directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: “el procés no pot acabar tornant-nos a rendir a un veto del TC a la consulta”

El líder d'ERC entén que l'acord per al 9-N és un "compromís per respectar, fer valdre, i obeir" la voluntat dels catalans a les urnes i als carrers

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, creu que un veto del Tribunal Constitucional (TC) a la llei de consultes i al decret de convocatòria no ha de sentenciar la consulta. "Hem posat en marxa tot el procés per superar els límits del TC contra la voluntat dels ciutadans de Catalunya [per l'Estatut] per tornar-nos a rendir quan el TC digui que no respecta la nostra voluntat democràtica? Jo crec que no", ha dit a Catalunya Ràdio. El líder dels republicans entén que l'acord entre les sis forces polítiques per a la data i la pregunta de la consulta respon a un "compromís de tots plegats de fer respectar i valdre la voluntat dels ciutadans, s'ha de fer respectar, som aquí per obeir-ne la voluntat".

Comparteix
   


Etiquetes
El president dels republicans ha posat sobre la taula antecedents com la sentència del TC a l'Estatut el 2010 -va acabar amb manifestació als carrers de Barclona-, en el que entén el republicà com una expressió de l'alt tribunal d'oposar-se de forma manifesta a la voluntat dels catalans. "Si bona part del procés va començar amb una sentència, algú creu que el procés s'ha d'acabar amb una sentència del TC contra la voluntat dels ciutadans de Catalunya? Hem posat en marxa tot el procés per superar el límits que el TC posa a la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya per tornar-nos a rendir quan el TC no respecta la nostra voluntat democràtica? Jo crec que no", ha dit en afegir que sectors independentistes i bona part de la població espanyola posa en qüestió "el prestigi" d'un tribunal polític. "No pot ser que això ens freni perquè servim a una voluntat molt més important".
 
En aquest sentit, i en declaracions al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio, Junqueras ha defensat votar com un dret "irrenunciable i inalienable". "El que farem és votar; i quan et prohibeixen votar, desobeir és votar", ha insistit el republicà. Junqueras, que defensa l'estat propi, entre d'altres, perquè els recursos dels catalans vagin "a les escoles, als hospitals, a les empreses i als aturats", ha afirmat que "privar" una població de votar és "inacceptable".
 

"És moment més de responsabilitat que d'alegria; més d'esforç que de paraules".
 
Precisament per això, Junqueras encara no es dóna per satisfet i atribueix a la signatura del decret de convocatòria una moment "d'esperança". "El compromís és votar el 9-N, no només convocar-nos" a les urnes, ha afirmat força rotundament. 
 
"L'acord del 9-N, de les sis forces, és que vostès continuaran amb el 9-N digui el que digui el Constitucional?", li ha preguntat Mònica Terribas. "Jo entenc que sí, clar", ha respost Junqueras. Ha afirmat també que no pot respondre per CDC, UDC, ICV, EUiA i la CUP però que dóna per fet que "el compromís de tots plegats és de fer respectar i valdre la voluntat dels ciutadans de Catalunya, expressada reiteradament als carrers i a les urnes; s'ha de fer respectar, som aquí per servir i obeir la voluntat dels ciutadans". "Si algú creu que això no es resol votant el 9-N, que ens ho expliqui", ha dit en assegurar que ERC està convençuda que per resoldre el problemes socials de Catalunya calen "millors eines", és a dir la independència.
 
En aquesta línia, Junqueras ha apel·lat de nou a una unitat política que els republicans estimen "tant o més que ningú" perquè van defensar la causa independentista "en solitari". A més, i encara en clau política, ha estès la confiança a Ernest Maragall i Joan Ignasi Elena i als alcaldes i regidors socialistes que s'estan posicionant a favor de la consulta en mocions als ajuntaments. "Em sento a prop d'aquesta majoria del PSC; l'únic que puc lamentar és que la direcció política contradigui l'actuació de la majoria d'alcaldes i regidors".
 
ERC al Govern
 
El president dels republicans ha tornat a posar sobre la taula l'entrada d'ERC al Governt, tal com va dir al Debat de Política General, per "blindar" la consulta. "Que ens cridin si és per blindar el 9-N, si ens necessiten". Ara bé, ha advertit el president dels republicans al president de la Generalitat: "No tindria sentit que no ens cridi i que llavors no votem al 9-N".
 
De corrupció, "absolutament net i polit"
 
El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha assegurat que està "absolutament net i polit" de corrupció. "El meu compromís és el que dic i faig", ha afegit, i "ho demostra sobradament" la forma de viure, comportar-se i parlar, ha dit. "Em sento profundament orgullós de la senzillesa de la meva vida". Pel que fa al president Mas, Junqueras ha assegurat que "podem estar tranquils i tinc la necessitat d'estar-hi".
 
Finalment, Junqueras ha assegurat que l'Estat actuarà amb "joc brut". "Segur, sempre ho ha fet", ha afirmat en recordar els casos de detencions a independentistes el 1992.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
Chumba he A mamahea fletxa Este anyo va bueno
1 d'octubre de 2014, 20.59 h

#32 les teves fonts d´informacio estan podrides


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
BEJOTA fletxa bcn
30 de setembre de 2014, 17.31 h

Varapalo a pocos días de la Diada.

ERC pasa del 22,4% al 19% en votos y CiU cae del 11,6% al 8,4%.

07/09/2014 - www.teinteresa.es

El 73,4% de los encuestados que se declaran votantes de CiU creen que el caso Pujol mina sus opciones.
El 80,4% de los encuestados cree que el escándalo de Pujol afecta negativamente a la imagen de Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
PereelDigne fletxa Granollers
30 de setembre de 2014, 14.12 h

Endavant Oriol! Si es treballa com cal, es pot guanyar el 9N i podem assolir la República Catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
30 de setembre de 2014, 11.13 h

#20 toda la razón, Koko, la constitución está montada de tal manera que tiene un blindaje total a cualquier avance social y político, todo se pertrechó para que no haya manera de tocarla. Es una vergüenza, no se puede comprender que un sistema tan blindado para que no le toquen a los políticos corruptos en la poltrona se pueda sostener desde la misma sociedad sin derrocarlo de una p...vez.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
30 de setembre de 2014, 11.09 h

#26 qué podremos hacer ahora, si desde el estado español intentan hasta silenciar a los pueblos, en este caso al catalán, para que no sigan reivindicando sus derechos ? ya sabemos cómo las gastan esta gente de españa, intentarán hechar toda la porquería que puedan sobre los dirigentes de Catalunya, como está haciendo ahora El mundo, que intenta crear un caldo de cultivo contrario a Artur Mas y a todo lo que tenga que ver con el Proceso de construcción nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
30 de setembre de 2014, 10.47 h

Omple de joia sentir paraules assenyades, Junqueras les pronuncia, i en fa veritable democràcia. ENDAVANT, GUANYAREM!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
30 de setembre de 2014, 10.47 h

Omple de joia sentir paraules assenyades, Junqueras les pronuncia, i en fa veritable democràcia. ENDAVANT, GUANYAREM!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Isabel fletxa Bcn
30 de setembre de 2014, 08.57 h

En uns moments tan importants com estem vivim a on el que tenim que decidir quin país volem i com millorar la situació actual, no entenc tans comentaris dient tonteries o insults. Que si els cognoms que si els espanyols, etc. els que us penseu que sou millor que els espanyols ho tindrieu que demostrar no responen ni insultant als que tenen un nivell tan baix.
S'ha de pujar el nivell del debat a parlar de la societat del futur, a on tothom te que tindre uns minims garantits i no permetre les e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
30 de setembre de 2014, 08.29 h

#22 "Y al sexto dia, Dios cró el Hombre". Para aprovechar los prototipos defectuosos, creo espaÑa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Kim Fun Fa fletxa La Xina Popular o no
29 de setembre de 2014, 21.36 h

#22 degenerat sifilitic


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.