directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i CUP reclamaran divendres a Mas decisions a favor de la consulta #EstemConvocats9N

Junqueras i Fernández li exigiran al president que reprengui la campanya i els preparatius del 9-N que ha suspès, juntament amb ICV, volen que el Govern fixi una data límit per constatar que la consulta no es pot fer amb prou garanties

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- ERC i CUP reclamaran aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que reprengui la campanya institucional i els preparatius del 9 de novembre que ha suspès després que el Tribunal Constitucional (TC) decidís admetre a tràmit els recursos del govern espanyol contra la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N. Així ho han explicat el mateix Oriol Junqueras i David Fernández després de reunir-se al Parlament. Junqueras prèviament s'ha trobat amb el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. Tot tres volen que el Govern fixi una data límit per constatar que la consulta no es pot fer amb prou garanties democràtiques si és que no s'han reactivat abans tots els preparatius.

Comparteix
   


Etiquetes
Trobades a totes bandes

Els contactes bilaterals continuen al Parlament per preparar la reunió de divendres al Palau de la Generalitat. Després de reunir-se per separat amb el president de la Generalitat, els partits estan tenint ara trobades entre ells. Junqueras s'ha trobat per separat amb David Fernández i Joan Herrera, i aquests dos ja es van veure dimecres.

Junqueres i Fernández volen gestos del president a favor de la consulta

El líder d'ERC i el diputat de la CUP volen repassar durant la reunió de demà preparatiu per preparatiu, actuació per actuació, per comprovar en base a què el Govern ha decidit suspendre'ls. La postura d'ERC i CUP és que tot es podria reprendre, d'una forma o altra, encara que sigui amb mètodes alternatius, i argumenten que ningú ha preguntat als funcionaris si estan disposats a assumir el risc de tirar endavant amb els preparatius de la consulta.

Activar organisme necessaris per la consulta

Per exemple, els estrangers residents a Catalunya que vulguin votar el 9-N han de presentar una petició davant de la comissió de seguiment de l'àmbit territorial que els correspon entre l'1 i el 7 d'octubre. Aquestes comissions no s'han constituït encara i per tant els estrangers ara mateix no poden fer aquest tràmit. Tampoc funciona, per exemple, el telèfon del Departament de Governació reservat per als ajuntaments. Tot i que els seus membres van ser escollits dimecres pel Parlament, tampoc està activa la comissió de control. Això paralitza la inscripció dels catalans que temporalment viuen a l'estranger.
 
Pel que fa a la pàgina web, ja a la portada avisa que "com a conseqüència de l'acord del Tribunal Constitucional de suspendre de forma cautelar i temporal la convocatòria d'aquesta consulta, aquesta web no s'actualitza". L'última actualització data del 30 de setembre. L'argument d'aquesta aturada general és que això afecta terceres persones, en aquest cas funcionaris.

Establir data límit per constatar que la consulta no es pot celebrar amb totes les garanties

ICV, per la seva part, coincideix amb ERC i CUP en què cal que el Govern fixi una data límit per constatar que la consulta ja no es pot celebrar amb totes les garanties democràtiques. Fernández creu que si no s'ha reactivat tot per a la setmana que comença el 13 d'octubre, ja no seria viable poder-la celebrar. Tots estan d'acord també en què no es pot parlar d'escenaris alternatius a la consulta del 9-N, com podrien ser unes eleccions plebiscitàries. De fet, la CUP avisa que si això es planteja en la reunió de divendres, ells s'aixecaran de la taula i marxaran. Els ecosocialistes, però, sí que opinen que els funcionaris no han de córrer cap risc.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Chumba he A mamahea fletxa Este anyo va bueno
3 d'octubre de 2014, 18.25 h

#14 ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA 2012

ELECTORES : 5.355.219

PP. 4 desgraciats
C´s: 4 inadaptats
PSC: 4 matats que no saben el que volen.


TOTAL : una colla de borregos.....menys 5.355.219 ELECTORS = una ampla majoria a favor de ser un nou pais de la Unio Europea. Hi ha 35% del electorat que es va abstenir i que segur que son independentistes a TOPE.

EL POBLE CATALA VOL VOTAR I VOL SER INDEPENDENT i LA MAJORIA SILENCIOSA LA VEIEM CADA 12 D´OCTUBRE QUAN SURT AL CARRER.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
3 d'octubre de 2014, 11.32 h

#2 ja,ja,ja,... no vais a ganar, los catalanes estáis en franco retroceso, ya os estáis peleando, ahí están los mas y junqueras que no se ponen de acuerdo si seguir la consulta o no, están cagaos ante la perspectiva del talego, eso echa mucho para atrás,ja,ja,...!!
Esta mañana desayuné fuerte, y con la cena que hice ayer, a base de un buen plato de patatas fritas con tres huevos fritos y 5 salchichas con queso, esta mañana ya no podía más, y en el restaurante donde me tomé el cafeli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
En el Siglo LVII antes de Cristo, Cataluña ya existia (ego ipse dixi) . . . Aragoneses seguirá 500 años más haciendo el imbécil (Juan Salas dixit) fletxa VIVA FELIPE II, REY DE LAS XIMPAMPES Y DE TODOS LOS CASPAÑOLES (obviamente excluidos de todos los caspañoles estais todos los catalanes)
3 d'octubre de 2014, 07.39 h






El gobierno del PP ya tiene estudiada la REPRESALIA por si Catalunya se INDEPENDIZA:




NO PERMITIRÁ QUE LA PANTOJA OS VENGA A DAR RECITALES !!!!! TOMA CHAAAA!!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JOSE DE CARDEDEU fletxa VALLES ORIENTAL
2 d'octubre de 2014, 21.41 h

JO Crec que no Votara ningu el 9 DE NOVEMBRE , La Consulta ESTA FORA DE LA LLEI Fer-la nomes queda ADELANTAR LES ELECCIONS CATALANES Si no es un engany una mentira ens volem enganyar els tots els he


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
B.Urleta fletxa Espanya és un viver d'obscurantisme, de corrupció i , en resum, DE FEIXISME FRANQUISTA MAL DISSIMULAT.
2 d'octubre de 2014, 19.55 h



#8 Bejota, pobret, sé que "no ets prou llest" per a entendre l'immens ridícul que estàs fent insistint en el teu estúpid argument de comparar els vots indepes amb el TOTAL DE L'ELECTORAT, com si tota l'abstenció fora vot espanyolista.

Sé que al teu cervell "poc privilegiat" li costa d'entendre una cosa tan elemental, i també sé que per molt que t'avisem, tu seguiràs ridiculitzant l'espanyolisme i demostrant, encara més que l'Aragoneses o el Miguel Romualdo, que els espanyolis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Miguela Romuldo - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
2 d'octubre de 2014, 18.35 h



#4 Tu Alberto Anacleto Flatulencio Aragoneses, eres otro imbécil de cuidado. Qué pretentes, idiota? poner en evidencia que cuando el referendum para la constitución nadie les pidió a los policias franquistas que fuesen neutrales?

A los policias, al ejército, a los jueces ... eso pretendes, BBBBUUUURRRRRROOOOO ? seras subnormal, gilipollas estúpido?



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Miguela Romuldo - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
2 d'octubre de 2014, 18.30 h





#8 BEJOTA, POR DIOS,, CALLATE YA QUE NOS PONES EN EVIDENCIA LA GENTE PENSARÁ QUE LOS ESPAÑOLES VIVIMOS TODOS EN UN FRENOPÁTICO, COMO TU.





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
BEJOTA fletxa bcn
2 d'octubre de 2014, 18.13 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

N.B. AQUESTA FOU UNA CONSULTA AMB DNI SENSE TRAMPES COM VOLEN ERC I CIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
2 d'octubre de 2014, 18.09 h

#4 Els demòcrates fan això NEUTRALITAT; els feixistes en canvi se'n van a meditar al Valle de los Caidos. Si penses que demanar NEUTRALITAT a les forces de seguretat és per avergonyir-se, et desqualifiques tu mateix. Queda clar qui es el NAZI Analcleta. ETS TÚ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
kpop fletxa der
2 d'octubre de 2014, 17.43 h

Si no es fa el referèndum ja pot preparar-se CIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.