directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP demana a ERC que entri a Govern per assegurar el 9-N

L'esquerra independentista explica que divendres es va crear un grup coordinador de la consulta per seguir l'evolució dia a dia

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La CUP ha demanat públicament a ERC que s'incorpori al Govern per blindar la consulta. El diputat Quim Arrufat ha explicat que així ho va expressar en privat durant la cimera de divendres passat, però aquest dimarts ha decidit fer-ho públic. La proposta porta implícita una "pressió indirecta" al president de la Generalitat. "Si vol garantir el 9-N i no generar suspicàcies, que ho faci amb ERC al costat", li ha dit a Artur Mas, a qui també ha recomanat que en cas de detectar persones del seu Govern que no estiguin disposades a complir els acords les convidi a abandonat l'executiu. 
Els diputats de la CUP David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet compareixen junts al Parlament.
Els diputats de la CUP David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet compareixen junts al Parlament.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP disposada a entrar a Govern

Arrufat ha assegurat que la CUP també estaria disposada a entrar, tot i que ha puntualitzat que el seu pes polític és diferent i el pes tàctic de la decisió seria també d'un altre nivell.

Grup de coordinació de la consulta

Arrufat també ha explicat que divendres es va crear un grup coordinador de la consulta per seguir l'evolució dia a dia.

Segons la CUP, La incorporació d'ERC al Govern seria "coherent, necessària i gairebé indispensable" per garantir que els acords es compleixin. Arrufat li ha demanat als republicans que "redoblin esforços i s'assegurin que tots els passos es facin sota la seva supervisió". Els tres diputats de la CUP han comparegut junts a la sala de premsa en un gest inèdit per remarcar la importància del moment i aportar algun detall de la reunió de divendres passat, que va acabar amb un pacte de silenci temporal entre els grups.
 
Arrufat ha subratllat que el moment és "excepcional" i que, després que ERC hagi acceptat "retallades, privatitzacions i pressupostos restrictius", ara és el moment de garantir la consulta. "És necessari que ERC, que té la posició central a les enquestes i és signatària de l'acord d'estabilitat, assumeixi les seves responsabilitats en forma d'interinitat per garantir a la consulta des de dins les conselleries", ha assenyalat.
 
Sense confessar una manca de confiança en el Govern, la CUP destaca que amb ERC al Govern tindria "més confiança" en l'executiu, perquè els republicans podrien "preparar cada pas legal i jurídic des de dintre i vetllar perquè es compleixin els acords". "Els demanem, si us plau, que entrin a govern i s'assegurin que hi ha consulta el 9-N", ha indicat, abans d'afegir que la CUP està disposada a "tot" per blindar el 9-N, tot i que la seva entrada al Govern no seria tan "rellevant".
 
Com que Esquerra ja ha manifestat repetidament durant el darrer mes la seva voluntat d'entrar al Govern, la proposta de la CUP també es refereix al president de la Generalitat, l'únic que pot decidir la configuració de l'executiu. "Si vol garantir el 9-N i no generar suspicàcies, que ho faci amb ERC al costat, que pot ser un valedor perquè els acords es compleixin", li ha dit Arrufat a Artur Mas. Des de l'esquerra independentista també s'ha recomanat al president del Govern que prescindeixi de qualsevol conseller i alt càrrec si detecta que no estan compromesos amb els acords que s'han pres per avançar cap a la consulta del 9 de novembre.
 
Precisament per garantir que s'implementen els punts del pacte secret al que els partits proconsulta van arribar divendres passat, Arrufat ha explicat que durant la cimera es va decidir la creació d'un grup coordinador de la consulta, format per totes les formacions polítiques. De fet, per a la CUP la cimera de divendres marca "un abans i un després" en la preparació pel 9-N perquè, per primera vegada, el Govern va explicar als grups "què estava fent, què havia deixat de fer i què estava disposat a fer" un cop el TC i el govern espanyol havien iniciat els procediments jurídics per tombar la consulta.
 
A diferència del que han expressat fins ara, des de l'esquerra independentista es reconeix que votar el 9 de novembre no està garantit. "Si no hi ha mobilització, si la gent no respon a cada crida, difícilment l'electricitat podrà córrer pel quadre elèctric", ha avisat. Divendres, els grups van pactar les possibles sortides a la impugnació per part de l'Estat. "La reunió no era sobre la unitat, que és condició prèvia, sinó sobre compartir l'anàlisi i les sortides possibles", ha indicat. Perquè la consulta s'acabi celebrant caldrà, a més de la mobilització popular, "una combinació d'astúcia, unitat, calma i desobediència calculada".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Terminator fletxa Schwarzenegger
9 d'octubre de 2014, 00.07 h

#31 lo de Gerona et delata, IMBECIL


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
8 d'octubre de 2014, 20.25 h

#30 Synera, que pesat ets, maco...

La sentència que esmentes no diu això. Busca arguments reals, no te'ls inventis. Perquè no busques la sentència i te la llegeixes?

Suposo que, a força de repetir mentides, esperes que es converteixin en realitats. La tàctica no és nova, ja la va desenvolupar Goebbels a l'Alemanya nazi.

A nivell internacional, esteu sols, pallasso!!! No us recolza ningú!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Synera fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2014, 17.32 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
JOSE DE CARDEDEU fletxa VALLES ORIENTAL
8 d'octubre de 2014, 13.20 h

SI ..E.R.C. ..ENTRA ..AL GOVERN ..CATALÀ .. LA CAGARA SERA UN GRAN ..FRACÀS Altra vegada dels de E.R.C. No vole fer be les coses ,,, NO SE ATREBEIXEN ANAR SOLS ? Val sol que en .......


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
JOSE DE CARDEDEU fletxa VALLES ORIENTAL
8 d'octubre de 2014, 13.16 h

25 ) Aixo de Confiar de fiarta costa cada dia un cel ,,,FIARE DE E.R.C. , No gracias CAROD ROVIRA Va ensorrar arruinar E.R.C. ara fen igual ...ENTRAR AL GOVERN CATALÀ ...DE ...DRETES .. Vol dir sera UN GRAN FRACÀS DE E.R.C. ..Ducto si saben fer be les coses hu ductu , tan con ban les coses ..Cada un te dret a dir lo que vol he i dic aixo agradi ho no E.R.C. VOL OFICIAL LA LLENGUA CASTELLANA en un ESTAT LLIURE CATALÀ Aixo vol dir seguir fen enso... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
8 d'octubre de 2014, 12.13 h


¿ HAY ALGUNA CATALANA POR AHÍ, QUE ESTÉ ACTIVA SEXUALMENTE , PARA CHUPÁRMELA O MENEÁRMELA ?

YO DEVUELVO EL FAVOR, Y TE CHUPO EL COÑO O TE MANOSEO LA VULVA Y EL CLÍTORIS,... PERO SIN PENETRACIÓN, QUE CON EL ÉBOLA NO SE JUEGA, NO VAYAMOS A LIARLA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
8 d'octubre de 2014, 11.18 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
L.Úcid fletxa esPPanya, país on els PPatans "PPalurdus PPaletos PPatosos" PPancastellanistes retrògrads gosen dir Paletos a uns europeus evolucionats com els catalans..
8 d'octubre de 2014, 10.56 h


#23 Josep les persones assenyades i amb molts coneixements saben que CAL CONFIAR en el que fan les cúpules del partit que té una ideologia igual que la nostra.

Per què?

Doncs perquè per molt que ens creguem savis i coneixedors de la política, MAI no tindrem tanta informació com tenen ells, i MAI el nostre cervell ,sol, no podrà analitzar totes les possibilitats tan ben analitzades com la dotzena o vintena de cervells que reflexionen constantment en els secretariats, comitès execut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Isabel fletxa Bcn
8 d'octubre de 2014, 08.54 h

ERC ara també està recolçant un govern de dretes, no confonguem les coses. Si ERC entra al govern serà perque ho veu necesari per la consulta i el procés. Cada partit ja sabem quines son les seves idees, ara han d'anar junts i després ja votarem cadascu a qui vulgui i faran diferents plantejaments de societat.
La politicia vol dir trobar acords i no aquesta obsessió que no pots ajuntar-te amb un altre partit si és per un objectiu comú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jose de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
8 d'octubre de 2014, 08.43 h

Si ..E.R.C. ...Entres al Govern Català de Dretes que son i altres coses la cagaria , altres recollirian els vots de una E.R.C. que se ensorraria , tornaria anar enrere ala era de Carod Rovira algu hu te que dir he clar i català...E.R.C. NO LA TORNEU CAGAR ARA NO .....No entreu dintra elGovern Català sou listos i no hufereu he


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.