directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

PSC, ICV, PP i C's critiquen la "presa de partit" de TV3 en la cobertura de la 'V'

Duart defensa que la cobertura va ser "adequada" i que es va transmetre una informació "veraç, equilibrada i respectuosa".

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Els grups parlamentaris del PSC, ICV-EUiA, PP i Ciutadans han qüestionat aquest divendres la cobertura informativa que TV3 va fer de la mobilització ciutadana de la 'V', el passat 11 de setembre. Amb matisos, les quatre formacions han coincidit a qualificar d'"excessiva" la informació sobre aquesta acció i han lamentat que es fes una "crida a la participació" que no s'ajustaria al llibre d'estil de la casa en tant que es va "prendre partit". El president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha defensat que la cobertura va ser "adequada" i que es va transmetre una informació "veraç, equilibrada i respectuosa".

Comparteix
   


Etiquetes
El PSC es fa seu el pronunciament del Sindicat de Periodistes de Catalunya

En la comissió de control a l'activitat de la CCMA, la diputada del PSC, Núria Parlon, s'ha fet ressò del pronunciament que el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha fet recentment qüestionant aspectes de la cobertura informativa de la 'V'. Parlon ha manifestat preocupació pel fet que, segons ha assegurat, durant la cobertura de la mobilització s'ha "incomplert de manera clara i manifesta el llibre d'estil de la CCMA". La diputada ha assegurat que en diversos casos es va "cridar a la participació" a la Via, amb informacions sobre els trams que encara estaven buits. "No estem dient que TV3 no sigui plural, però sí que demanem el compliment del llibre d'estil", ha conclòs.
 
ICV: la cobertura va ser "excessiva" 

Des d'ICV-EUiA, la diputada Marta Ribas, ha secundat el parer de Parlon, i ha jutjat "excessiva" la cobertura prèvia de la jornada. "El tipus d'informacions reiterades sobre la forma d'arribar, sobre els trams que quedaven per omplir, l'enèsima entrevista als organitzadors, traspassaven la línia vermella del llibre d'estil". Ribas ha assegurat que així s'ha fet "un flac favor no només als nostres mitjans sinó també al procés".

Ciudadanos veu TV3 una màquina de propagansa sectària
 
Des del PP s'ha emfatitzat el fet que siguin "els propis professionals" els qui han criticat la cobertura donada. Pel que fa al diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha anat un pas més enllà i ha qualificat de "propaganda sectària" i de "corrupció informativa" el tractament de TV3 de la 'V'.
 
Duart: TV3 és plural i la cobertura va ser adequada i proporcionada

Brauli Duart ha lamentat aquestes acusacions i s'ha remès als informes del CAC sobre els nivells de pluralitat de TV3, així com a l'elevat percentatge de població que segueix els informatius a través d'aquest canal (més del 50%) per rebatre Carrizosa.
 
Sobre la cobertura de la 'V', Duart s'ha limitat a considerar-la "adequada i proporcionada a les característiques de l'esdeveniment" . El president del Consell de Govern de la CCMA s'ha mostrat convençut que es va transmetre una informació "veraç, objectiva, equilibrada i respectuosa amb l'equilibri social, polític i territorial".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
27 de setembre de 2014, 23.43 h

Millor farien en denunciar els insults, la catalanofòbia, la xenofòbia i el racisme espanyol contra Catalunya de les televisions públiques espanyoles. Per què no ho denuncien? Volem respostes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
27 de setembre de 2014, 17.37 h

Comunicado de la Resistencia :

En la mañana de hoy, día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
HÑKGJK fletxa GHDFGDD
27 de setembre de 2014, 10.50 h

Ciudadanos veu TV3 una màquina de propagansa sectària

Des del PP s'ha emfatitzat el fet que siguin "els propis professionals" els qui han criticat la cobertura donada. Pel que fa al diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha anat un pas més enllà i ha qualificat de "propaganda sectària" i de "corrupció informativa" el tractament de TV3 de la 'V'.-----------> NO SOC JO QUI HA DE FER UN JUDICI SOBRE LA INFORMACIÓ DE LA "V" DONANDA PER TV3. ENTRE ALTRES COSES PER QUE NO MIRO GAIRE LA TELE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
27 de setembre de 2014, 09.43 h

Doncs que ha de fer una TV nostrada, predicar en contra del País i d'ELLA mateixa? AU VA! que estan bojos aquests partits? i quan dic partit vull dir tots els que en formen part, militants inclosos, la qual cosa no crec( militants que ho diguin, si més no de ICV). Si no ho fem nosaltres qui ho ha de fer españa? ja estem veient cada dia el que ens estan fent amb TOT i en tots els nivells.
Ja sabem també que ICV cada vegada que algú diu alguna cosa que pot fer anar malament el PROCÉS, els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Isabel C. fletxa ICV no m'ha enganyat mai
27 de setembre de 2014, 01.47 h

ICV cada dia em fa més fàstic. Des del primer dia que sé que fan veure que estan a favor del procés per no perdre vots, per pur electoralisme, per tacticisme curterminista, com tot el que fan. Però mai a la vida els ha preocupat un rave Catalunya. Les seves preocupacions són molt més llunyanes igual que les seves "causes justes": Hamas, Veneçuela, Cuba... No trigaran en ensenyar del tot la poteta. Ho aviso perquè sé que molts s'havien il·lusionat. Són comunistes, hereus d'un dels d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Construïm un nou país fletxa un país millor
27 de setembre de 2014, 00.19 h

No et limitis a veure passar la història, viu-la. Fes-te voluntari. 28.529 catalans ja en som. Ara és l'hora! ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
David fletxa L'Hospitalet de Llobregat
26 de setembre de 2014, 20.55 h

Entenc, què no comparteixo, a la ultra-dreta dels pppsoec's. Ara bé, aixó d'ic?
Entenc, què no comparteixo, el neguit electoral d'ic del seu vot castellanista. Ara bé, i el vot catalanista?
Un dia, en una xerrada a la ràdio, sentia un empresari de Catalunya què defensa el producte de Catalunya i en català què li pregunten: i vostè no té por del boicot dels espanyol al seus productes catalans? Ell amb tota tranquil·litat respon : i dels catalans? qui se'n recorda i qui els defensa?... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
26 de setembre de 2014, 18.16 h

#5 En llanito para que me entiendas. Los espaÑoleros sentis tanto asco de vosotros mismos que os pasais la vida acusando a los demas de vuestra propia mierda. Un frances exhibe orgulloso su bandera, un ingles igual un japones igual, un catalan igual...en cambio a los españoles aun os queda la pervencion de no mostrar la bandera no sea que os confundan con fachas. Porque, es con lo que os identifican : con toros, flamenco, ganduleria, corrupcion y fascismo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
MCA fletxa Méxic
26 de setembre de 2014, 17.19 h

Que mirin els nivell d'audiéncia per veure si era "d'nterés" o no per la població.Jo el vaig mirar des de l'extranger!!!
Quina estratégia tan pobre el voler que la gent no s'assabenti del que passa en el moment que passa, abans de que puguin "matitzar" les dades...


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
100.000 voluntaris per un país nou fletxa ........................
26 de setembre de 2014, 16.32 h

http://www.youtube.com/watch?v=1EAxVRCmTN4&feature=youtu.be

A pocs dies del 9 de novembre necessitem 100.000 voluntaris per un país nou. Ja som més de 27.000!!! fes-te voluntari i canvia la història!!! Dediquem una tarda pel país, us necessitem a TOTS!! Junts construïm un nou país, un país millor!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.