directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i ICV votaran en contra de la retallada de Zapatero mentre que CiU i PP no ho aclareixen

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC i ICV han anunciat aquest dissabte que votaran en contra de les mesures per retallar el dèficit de l'Estat quan s'hagin de convalidar al Congrés perquè son 'injustes' i afecten 'els més dèbils'. En canvi, CiU i PP no han aclarit obertament el sentit del seu vot tot i que han deixat clar que no hi donaran suport, així doncs, es podrien decantar per una abstenció. El pla del govern Zapatero per retallar el dèficit en 5'2 punts en els pròxims dos anys es podria votar el pròxim dijous al Congrés. La retallada preveu una rebaixa del sou dels funcionaris en un 5% de mitjana i la congelació de les pensions. A més, no inclou un impost per les rendes més altes.
duran, ridao, unió, esquerra, congrés
Comparteix
   

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha anunciat aquest dissabte des de Lleida que ERC votarà en contra de la retallada de Zapatero ja que 'no es pot fer descansar tot el pes de la crisi en els més febles' com ara pensionistes o dependents. Ridao ha dit que calen 'reformes estructurals' i ha assegurat que no donaran cap 'xec en blanc'.

En la mateixa línia, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, també des de l'Aplec del Cargol, ha justificat el rebuig del seu partit a la retallada de Zapatero perquè no son mesures per augmentar els ingressos ni per fer tributar més als més rics. A més, ha criticat que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmi que 'ara no toca canviar els impostos als més rics quan es demanen esforços als pensionistes, assalariats i persones depenents'.

El president de CiU, Artur Mas, des d'un miting a Blanes, no ha aclarit què votarà el seu partit al Senat tot i que en les últimes hores ha deixat entreveure que optaran per una abstenció. Aquest dissabte ha avançat que 'si cal donarem un cop de mà perquè el país sencer se'n pugui sortir millor' tot i que ha afegit que després del 'despilfarrament' del govern espanyol, CiU no es farà responsable dels seus errors. 'CiU potser haurà de ser responsable per no obstaculitzar-ho tot, però el que no farà és donar-los un xec en blanc', ha conclòs.

Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, que ha visitat l'Aplec del Cargol de Lleida, encara ha estat menys clar que Mas. Rajoy només ha assegurat que no donarà suport a la retallada del govern espanyol, però no ha donat pistes sobre el sentit del seu vot, si s'abstindrà o si hi votarà en contra. 'No li donarem suport perquè és imposat', ha manifestat, al temps que ha remarcat que decisions d'aquest tipus no es poden fer sense parlar abans amb ningú'.

És la mateixa posició que el PNB. Els nacionalistes bascos han anunciat que tampoc donaran suport al govern espanyol però no han aclarit el sentit del seu vot.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.