directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya no ens aturarà

La força de la unitat al front sobiranista descol.loca el govern espanyol i els mitjans unionistes

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La reunió dels partits proconsulta ha acabat després de set hores amb el compromís que els ciutadans puguin votar el 9-N amb totes les garanties, segons ha explicat el president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha indicat que treballaran per seguir superant les "traves" de l'Estat. Prèviament, ha intervingut el president de la Generalitat, Artur Mas, per celebrar que s'hagi mantingut la unitat política. "La reunió ha anat bé, anem endavant i a més ho farem junts", ha dit el president. El líder d'ICV, Joan Herrera, ha carregat contra el govern espanyol per tenir "al·lèrgia a la democràcia", mentre que David Fernández (CUP) ha constatat que la constatat que cal garantir la consulta "tant sí com no".
 
La reunió ha començat a les 11 hores i ha acabat poc abans de les 22 hores. Després de set hores, tenint en compte un recés al migdia, els partits han comparegut conjuntament a la galeria gòtica, recordant la imatge del pacte del 12 de desembre sobre la data i la pregunta. Però al marge de la fotografia d'unitat, no han concretat el acords als quals han arribat més enllà de dir que mantenen el compromís que els ciutadans puguin votar el 9-N amb totes les garanties i que tots junts continuaran treballant per anar superant els obstacles que l'Estat vagi posant.
 
"Ha anat bé, anem endavant, continuem, i a més ho farem junts", ha resumit Mas en una breu intervenció inicial on ha remarcat que la unitat política és una de les grans forces que té Catalunya en aquest procés on l'Estat està posant "actuant amb gran hostilitat" i posant "tota mena d'impediments" perquè el poble català no pugui votar. Unes condicions que ha titllat de "molt difícil i gairebé inhòspites". Mas ha mostrat una "alegria especial" per tenir la capacitat de "forjar aquest consens polític i exercir-lo malgrat aquestes condicions". Dit això, Mas ha marxat i ha deixat la paraula a la resta de participants en la reunió.
 
Junqueras ha estat l'encarregat d'anunciar l'acord, encara que no l'ha concretat, i s'ha limitat a dir que els partits s'han compromès a treballar perquè els ciutadans votin el 9-N amb totes garanties, superant totes les "traves" que posi l'Estat. "Reprenem el nostre compromís del 12 de desembre d'obeir el mandat dels ciutadans de Catalunya que és votar el 9-N", ha indicat. El republicà ha argumentat que el procés ara ha de guardar un "cert nivell d discreció per assegurar el bon resultat de les accions" que es vagin fent.
 
Per exemple, pel que fa a la comissió de control del 9-N, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que el decret signat per Mas dijous és vigent i no ha especificat quan té previst reunir-se.
 
Els periodistes també han preguntat sobre la campanya institucional i totes els preparatius que s'han aturat a causa de la suspensió del TC de la llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N. La resposta per part de tots sempre ha estat que en els propers dies s'anirà veient com es desenvolupa l'acord al qual han arribat aquest divendres.
 
Per la seva part, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha remarcat la "unitat demostrada" en la reunió i els acords adoptats, sobretot per l'efecte que tenen "davant els que tenen al·lèrgia, fòbia i mania a la democràcia", en referència a l'Estat. "Necessitem una consulta amb garanties democràtiques, i perquè les tingui, necessitem unitat, sigil, voluntat de tirar endavant, i necessitat de plantar cara a l'Estat, que segurament es pensava que recularíem,
 
Ha estat també Joan Herrera qui ha donat a entendre que es podrien reprendre d'alguna manera les campanyes que s'havien aturat i els preparatius de la consulta, que s'havien posat en qüestió després de la suspensió cautelar. "S'anirà veient els propers dies quins passos es fan per expressar la màxima normalitat però en un escenari atípic", ha dit.
 
Des de la CUP, el diputat David Fernández ha assegurat que després de la reunió queda clar que "es garanteix la consulta el 9 de novembre tant sí com no". "La mantenim de peus, ferma i completament vigent", ha dit. Fernández ha explicat que no cessarà la batalla legal contra els intents de l'Estat d'aturar el 9-N, perquè, segons ha dit, hi ha el convenciment de lluitar "contra la demofòbia" del govern espanyol. "Ho admetem. És també un pols democràtic a l'Estat, al búnquer de l'Estat, que pretén negar-nos la democràcia". Segons Fernández, amb els acords i el treball efectuat aquest divendres a la trobada, "hem reblindat la consulta per garantir que guanyarà la democràcia el 9-N".
 
El diputat de la CUP és qui ha explicat també fins on estan disposats els líders i diputats dels partits allà reunits per assumir els riscos de l'operació de la consulta. "La consulta és legal, legítima i profundament democràtica. Després d'abordar totes les possibilitat, tenim clar que nosaltres assumirem totes les responsabilitats polítiques i, si s'escau, la resta de responsabilitats", ha sentenciat.
 
El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha destacat la capacitat de tots els que s'han reunit per "posar en valor la unitat des de la diversitat". Espadaler ha assegurat que aquesta unitat "és la que ens congrega a voler-ho fer junts, i be, des de la legalitat i democràticament". "Seguim units des de la diversitat evident i davant les dificultats evidents que posa l'Estat", ha afegit, tot afirmant que tots tenen el "convenciment que el contenciós que tenim sobre la taula no té la solució en els jutjat, sinó en les urnes i la democràcia".
 
El portaveu d'EUiA, Joan Mena, ha destacat la voluntat de totes les formacions de mantenir l'acció conjunta davant un estat "amb fòbia a la democràcia i que vol expulsar qualsevol intent del poble d'expressar-se". "El poble es mereix una consulta ben feta, amb participació i útil per poder decidir", ha dit, tot afegint que tots els reunits tenen clar "que votar és la única solució i per això ens entestarem fins al final". Per a Mena, "segurament questa d'avui es la foto que volia evitar el PP i és la foto que reforça la voluntat de votar i la democràcia".
 
El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha considerat que mantenir la unitat política i la convocatòria del 9 de novembre "és un acte d'obediència al poble de Catalunya. "Ens hem submergit en totes les alternatives i respostes que ens podem trobar", ha explicat per assegurar que la seva postura és ferma tot i haver valorat els previsibles atacs al procés de l'Estat. Turull, a més, té molt clar que l'actitud de tots els partits de la reunió respon a la voluntat dels catalans. "La gent ens diu que no afluixem, que anem junts i que volen votar. Resum de la reunió: no afluixem, anem junts i el 9 de novembre volem votar", ha sentenciat.
 
En nom del Govern, la vicepresidenta, Joana Ortega, ha destacat que la imatge que del final de la trobada s'extreu és "la de la unitat", i ha considerat que era la que corresponia "davant l'actitud negativista que el govern espanyol ofereix de Catalunya". Segons Ortega, mantenir el compromís del 9-N suposa aprofundir en "la defensa de la democràcia des de la pluralitat". "El que és important és que d'una jornada llarga com la d'avui hi ha una imatge d'unitat a favor de compromís de tothom amb el 9-N", ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Albert fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2014, 21.41 h

Senyors nacionalistes espanyolistes amb esperit de propietat imperial:
La millor enquesta: la consulta.
El millor argument la veritat.
La millor resposta a l'insult: la ignorància
No som nens de pàrvuls que ens creguem demagògies, insults i manipulacions. Com que no teniu cap argument per desmentir el maltracte fiscal, l'espoli, el menyspreu cultural i històric, la llengua, etc. us inventeu collonades. I nosaltres som tan bona fe que caiem en el seu parany i els fem cas.

Exemple de manipu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
B.Urleta fletxa Epanya no s'apanya i s'afanya a fotre allò que no és seu, per això ens enganya i escanya.
4 d'octubre de 2014, 20.43 h




#12 TRONCHO, RETRONCHO, AZÚCAR Y CANEEEEEEEEEELA

TODOS LE METEN MAAAAAAANO A LA POBRE MICAEEEEEEEEEEEEEEELA


Ei, Miguel Romualdo o Micaela Romualda, com tu vulguis: què tel els teus CAROLIGNOS ? encara segueixen batallant contra els invasors ÀRABS OTOMANOS ????!!!!!


(veieu l'estupidesa analfabeta d'aquest pobre ignorant al comentari 14 i 41 de Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jo fletxa Catalunya
4 d'octubre de 2014, 18.40 h

#9 Mira BJ, nosaltres no volem saber els resultat d'una merda d'enquesta que pregunta a uns quants com si aquests fossin tots els ciutadans de Catalunya. Nosaltres volem votar per comptar a TOTHOM i no només a uns quants.

Mira el vostre govern, i vosaltres com uns gossos ensinistrats el segui, s'amaga com un covard darrera d'una constitució per evitar haver de preguntar a Catalunya. Si els espanyols fóssiu tant valents com ens voleu fer creure, posaríeu les urnes al col·legis electorals ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jo fletxa Catalunya
4 d'octubre de 2014, 18.35 h

#9 Continuar publicant aquest text tenint en compte que ens demostres més ignorància que cap altre cosa ens demostres que t'han ensinistrat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
4 d'octubre de 2014, 17.31 h

#12 Si és la traductora del Mario Vragas Rosa i Fernando Savater no m'estranya en absolut que tingui el cap com una regadora, podre dona. Algú ha provat de llegir-se "La guerra del fin del mundo"? Qui ho acabi ha de quedar afectat...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Gall Fer fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2014, 16.32 h

#12 Com a professor que sóc, li puc dir que no hi ha pitjor mestre que aquell que ignora o menysprea la cultura l'altre pobles i la seva hhistòria. Aquest pensament i opinions són el reflex del desconeixement de la història de Catalunya. A més no me'ls crec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
fines perversos: el ADOCTRINAMIENTO nacionalista-SEPARATISTA................................................ fletxa fines perversos: el ADOCTRINAMIENTO nacionalista-SEPARATISTA................................................
4 d'octubre de 2014, 15.50 h

1) La pedagoga sueca Inger Enkvist ha denunciado que : ...

2)..."Cataluña es un ejemplo de que la educación se puede utilizar para fines perversos : para el ADOCTRINAMIENTO nacionalista-SEPARATISTA".

3) También está en CONTRA, como PEDAGOGA, de la "inmersión"(=IMPOSICIÓN) MONO-língüe del catalán, PROHIBIENDO la GEN-CAT en ESPAÑA (=CAT)...la enseñanza vehicular del ESPAÑOL.

4) En NINGÚN Estado del MUNDO se PROHIBE la enseñanza vehicular del Idioma OFICIAL de dicho Estado(=ESPAÑ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
4 d'octubre de 2014, 14.40 h

#9 Et refereixes, potser, als 2700 que van anar l'11 de Setembre a Tarragona? Au, desperta, tierno infante, fins i tot el teu osset de peluix sap que no es menjaran una merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
4 d'octubre de 2014, 13.44 h

Aquest 9 de novembre no només ens hi juguem independència sí o independència no, ens hi juguem Democràcia sí o Democràcia no. Al cap i a la fi és tracta d'una consulta per saber l'opinió de la gent, de Democràcia directe en estat pur. Ànims company i endavant. Aquest 9 de novembre votem i guanyem! Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa bcn
4 d'octubre de 2014, 13.21 h

Segons l'enquesta del CEO, els que se senten catalans i espanyols sumen un 65,8% dels enquestats.
Aquest doble sentiment és paritari en un 41% dels ciutadans que diuen sentir-se "tan catalans com espanyols". Pel que fa als que se senten "més català que espanyol" la xifra és d'un 21,6% enfront de només un 2,3% dels que "se senten més espanyol que català".


N.B. UNA PART D'ESPANYA, CATALUNYA, ATURARÁ ALS TRENCAPATRIES. WAIT AND SEE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.