directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pals de cec mentre ens allunyem

La jungla del procés a sis setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Risto Mejide, José María de Mena, Albert Rivera, Herman Van Rompuy, Xavier Vidal-Folch i Josep Maria Vila d’Abadal.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.La campanya del no a tot que ens ofereix cada dia el dependentisme és difícil de comprendre. Mentre l’Alicia Sánchez Camacho emprèn una gira per les Espanyes per allunyar-nos encara més, Rosa Díaz troba a faltar violència en el procés de demonització dels catalans. Duran es veu obligat a oferir l’enèssim cant a la impotència des dels passadissos del Congrés, el mateix dia que Pedro “Ken” Sánchez obliga els diputats catalans a donar suport al recurs contra la Llei de Consultes que els seus companys de partit acaben de votar afirmativament al Parlament del Parc de la Ciutadella. Qui els entengui que els compri. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Mejide, Risto(presentador de televisió).
Els del no que votaran.
He d’admetre que estava convençut que la Consulta del 9-N l’hauríem de portar endavant, tots solets, fins a les darreres conseqüències, els del sí-sí. Encara que ja fa mesos que els Estopa van obrir el foc, com més s’apropa la data, apareixen més personatges contraris a la independència disposats a acceptar la realització de la pregunta. Fins i tot, encara que sigui blocada pel govern nacionalista espanyol. Potser el resultat a Escòcia els ha animat. Aquesta setmana hem vist la conversa entre Risto Mejide i Jorge Javier Vázquez al respecte a TeleCinco. La potència del volem votar, per a gran disgust del dependentisme refugiat a la desesperada en el “hooliganisme” legalista, és enorme. Un gran rebost d’arguments que ens han regalat i que ens farà invencibles.
 
Mena, José María de (exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya).
Armes d’inhabilitació massiva.
Des de la ràdio pública de Catalunya, l’exfiscal en cap ens ha avisat que els funcionaris podran ser acusats de prevaricació i inhabilitats si col·laboren de qualsevol manera amb la realització de la Consulta suspesa: l’estratègia és clara, es tracta d’amenaçar amb represàlies personals tanta gent com sigui possible. Els cal desmobilitzar-nos. Els qui considerem que l’únic ordenament que ens obliga legítimament, a aquestes alçades, és el que emana del Parlament de Catalunya i executa de forma acordada el nostre govern, hem de tenir molt clar que la repressió és viable contra uns pocs, difícil contra molts i directament impossible si tots els qui ens podem veure afectats ens conjurem per trencar les cadenes de la por i actuar en consciència al servei dels interessos de la majoria.
 
Rivera, Albert(president de Movimiento Ciudadano).
Focus bruts.
Aquesta setmana ha semblat avançar la convergència entre el seu partit i el de Rosa Díez, l’exconsellera del Govern Basc encapçalat pel PNB, que afirma que això nostre, encara que no matem, de fet, és pitjor. Mentre arriba el moment, Ciudadanos va perdent gas a mans de Podemos en la seva imatge de gran regenerador de la vida política espanyola. El seu coordinador a Valencia, l’expopular Francisco Mut, ha plegat després de la seva imputació per desviar suposadament 6 milions d’euros atorgats pel govern valencià a un centre d’innovació. Als casos Cañas i Nart, s’afegeix ara, doncs, un altre entre els (se suposava) croats contra la corrupció. I és que no resulta estrany que a Riviera se li esvaloti el galliner: amb tantes hores de plató la vida no li dóna per més.
 
Van Rompuy, Herman(president del Consell Europeu).
La vella Europa.
El president europeu s’ha deixar portar de manera lamentable pel seu ultranacionalisme belga; de fet, ha posat la cirereta en el pastís de les reaccions de la Unió Europea al resultat del referèndum escocès. Ells, la classe dirigent al servei dels vells estats-nació europeus, s’han carregat l’actual Europa, allunyant-la dels anhels de la majoria per agenollar-la al servei d’uns pocs, alhora que ens acusen a nosaltres de posar-la en perill amb la nostra reclamació d’empoderament. Afirmar que “la democràcia no serveix per canviar les fronteres”, sentit de boca dels qui emparen l’accés a la Unió Europea de països que han dirigit, fa no gaires anys, polítiques de neteja ètnica és un dels actes més vomitius que tinc a la memòria. Tant, que estan aconseguint que milers de catalans ens anem preguntant cada dia amb més intensitat si volem compartir teulada amb gent com aquesta.
 
Vidal-Folch, Xavier (periodista).
Follia dependentista.
Un referèndum anticatalà: aquesta és la formula emprada pel vell factòtum de l’antic diari de referència de l’esquerra espanyola per referir-se a la Consulta del 9-N. Dos terços del Parlament català prenen decisions anticatalanes. El nivell de xaladura és de premi. Del seu delirant article d’aquesta setmana excel·leix el passatge en el qual considera la Consulta el major escàndol democràtic de la història del món mundial. Amb voluntat de confondre, diu que la segona pregunta exclou els votants de la primera. Fa mandra explicar una cosa tan evident però és que pensar que algú vota No a que Catalunya sigui un Estat (1a pregunta) però sí a que sigui un Estat independent (2a pregunta) només seria possible en un estat etílic que impediria fins i tot encertar amb la papereta l’urna de vot.
 
Vila d’Abadal, Josep Maria (president de l’Associació de Municipis per la Independència).
Municipalisme compromés.
Aquesta setmana, l’acció de l’Associació Catalana de Municipis que dirigeix l’alcalde de Premià de Mar Miquel Buch i l’Associació de Municipis per la Independència, amb la votació de centenars de mocions als ajuntaments catalans en suport a la Consulta del 9-N, està provocant un moviment tectònic (que s’avança als resultats de les eleccions locals de maig de 2015) realment espectacular. Un veritable tsunami que pot abastar pràcticament 900 dels 947 municipis catalans i donarà una força extraordinària davant la comunitat internacional a la nostra reivindicació. Especialment, si vénen mal dades. Cal estar preparats: si el govern espanyol opta per la suspensió de l’autonomia i la dissolució del Parlament, el paper dels ajuntaments serà absolutament fonamental. Greixem, doncs, totes les eines.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.  





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Kim Fun Fa fletxa La Xina Popular o no
29 de setembre de 2014, 21.37 h

#19 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
BEJOTA fletxa bcn
29 de setembre de 2014, 16.54 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",
N.B. DON'T WORRY ,RIVERA,:LO MISMO QUE EL QUEBEC I ESCOCIA:"RES DE RES" Y LA PÉRDIDA DE EMPRESAS Y DE INVERSIONES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
29 de setembre de 2014, 13.04 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
29 de setembre de 2014, 07.58 h

Heu vist algún espanyolista que no insulti, digui mentides o menystingui el fet català?
I a sobre volen que seguim junts? Per a què? Que son sàdics?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
28 de setembre de 2014, 19.59 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jo fletxa Catalunya
28 de setembre de 2014, 19.57 h

Obama: 'Les nacions més grans no haurien d'intimidar les petites'


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
28 de setembre de 2014, 17.51 h

White House Rejects Petitions to Secede, but Texans Fight On
AUSTIN, Tex. — More than 100,000 people who signed an online petition calling on the Obama administration to allow Texas to secede from the United States and create an independent government received an official 476-word response from the White House last week.
The short answer was no.
But the response — in which a White House official said the founding fathers established the United States as a “perpetual union” — hardl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
28 de setembre de 2014, 15.11 h

No et limitis a veure passar la història, viu-la. Fes-te voluntari. 28.529 catalans ja en som http://www.youtube.com/watch?v=1EAxVRCmTN4&feature=youtu.be

A pocs dies del 9 de novembre necessitem 100.000 voluntaris per un país nou. Ja som més de 28.000!!! fes-te voluntari i canvia la història!!! Dediquem una tarda pel país, us necessitem a TOTS!! Junts construïm un nou país, un país millor!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 de setembre de 2014, 13.33 h

Sánchez-Camacho accepta que sense el PIB català, Espanya és insostenible.

La líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, va acceptar ahir durant el TN migdia de TV3, en les valoracions (minut 16:30 del vídeo http://www.tv3.cat/videos/5256571/Entrevista-a-Alicia-SanchezCamacho) per part dels polítics de la signatura del decret de la consulta del 9-N, que Mas no podia demanar un pacte fisc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de setembre de 2014, 11.55 h

Es diu "a les palpentes" o "a cegues".
No "pals de cec"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.