directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El País més ranci llença una edició digital en català

En unes moments que el diari dels progressistes espanyols és més hostil al procés català, desembarquen a Catalunya a donar consells, ara ens volen manipular en català?

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El diari 'El País' ha activat aquest dilluns la seva edició digital en català, 'elpais.cat'. El portal oferirà les notícies principals del diari i els continguts creats per a l'edició en català, amb una redacció integrada per periodistes del paper i algunes incorporacions, dirigit per Lluis Bassets. El director de 'El País', Antonio Caño, ha remarcat que 'elpais.cat' no és una mera traducció del diari i que es diferenciarà de les altre edicions, "enriquit i pròxim al lector de Catalunya". Paraules buides i que no s’ajusten al gir de la matriu del diari en espanyol cap a Catalunya reaccionat com un mitjà més de la caverna.
D'esquerra a dreta: Lluís Bassets, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, el president de 'El País', Juan Luís Cebrián, i el director del diari, Antonio Caño, aquest dilluns a Barcelon
D'esquerra a dreta: Lluís Bassets, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, el president de 'El País', Juan Luís Cebrián, i el director del diari, Antonio Caño, aquest dilluns a Barcelon
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Desembarcament de la metròpoli a la colònia, amb Pedro Sánchez i Soraya Sáenz de Santamaría al capdavant  

La presentació de 'elpais.cat' ha convocat a Barcelona una important representació institucional i política, encapçalada per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. També hi ha assistit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i diversos representants dels partits polítics catalans, com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el coordinador general d'ICV, Joan Herrera, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, el president de Ciutadans, Albert Rivera, i el coordinador general de CDC, Josep Rull.

Manipular i carregar contra el procés democràtic del dret a decidir en català

L'acte s'ha celebrat al hall del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), fins on també s'han desplaçat el president de 'El País', Juan Luís Cebrián, i el director del rotatiu, Antonio Caño. També hi era, és clar, el director adjunt del diari i responsable de la nova edició digital en català, Lluís Bassets. El rotatiu ha format un equip de redactors que comptarà amb el suport de tota la redacció per a la generació de continguts. Es traduiran les notícies més importants del web del diari, a més, es generaran temes propis i exclusius per a elpais.cat.

Un projecte colonitzador i no periodístic, tant sols recordem les enquestes d’aquest cap de setmana

Un projecte "inexcusablement unit a la democràcia a Espanya, a la integració del nostre país a Europa i a estendre llaços a l'Amèrica Llatina", ha dit, i que des dels seus inicis va tenir "juntament amb els anhels socials l'aspiració que el sistema polític espanyol inclogués el reconeixement de les peculiaritats històriques dels territoris de la Península Ibèrica".

Mascarell content per l’aposta de Prisa cap al català

Mascarell ha celebrat que 'El País' se sumi al panorama de mitjans de comunicació que s'expressen en català a Catalunya, i ha aprofitat l'avinentesa per manifestar la seva convicció que el català "ha guanyat". No contra cap altra llengua, ha matisat, sinó la seva pròpia batalla contra la desaparició. I ho ha fet, a més, sense perjudici del castellà, ha recalcat Mascarell.

Cebrián desembarca a Catalunya i ens vol alliçonar

Diu que l'única solució és la reforma constitucional però acompanyada d'un pacte amb l'Estat

El director d''El País', Juan Luis Cebrián, s'ha referit a la situació catalana en la presentació de l'edició digital del diari madrileny en català. Ha denunciat que el Govern "ha vulnerat en diverses ocasions la Constitució" i que l'única manera de fer que el malestar no s'allargui més és "reformant la Carta Magna". Però també s'ha queixat de "l'immobilisme" de l'Estat. Per a Cebrián, la situació requereix que les parts "dialoguin, pactin i recuperin l'esperit reformista de la transició". La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reclamat en el seu discurs "un diàleg real, sensat i obert per mantenir la fraternitat que ha durat tants segles" entre Catalunya i Espanya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Synera fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2014, 17.27 h

LA FARSA S'HA ACABAT

Com a Russia, Rumania, la Xina i tants d'altres Estats, quan van caure les dictadures del Comunisme, van fer veure que tot cambiava per seguir els mateixos: el nomenklator.

L'Estat espanyol es travestí. Uns, cap al PSOE, altres, cap al PP, imprescindible per seguir governant la finca al seu gust i mantenir les prebendes: ministeris i alts funcionaris alternant l'estat l'administració amb les empreses i institucions públiques (Aenes, Renfes, Ibèries, Telefòniques, C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
JOSE DE CARDEDEU fletxa VALLES ORIENTAL
7 d'octubre de 2014, 22.35 h

El Diari este no , es el nostra diari el nostra es ben Català Veritat Catalans i Catalanes i esta en los Kioscos kiocs ..Deaneu als Bars i Restaurants hus serveixin de llegir diaris catalans NO Castellans es el vostra dret de llegir en català a Bars i Restaurants


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Sols el poble salva al poble fletxa Sí i Sí ...........................
7 d'octubre de 2014, 17.52 h

http://www.youtube.com/watch?v=1EAxVRCmTN4&feature=youtu.be

A pocs dies del 9 de novembre necessitem 100.000 voluntaris per un país nou. Ja som més de 30.000!!! fes-te voluntari i canvia la història!!! Dediquem una tarda pel país, us necessitem a TOTS!! Junts construïm un nou país, un país millor!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
dfafsdf fletxa dfasdfasd
7 d'octubre de 2014, 16.34 h

QUI LLEGIRÀ "EL PAÍS" EN CATALÀ AL MARGE DE TERTULIANS I PROFESSIONALS DE LA INFORMACIÓ?. SUPOSO QUE LA CREACIÓ D'UN DIARI DIGITAL ÉS FORÇA ECONÒMICA I AIXÍ FAN UN GEST APARENMENT INTEGRADOR D'AQUESTA ESPANYA EN GENERAL SEMPRE TANT HOSTIL CAP A CATALUNYA. AIXÒ SI, A CANVI DE VOLER CONVENCER-NOS DE QUE RENUNCIEM ALS NOSTRES DESSITJOS A CANVI D'UN DIÀLEG I CONVIVÈNCIA QUE NO SE SAP CAP A ON PORTARÀ. PERÒ TOT SEMBLA INDICAR QUE NO MOLT LLUNY EN UN PRESSENT INMEDIAT. I JA SABEM QUE A ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2014, 12.17 h

ELPAÍS (España) i EL PAÍS (el diari) DE CAPA CAÍDA.

Mai s'havíen asemblat tant. Un estat fallit i endeutat (España) i un diari endeutat i fallit (El País). De España país que dir-ne!. Només en 1 setmana, 86 paios de BANKIA fent anar les targes a 100 per hora; el Florentino embuxacant-se 1.000 de Euros per Castor gràcies a la munificència e imbecilitat de PSOE i PP i que després pagarem nosaltres, les expropiacions per la T4 de Barajas passant de 360 milions d'Euros a més de 2.00... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
7 d'octubre de 2014, 12.02 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
7 d'octubre de 2014, 11.56 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
M. José fletxa Badalona.
7 d'octubre de 2014, 10.32 h

És una trampa per convèncer els catalans de tornar-lo a llegir, però és del tot infumable. No ens enganyaran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
anonimo fletxa castilla
7 d'octubre de 2014, 10.28 h

apañamalapela, solo por espeto a la persona que se ha contagiado cumpliendo con su trabajo, deberias haberte olvidado un segundo de lo mala que es España y lo malos que son los españoles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
7 d'octubre de 2014, 09.34 h

A mi tan se me'n dóna el que passi, potser si algú que el llegeix en català em diu que la veritat en català està garantida, creuré que s'han passat al català per convicció i per devoció, però estic segur que res d'això és possible, ja és massa TARD. És massa TARD per TOT a españa, fins i tot per ELLS, que cada vegada queden més retratats devant el món , sort per nosaltres ja estem separats si més no per el món d'aquets SUPERPOLLAS.

NOSALTRES A LA NOSTRA VERS EL NOSTRE FUTUR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.