democràcia; apel·lar a l’acció de la majoria silenciosa a Escòcia i demanar alhora que, per tots els mitjans, continuï sense expressar-se a Catalunya; cridar (com l’editorial d’El País) a evitar el contagi de l’expressió de la veu del poble... amb nous referèndums. Senzillament espectacular. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Luena, César(secretari d’organització del PSOE).
Federar-nos a sobre.
El nou número dos del Partit Socialista, el doctor Luena, s’ha afegit (amb la ignominiosa contribució de José Bono, ben destacat, al capdavant, amb la seva diatriba covarda contra el president Pasqual Maragall) a la llista de polítics socialistes espanyols que aquesta setmana s’han abraonat sobre la nostra dignitat. Diu que el president de Catalunya sembla un zombi i que “se li ha anat l’olla”. Ens situa, a la majoria dels catalans, entre els morts vivents i els orats. Sense dubte, són les millors condicions per mantenir-nos junts. El gran nivell d’expressions d’aquesta mena fan pensar l’èxit de la renovació del partit i auguren una gran sensibilitat envers les demandes que expressen al carrer centenars de milers de catalans. Les enquestes preveuen una veritable catàstrofe del vell partit socialista espanyol davant l’empenta de Podemos: francament, s’entén.
 
Mas, Artur (president de la Generalitat de Catalunya).
Cap de colla.
Ha estat una setmana intensa per al Gran Timoner. Sòlid durant el Debat de Política General, ha estat particularment brillant en la seva valoració del referèndum escocès: roda de premsa multilingüe davant una munió de mitjans internacionals. Insistència en el fet que la Consulta no només és la millor opció de consens a Catalunya, sinó també, com s’ha demostrat a Escòcia, el millor aval davant del món per a resoldre el conflicte nacional que plantegem. Ara, amb la convocatòria de la Consulta en les properes hores, comença la fase decisiva: una partida d’escacs en la qual cada moviment ha d’anar compassat amb la unitat de tots els partits catalans compromesos en el procés; temps d’intel·ligència, de lideratge i d’anar tots a una: un còctel complex però imprescindible.
 
Sánchez Camacho, Alicia (presidenta del Partit Popular a Catalunya).
Doble favor.
La reacció de la líder dels populars catalans davant l’èxit de la Via Catalana 2014 ha estat una nova benedicció per al procés. Sense ruboritzar-se, sense moure una pestanya (encara que això sigui potser per altres raons de física estètica) va afirmar que la V de la Diada demostrava que el sobiranisme va a la baixa. Negar la realitat d’una manera tan bèstia té un doble benefici per a nosaltres: de cara endins la desacredita davant qualsevol que tingui dos dits de front i no visqui completament aïllat del seu entorn, sigui a Pedralbes o a l’extrarradi; de cara enfora, en desinformar els espanyols, aconsegueix l’objectiu de desconnectar encara més les opinions públiques dels nostres dos països, alhora que confon les classes dirigents de l’Estat.  Senyores i senyors, gran servei de l’Alicia.
 
Sardà, Xavier (periodisme).
Sarcasme contra buidor.
A la tertúlia dels dilluns de la ràdio comtal, un dels activistes històrics del Partit dels Socialistes feia la conyeta habitual. Hi havia, però, alguna cosa diferent. Se’l veia tocat. La constatació de l’arrel popular, festiva i il·lusionant de la més gran mobilització independentista fa mal. Per als suposats progres de tota la vida, per als esquerrans oficials, restar al marge del moviment popular més potent de la història del país cou i molt. Sardà va emprendre la gran fugida endavant del sarcasme per no haver d’afrontar la realitat: que els seus adopten tota mena d’estratègies brutes de desgast i que la gent els replica amb voluntat de construir un nou país regenerat. Ell ha triat el camp equivocat en la batalla per la llibertat i la regeneració. I ho sap.
 
Solano, Xavier(exdelegat de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i assessor de l’Scottish National Party).
L’analogia escocesa.
Els catalans ens hem abocat a seguir aquests dies el referèndum escocès. En tenim gent, com Xavier Solano, particularment indicada i compromesa amb la causa. Alguns catalanets babaus s’han sorprès que els líders escocesos, començant pel mateix Alex Salmond, hagin marcat distàncies amb el procés català: és del tot lògic, per no crear anticossos. No voldria desenganyar ningú, però nosaltres també ho farem amb els que vinguin al darrera nostre. La vida és dura. Una altra cosa és que els moviments desfermats a Escòcia, Catalunya, Euskadi o Sardenya no representin també la voluntat de construir espais polítics més propers a la gent i amb un compromís amb una Unió Europea federal que no passi per la unió d’estats-nació a l’antiga que ens ha portat a la situació actual.
 
Velencoso, Andrés(model).
D’èxit en èxit.
Després del gran regal que els dependentistes de Societat Civil Catalana ens van oferir amb la frustrada convocatòria de Tarragona (3.300 assistents comptabilitzats per la bona gent de Contrastant), la mare de tots els trets al peu, amb l’assistència, a més, d’elements nazis que com sempre van exhibir la seva presència a les xarxes socials, aquesta setmana l’organització dependentista s’ha lluït amb l’exhibició d’un suposat suport de Velencoso a la seva causa. Resultat: una amenaça de demanda per l’ús indegut de la seva imatge i un ridícul espantós. En fi, que hi farem. No dubteu, però, ni per un segon, que la incapacitat d’aconseguir un sol suport públic (tot i els diners que deuen posar damunt la taula per aconseguir-lo) serà culpa del règim totalitari sobiranista que asfixia els mitjans catalans.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.  





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
22 de setembre de 2014, 08.09 h


#7 La teva opinió m'agrada més : EXPLIQUEM AL MÓN EL QUE PASSA AQUÍ, expliquem-li doncs que ens volen fer callar per una constitució que varen votar fa 36 anys una petita part dels catalans avui vius, sota la por de tot l'estat franquista. Per no dir les pressions que varen rebre els que la varen redactar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
22 de setembre de 2014, 08.03 h



#11 No fotem, Lluís, amb tots els respectes: fer la feina en silenci, quan lo més important són els arguments em semblaria una bestiesa. Prefereixo argumentar que no pas manifestacions castelleres, Vies Catalanes , Bes baixes, etc ... QUE TAMBÉ EM SEMBLEN MANERES MAGNÍFIQUES DE TRENCAR EL SILENCI, però que no DEMOSTREN res més que el fet de que existim i tenim la nostra pròpia cultura.

Jo crec que caldria denunciar a tots els vents que l'estat espanyol pretén fer callar el poble ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
22 de setembre de 2014, 00.06 h

Si us plau, no "deixeu en pilotes" a la Alicia Sanchez-Camarga. Si ja es repulsiva vestida, nua deu ser espantosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de setembre de 2014, 19.23 h

Però, d'on ha sortit aquest bitxo quematxo tant malparit i rar? Sembla un estropajo, un espantapajaros, o una marciana amariconada?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Lluis C fletxa Banyoles
21 de setembre de 2014, 18.05 h


#4 T'agrada el sado eh, punyetero !!!...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluis C fletxa Banyoles
21 de setembre de 2014, 18.03 h

#1 Doncs perquè és el que els espanyols voldrien, simplement.
La feina s'ha de fer ben feta, sense presses però sense encantar-nos, i sobretot, amb "silenci"...i mentrestant, que l'espanyolam bordi, que és la única cosa que els hi queda.
La Constitució franquista aquesta dels pebrots, ja l'hem superada. Hem de canviar el "xip" i fer el nostre camí, que és molt llarg i ple d'entrebancs. No tenim temps per perdre en contestar a imbècils i capullos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
21 de setembre de 2014, 17.32 h

NO PER FAVOR ! AQUESTA NENA, LA CAMACHO, EN PILOTES NO.....!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
21 de setembre de 2014, 16.38 h

Biafra, primera región extranjera en abrir 'embajada' en Barcelona En la inauguración, cargos de la Generalitat brindaron por la 'liberación' de Cataluña

RECTIFICO, POR FIN ALGUIEN QUE OS APOYA. PERO QUE ALGUIEN . . . . . .

http://www.elmundo.es/cataluna/2014/08/16/53ee4e71e2704e93498b457c.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de setembre de 2014, 15.15 h

Todo el daño y amenazas que ha sembrado el PPC se les girara en su contra cuando Cataluña sea un Estado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Scottish repercussions for Catalonia fletxa .............................
21 de setembre de 2014, 14.12 h

http://www.youtube.com/watch?v=om3sEyJv0sg

Internacionalitzem al màxim la nostra causa, expliquem al món el que està passant aquí i guanyem-nos la llibertat.
The vote in Scotland has encouraged the Catalan parliament to vote on a resolution to vote on independence from Spain.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.