directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sintonia plena PP-PSOE per frenar el procés

La vicepresidenta del govern espanyol agraeix als socialistes el seu "sentit d'Estat" en un "moment clau" per a Espanya

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el portaveu parlamentari del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, s'han emplaçat aquest dimecres a treballar plegats per frenar la consulta sobiranista i el procés a Catalunya. Dos dies després de la reunió privada que van mantenir el nou líder dels socialistes, Pedro Sánchez, i el president espanyol, Mariano Rajoy, les dues parts ha apuntat que cal "parlar" de les "qüestions d'Estat". Sáenz de Santamaría ha agraït als socialistes el "suport" a la postura del govern respecte a Catalunya i el seu "sentit d'Estat" en un "moment clau" per a "tots els espanyols", però els ha retret que no concretin quina és la seva proposta federal.

Comparteix
   


Etiquetes
Sáenz de Santamaría ha agraït el sentit de les paraules del portaveu del PSOE a la cambra baixa, Antonio Hernando, que ha defensat novament la necessitat d'una reforma federal de la Constitució i ha reclamat al govern espanyol que "parli" amb el PSOE. "Parlem molt, la situació del país és molt delicada i hem de treballar junts", ha sentenciat.
 
El portaveu socialista ha destacat les "coincidències" entre els dos partits, com el fet que el procés a Catalunya és "un problema" i que la consulta "no és constitucional". Per aquest motiu ha mostrat el seu "suport" als recursos que el govern espanyol presentarà davant el Tribunal Constitucional.
 
En la seva resposta, la vicepresidenta ha recordat que l'aprovació de la Llei de consultes per part del Parlament de Catalunya i la intenció d'Artur Mas de convocar un "referèndum" fa que l'Estat visqui "un moment clau" per a "tots els espanyols".
 
Per aquest motiu, i en la mesura que aquesta és "una qüestió d'Estat", ha volgut posar en valor "el suport que avui (el PSOE) brinda com a principal partit de l'oposició", així com el de tots els partits que aborden aquesta qüestió "com un assumpte d'Estat".
 
"Crec que ens incumbeix a tots i que hem de treballar amb independència de les posicions ideològiques de cadascú en preservar el que hem construït junts tots els espanyols i el futur en comú de tots els espanyols", ha afirmat.
 
Segons la vicepresidenta, "aquesta fortalesa en la defensa i el respecte de la llei és també la fortalesa de la democràcia".
 
Demana que concreti la proposta federal
 
Ha agraït la "responsabilitat" del PSOE i d'altres grups de la cambra, però també ha demanat aquesta mateixa "responsabilitat" sobre "com i què plantejar com a resposta" perquè el PSOE "proposa ni més ni menys que una reforma de la Constitució i del model de convivència".
 
En aquest marc, ha preguntat al portaveu socialista què entén el PSOE per un estat federal, què implica respecte a l'actual model autonòmic, si el vol simètric o asimètric, què implica el reconeixement de drets singulars, cap a quina direcció vol reordenar competències, o si vol caminar cap a un pacte fiscal. Totes aquestes qüestions, ha dit, "són importants" per encaixar el debat, i "quan un vol construir el consens cal anar més enllà de l'anunciat". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Artur fletxa BARCELONA
19 d'octubre de 2014, 09.35 h

REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT SI ES FA DESPRÈS DE:
300 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
o, si els sembla massa:
40 + 39 i escaig ANYS D’INDEPENDÈNCIA (com els del Franco i el seu fill putatiu)
o, si voleu:
10 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
i després votar.
Engeguem-los a CAL FELIP


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
mmm fletxa sant cugat
28 de setembre de 2014, 21.00 h

Per sobre de tot CASTILLA ' '''
Diuen que Deu al sete dia va descansar i al vuite va crear Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Peret fletxa VNG
25 de setembre de 2014, 20.24 h

No es podia esperar res mes del cadell del Rubalcaba, del "barons", i de tots els fatxes nostàlgics que es van amagar enrera les segles del PSOE.
Son la branca progre del nazionalistas del PP, però no tenen pebrots per sortir del armari feixista en que resideixen, ja que es el que realment pensen en la intimitat. Però, de tant en tant se'ls calenta la boca, i ataquen (que no raonen) tot el que pugui venir de Calalunya.

Als botiflers del PS C?, se'ls ha acabat dir mentides gratuïtament, ja... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
BEJOTA fletxa bcn
25 de setembre de 2014, 15.48 h

La inversió estrangera a Catalunya així que s'apropa el 9N.


Durant el primer semestre de 2014, la inversió estrangera realitzada a Catalunya cau un 59% respecte del mateix període de l'any anterior, ja que va passar de 1.268 a 502 milions d'euros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
jcc fletxa bcn
25 de setembre de 2014, 15.33 h



Estem arribant a un dels més decisiu de la història de Catalunya. Què passarà a partir d’aquí? Dependrà de la brutalitat de la reacció espanyola. Però cal que els catalans puguin dir que volen sobre el seu futur com a poble, cal fer-ho aviat i fer-ho bé. La llei de consultes és un bon instrument i l'11 de setembre ha estat un pas decisiu fet per la ciutadania catalana i ara cal que els representants escollits democràticament facin el pas.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/20... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
25 de setembre de 2014, 15.01 h

Quan d'amor entre els espanyols. L'odi a l'enemic comú --que es veu quer som nosaltres-- fa miracles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
FSD fletxa SDFFASD
25 de setembre de 2014, 13.55 h

Segons la vicepresidenta, "aquesta fortalesa en la defensa i el respecte de la llei és també la fortalesa de la democràcia".-----------> ES LA FORTALESA DE L'IMPOSICIÓ LEGAL. NO DE LA DEMOCRÀCIA". PERÒ ELS CATALANS MANTINDREM CONTINUAMENT EL TEMA. SI CATALUNYA NO ACONSEGUEIX LA INDEPENDÈNCIA "DE DRET", HAURÀ D'ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNICA "DE FET".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
FSD fletxa SDFFASD
25 de setembre de 2014, 13.50 h

però els ha retret que no concretin quina és la seva proposta federal. ---------------> PROBABLEMENT NO HAN CONCRETAT QUINA ÉS LA SEVA PROPOSTA FEDERAL PER QUÈ NO EN TENEN CAP. PROBABLEMENT EL MÀXIM QUE ESTAN DISPOSATS A DONAR CÀPIGA PERFECTAMENT DINS L'ACTUAL CONSTITUCIÓ AMB UNA LECTURA QUE NO SIGUI RESTRICTIVA I EXPRESSAMENT CONTRÀRIA ALS INTERESSOS DE CATALUNYA.
PER TANT ALS CATALANS NO ENS INTERESSA. PRIMER PER QUÉ EL QUE ENS DONIN AVUI ENS PODEM TREURE DEMÀ, QUAN LA FERA S'AMANSI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
25 de setembre de 2014, 13.33 h

Algú havia posat en dubte aquella expresió que diu: El que més s'assembla aun espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 de setembre de 2014, 13.04 h

Comunicado de la Resistencia :



Ante la espectacular respuesta dada por el Pueblo Catalán a las convocatorias hechas por las distintas organizaciones que luchan por el Derecho a Decidir, queremos , desde nuestra organización resistencial, dar la mayor enhorabuena y felicitación a todas las fuerzas políticas,sociales,y culturales que han hecho posible estas masivas concentraciones de ciudadanos para expresar su deseo de lograr mediante la consulta del 9-N la ansiada Independencia.

Conside... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.