directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les polítiques del PP són la sentència de mort del valencià

Un estudi alerta que el 2050 el percentatge de valencianoparlants serà inferior al 10%

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L’estudi que recull La Veu alerta d’una desaparició pròxima del valencià, si no es capgiren les polítiques públiques impulsades pel PP. El treball de fi de grau elaborat per una estudiant de física,  Clara Miralles, està basat en les dades que aporten les enquestes del Servici d’Investigació i Estudis Sociolingüístics (SIES) de la Generalitat Valenciana i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Miralles ha emprat dos estudis matemàtics per a descriure la situació sociolingüística i de competència entre el valencià i el castellà al país Valencià i les conclusions són demolidores ja que mostren “una clara tendència decreixent en l’ús del valencià que conduiria a la seva minorització i possible desaparició.

Comparteix
   


Etiquetes
No quedarà ni bilingüisme

Entre els resultats de la investigació miralles prediu que el valencià acabarà desapareixent  i que el grup de bilingües, que no és estable i, per tant, també desapareixerà. En aquest sentit,  Miralles alerta que “per a evitar la davallada del valencià cal implementar polítiques decidides de suport.” Miralles conclou en el seu treball que queda patent que si es manté la tendència segons el model d’Abrams-Strogatz durant els pròxims anys, l’any 2050 el percentatge de valencianoparlants serà inferior al 10%.

No es pot deixar la llengua a l’albir de les decisions individuals

Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, ha declarat en referència al treball de Miralles “que aquesta investigació demostra que si deixem els usos de la nostra llengua a l’albir de les eleccions individuals, segons les regles de mercat, el futur serà més aviat curt i que, per tant, es requereix el compromís col·lectiu. En aquest sentit, la Universitat de València, amb la seua política lingüística, vol assumir aquest compromís davant la societat valenciana”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
30 de setembre de 2014, 13.39 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
30 de setembre de 2014, 13.37 h

ES UNA VERGUENZA LO QUE ESTÁ PASANDO, LOS ESPAÑOLES QUIEREN IMPONER POR COJONES QUE CATALUNYA SIGA DOBLEGADA Y PARASITADA POR EL ESTADO ESPAÑOL FASCISTA. ESTO NO SE PUEDE CONSENTIR, ES UNA PUTADA, EL PORVENIR DE LOS CATALANES ESTÁ EN JUEGO,¿ QUÉ QUEREMOS, SEGUIR DENTRO DE ESTA P... ESPAÑA CON MÁS DE SIETE MILLONES DE PARADOS, ESTO ES LO QUE QUIEREN PARA NOSOTROS LOS DEL GOBIERNO DEL RAJOY ? QUE SE VAYAN AL CARAJ...!!!

ESTO ES INTOLERABLE !!! NOS QUIEREN SILENCIAR !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
30 de setembre de 2014, 11.27 h

qué podremos hacer ahora, si desde el estado español intentan hasta silenciar a los pueblos, en este caso al catalán, para que no sigan reivindicando sus derechos ? ya sabemos cómo las gastan esta gente de españa, intentarán hechar toda la porquería que puedan sobre los dirigentes de Catalunya, como está haciendo ahora El mundo, que intenta crear un caldo de cultivo contrario a Artur Mas y a todo lo que tenga que ver con el Proceso de construcción nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
30 de setembre de 2014, 11.16 h

En certa manera és com la VICTÒRIA DEL 23-F. Si EL NOSTRE és "UN REFERENDUM ENCOBERT" com diuen els advocats de l'estat, això d'ELLS és "UN COP D'ESTAT ENCOBERT". La sentència de l'Estatut - amb la colaboració de PP i PSOE - va servir per re-escriure la Constitució, FOU LA "REFORMA ENCOBERTA" EN L'INTERPRETACIÓ DEL TEXTE QUE ARA PREDICA EL PSOE. En la línia d'aquest partit i del PSC ara el que caldria no seria reformar si no UNA DE NOVA. Aquesta CONSTITUCIÓ ENCOBERTAMENT REFORMADA es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablo en LAPAO) seguiré 500 años más haciendo el imbécil (Juan Soles dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
29 de setembre de 2014, 22.30 h




#9 Felipa Quinto Levanta tira de la manta que te cobija: tu, con tu lengua, además de a tus padres a quién mas le lames el culo, guarrita?



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pere H fletxa Barcelona
29 de setembre de 2014, 22.03 h

#9 S'ha de ser fill de Puta per a recrear-se amb el que has escrit. Castellans, sou la merda d'aquesta península i aviat ho pagareu!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Internacionalitzem i guanyem fletxa Sí i Sí .............................
29 de setembre de 2014, 20.00 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l´opinió pública internacional. De nosaltres dep÷en que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Raindrops Keep Fallin' on My Head fletxa Ooooooooooooooooouuu yeah !!
29 de setembre de 2014, 18.38 h



#9Felipo Quinto-Levanta tira de la manta ja ho sap la tevamare que en comptes d'estar traginant palanganes alo meubl´´e on treballeu tots dos, et dediques a perdre el temps escrivint mariconades?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
29 de setembre de 2014, 17.31 h

València només té una solució: a les properes eleccions, Votar en massa anti-PP. Sols així podran conservar un xic de dignitat i un mínim d´esperança per la seua supervivència. Els és vital ser anti-peperos. SOLS AIXÍ TINDRAN ESPERANÇA DE FUTUR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
29 de setembre de 2014, 16.53 h

#6 Aquesta vegada apreten més fort; ho he vist al telediari de antena 3 (s'ha d'escoltar la caverna a veure que diu) . El Lara apreta el molt fill de puta, esta acollonit, ja es veu traslladant-se a la monarquia choni i poligonera d'espaÑistan. Entre els pocs llibres que llegeixen els espaÑols i el boicot que li estan fent aqui comença a veure's arruïnat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.