directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pànic a Madrid, dubtes a Barcelona

La jungla del procés a cinc setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Mariano Rajoy, José Manuel Romay Beccaría, Santi Rodríguez, Àngel Ros, Soraya Sáenz de Santamaría i Pedro Sánchez.

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  La rapidesa supersònica de la reacció de Madrid a la convocatòria de la Consulta és el millor indici de la inseguretat creixent del Govern espanyol: escenificació que amaga la feblesa creixent de la seva posició. Lamentablement, per comptes d’aprofitar l’oportunitat per agafar impuls amb l’entrada de noves forces al Govern de la Generalitat, entre els sobiranistes la prohibició del 9-N, com si no estigués descomptada (?!), ha generat fortes convulsions, que caldrà reconduir en les properes hores, abans de fer impossible la seva viabilitat. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.
 


Comparteix
   


Etiquetes

Rajoy, Mariano(president del Govern espanyol).
Paràlisi i plasma.
La compareixença del president espanyol el matí de dilluns manté el seu habitual to plasmàtic. Incapaç d’articular dues subordinades, llegeix de principi al fi el seu text, on martelleja dos conceptes: llei i estat de dret. De fet, seria intercanviable amb el que els portaveus del govern xinès apliquen a la revolta popular democràtica d’aquests dies als carrers de Hong Kong. En acabar la seva declaració, només admet tres preguntes, sempre a mitjans super-favorables al procés: “Libertad digital”, “El País” i “La Vanguardia”. Maleït unanimisme. Al dia següent, la plantofada que li dedica l’editorial del grup de comunicació nordamericà Bloomberg no pot ser més descomunal: ha de venir a Catalunya a disculpar-se, ha de cedir competències i diners, i ha de reformar la Constitució espanyola per fer possible referèndums que habilitin la secessió. Impressionant.
 
Romay Beccaría, José Manuel (president del Consell d’Estat).
Informe exprés.
En el Gran “Rally” de l’Estat de Dret espanyol, han excel·lit els temps marcats pel Consell d’Estat. Una estoneta de reunió extraordinària (que és diumenge i tots tenim família) per ventilar-se una llei sencera i un decret. A poc més de mitja hora per recurs. Extraordinari. D’entre les velles glòries del Consell (de la mà de Landelino Lavilla) cal destacar sense dubte la figura del seu president, ministre en temps de José María Aznar i històric home de confiança de Manuel Fraga. Tot un expert en estats de dret, vegeu sinó l’inici del seu currículum: Secretari General del Sanitat (1963-1966), Director de l'Institut d'Estudis de l'Administració Local (1973), Sotssecretari de Presidència (1974), i Sotssecretari de Governació (1975). Un home, sense dubte, en disposició de donar-nos grans lliçons de democràcia... orgànica.
 
Rodríguez, Santi(portaveu adjunt del Partit Popular al Parlament de Catalunya).
“Cree el ladrón”.
Aquesta setmana hem sabut que la tercera partida pressupostària que més creixerà en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015 serà la dedicada al CNI. I és que aquí els donem una veritable feinada. En una insinuació gens dissimulada, que ja hem sentit a cada revés rebut des d’un dels grans mitjans de comunicació internacional (cada vegada més profunds i més freqüents, per cert) el portaveu popular ha acusat el govern català de, a través del Diplocat, comprar l’editorial de Bloomberg: és un greu insult, d’autèntic ignorant, a la premsa internacional. Demostra que estan convençuts que poden aplicar a la restat del món els xantatges i les comminacions que els han portat a carregar-se els tres directors dels diaris espanyols més importants.
 
Ros, Àngel(president del Partit dels Socialistes de Catalunya).
L’home de les mil cares.
Les giragonses de l’alcalde de Lleida han estat, els darrers anys, de premi. Dimarts a la tarda, davant la Paeria, alguns milers de lleidatans convocats per l’ANC per protestar contra la prohibició de la Consulta cridaven massivament independència, però també, Ros dimissió. Motiu: mentre el Conselh Generau d’Aran aprovava el seu suport a la Consulta, a la mateixa hora, a instàncies del secretari municipal, l’alcalde Ros negava el dret a votar sobre la moció a tots els regidors de l’Ajuntament de Lleida. Ni tan sols es pot votar que es vol votar. A les 48 hores, el grup socialista, a la vista del ridícul d’àmbit nacional, començava a rectificar i obria la possibilitat de portar al ple fins a dos noves mocions sobre el tema. Això sí, embolcallades del mateix legalisme que defensa irreductible el dependentisme més ranci.
 
Sáenz de Santamaría, Soraya(vicepresidenta del Govern espanyol).
Llegir és de covards.
Una de les estampes més patètiques de la setmana de la prohibició ha estat sense dubte la protagonitzada per la vicepresidenta i estrella emergent el dissabte al matí. L’extraordinari impacte mundial de la signatura del decret de convocatòria del 9-N va agafar (sorprenentment) una altra vegada a contrapeu el Govern espanyol i Sáenz de Santamaría es va veure obligada (amb don Tancredo a l’avió, procedent de la Gran Muralla xinesa) a convocar a corre-cuita una roda de premsa de valoració sobre els fets de Catalunya. Resultat: no tenia ni idea del contingut del decret que estava valorant com a il·legal, extrem que fins i tot va haver de reconèixer davant dels periodistes. Ridícul còsmic. Estat de dret i tal i tal.
 
Sánchez, Pedro(secretari general del PSOE).
Fer-se el boig.
El nou líder socialista espanyol ha volgut fer-se el simpàtic des del primer dia. Podemos apreta i es fa necessari, fins i tot, trucar a la televisió per mirar de retenir el vot de la seva base electoral tradicional. El nivell de contradicció al qual ha arribat en poques setmanes és per anar a l’especialista: partidari acèrrim del diàleg i de la reforma constitucional federal (unicornisme absolut), és capaç alhora, sense que no li tremoli ni una parpella, de donar ple suport a les mesures repressives del PP contra la Consulta del 9-N. I encara que, per fer-ho, hagi de trinxar una mica més la tan malmesa credibilitat del PSC. En referir-se al decret de la Consulta firmat pel president Mas explicita, a més, la seva “condemna”, com si es tractés d’un atemptat d’ETA. Realment fresc, aquest Pedro Sánchez.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.  





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
6 d'octubre de 2014, 14.44 h

#44 La has tingut alguna vegada?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
6 d'octubre de 2014, 13.51 h

#40 , los catalanes estáis dando ya mucho por culo, os vamos a tener que cañonear para que os vayáis al carajo de una vez !!!
Los españoles sí sabemos vivir bien y disfrutar, no como vosotros, que sois unos agarraos y no soltáis la pela, so cabrones !!
Pero con la ayuda del PSOE y del PP, os vamos a fundir, no vais a conseguir nada, no sois más que cuatro perros rabiosos, os vamos a apalear, so maricas !!!

Con esta gentuza,... pierde uno hasta la clase !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
6 d'octubre de 2014, 12.46 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
BEJOTA fletxa bcn
6 d'octubre de 2014, 12.41 h

Basf adverteix a Mas: "No volem barreres que redueixin el mercat"

El conseller delegat de la multinacional alemanya a Espanya, Erwin Rauhe, assenyala que "si el resultat [del 9N] ens permet seguir fent el nostre treball igual que avui, no ens preocupa", però "si surt malament, estem preocupats".


CAP NOTICIA AMB DOS ANYS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Ramón BERENGUER III ... i / y ... Rafael CASANOVA... =...Bandera de...STA. EULÀLIA (=NO pas la "SENYERA d'ARAGÓ" !!!)... fletxa Va ser a Catalunya on es va celebrar per primer cop el 12 d'Octubre de 1911, a la Casa d'Amèrica de BCN, presidida per Frederic Rahola i Trèmols....
6 d'octubre de 2014, 11.49 h

#######~~~~~~.......La VERDAD de 1.936 ........~~~~~~#######


1.- En Julio de 1.936, en BCN/CAT,...

2.- ... con el "CARNICERO" Lluis COMPANYS (=ERC), ...

3.- ... los "escamots"(=MILICIAS ARMADAS), ...

4.- ... las "famosas" "checas"(=CELDAS de CASTIGO), como la de VallMajor, ...

5.- ... hubo una REPRESIÓN BRUTAL por parte del... "CARNICERO" Lluis COMPANYS (=ERC),...

6.- ... y más de 9.000 FUSILAMIENTOS, ASESINATOS, VIOLACIONES, MASACRES,... ORDENADAS por... el "CARNICERO" Lluis COMPANYS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
5 d'octubre de 2014, 20.22 h

Negar el dret a decidir és monstruós democraticament parlant. Però negar el dret a dir el que un pensa en una consulta és propi d'uns deplorables politics espaordits i convensuts de que la immensa majoria de ciutadans de Catalunya creu i voldria que la seva nació fos independent o, al menys no dependent d'uns ineptes aferrats a les sevess poltrones i als seus sous immeresvcuts.. Dir que el què es pretend el 9N és la independencia es mentir descaradament. El Tribunal Constitucional no es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Jo fletxa Catalunya
5 d'octubre de 2014, 19.32 h

#36 No fem especulacions, posem les urnes i votem el #9N i sabrem quin és el percentatge. Vosaltres, teniu por de consultar als ciutadans de Catalunya i us amagueu darrera duna constitució. Foteu pena!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Quin fart de riure fa el pais vei fletxa Es la riota de tot el mon mundial
5 d'octubre de 2014, 18.54 h

#37 espanya primera potencia mundial en ATUR: 25%


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
5 d'octubre de 2014, 16.52 h

Karmele Marchante, estrella de la campaña independentista "puerta a puerta" de la ANC


Y luego se atreven a llamar a España "casposa". Entre esta,el Jimmy Jump y la Maria Lapiedra "van lluits".




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
SEPARATISTAS = minoría-RUIDOSA = 6'25 % .............................................. fletxa SEPARATISTAS = minoría-RUIDOSA = 6'25 % ..............................................
5 d'octubre de 2014, 16.41 h

#35

1) BAJADA asistencia "separatista" a la DIADA :

2) 2013=800.000

3) 2014=500.000...de 8.000.000 (= 6'25 % )

4)...(= 200.000 metros cuadrados (=11 kilómetros) -con una densidad de dos a tres personas por metro cuadrado-...= 500.000)...

5) SEPARATISTAS = minoría-RUIDOSA

......

....

...

..

.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.