directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió vota la candidatura de Cañete com a eurocomissari

El diputat d'Unió, Francesc Gambús s'ha mostrat "satisfet" perquè l'equip de Jean-Claude Juncker "tira endavant"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

(ACN).- Els eurodiputats catalans Ernest Maragall (ERC-NeCat) i Ernest Urtasun (ICV) han votat en contra de la candidatura de l'espanyol Miguel Arias Cañete com a eurocomissari d'Energia i Canvi Climàtic, mentre que el representant d'Unió, Francesc Gambús, hi ha votat a favor. Tots tres eren membres de la comissió parlamentària que ha avalat Cañete aquest dimecres. Maragall i Urtasun han acusat els socialistes europeus d'haver permès una "victòria vergonyosa de la dreta" acceptant el candidat espanyol a eurocomissari, molt criticat pels seus suposats conflictes d'interessos.

Comparteix
   


Etiquetes
L'eurodiputat d'Unió, Francesc Gambús, ha criticat al PSOE per oposar-se a Cañete. "Ja s'ho aniran trobant pel camí", ha advertit. "Des d'Unió Democràtica, entenem que quan arribes a un compromís, el compromís s'ha de mantenir", ha remarcat el democratacristià.

Gambús s'ha mostrat "satisfet" per l'elecció de Cañete ja que suposa que l'equip de Jean-Claude Juncker tira endavant, excepte pel cas de l'eslovena Alenka Bratusek, tombada pel Parlament.

Per Maragall, els socialistes espanyols s'han amagat "darrere d'una excusa infantil". Per l'eurodiputat d'ERC-NeCat, el PSOE "havia de ser el primer en explicar el que estava en joc" que "no és altra cosa que el prestigi de la Comissió Europea".

Tot i que el PSOE s'ha desmarcat del grup socialista europeu i ha votat en contra de Cañete, per l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, la formació espanyola no ha fet prou. "El PSOE aquests dies no ha estat prou actiu en buscar dins del partit socialdemòcrata el vot en contra de Cañete", lamenta l'ecosocialista.

Segons aquests dos eurodiputats, els socialistes havien de triar entre tombar un candidat que "tenia conflictes d'interessos i no podia ser un bon comissari", o respectar el seu pacte d'estabilitat amb la dreta, i han triat la darrere opció.

Tot i que la votació ja suposa de facto l'aprovació de Cañete, els Verds no es donen per vençuts, i Ernest Urtasun avisa que el polític espanyol "encara no és comissari". "Encara cal el vot al plenari a Estrasburg", ha destacat l'eurodiputat d'ICV, en referència a la votació de tot el col·legi de comissaris de Juncker prevista pel 22 d'octubre. Segons Urtasun, faran tot el possible perquè Cañete salti de l'equip de la nova Comissió Europea. Per Maragall, Juncker podria "valorar el 40% de vot negatiu" que ha rebut el candidat espanyol.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
erninio lopeine fletxa vadajostremedura
7 de juny de 2017, 19.23 h

Unió a fet molt de mal a Catalunya ajudats per Mas i Pujol, són pocs en nombre de votants, però pertanyen a l'oligarquia més repugnant i llefiscosa de Catalunya. Aquest que sempre ens han venut al millor postor, cal estar molt vigilants i no oblidar les seves traïcions, que per estar fetes des de dintre de casa, són més doloroses, de l'enemic esperes un atac, els traïdors ens claven la punyalada per l'esquena,és farà justícia als de l'ara no toque, el temps portarà el moment adequan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
9 d'octubre de 2014, 20.44 h

#14 La legionella és una malaltia AUTOCTONA, s'està investigant per trobar el focus. No es una malaltia ALIENA com l'Ebola. Ningú ha anat a l'Africa a portar cap a casa a cap malalt en fase terminal de legionella per a "epatar" al mundo mundial, com han fet els hispaño-espaÑoles nazionales de espaÑa en repatriar als dos missioners. Es volien penjar medalles i l'únic que han fet és fer el ridícul mundial una vegada més. Com ho acabas de fer tú comparant naps i cols, Alberta Analcleta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
9 d'octubre de 2014, 18.45 h

MUCHO BOMBO CON EL EBOLA PERO EN CATALUÑA YA VAN DIEZ MUERTOS POR LA LEGIONELLA

El brote de legionela se cobra otras dos víctimas en Cataluña y ya son diez los fallecidos

http://www.elmundo.es/cataluna/2014/10/09/543677d1e2704e7f548b457a.html?a=2b59bd427f1b7a34c64ddf3cc276262e&t=1412871931


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume fletxa Barcelona
9 d'octubre de 2014, 16.59 h

ARIAS-COÑETE, EL DEL CARRETE

Ai Deu, aquest impresentable comisari d'energía i pesca amb canya!!!! Els silurs de l'Ebre ja poden anar emigrant d'on van venir: Alemanya, perque aviat no hi quedarà aigua a l'Ebre. No en va, el coi d'aragonesos reguen i reguen els Monegros per fer creixer blat de moro i altres coses en un prodigi de sostenibilitat que farà posar els pels (els pocs que té clar) de punta al Herrera, el noi de la bici.

Quin desastre de país és España, i quina merda és Eur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 d'octubre de 2014, 16.25 h

Gambus de Franco, que brut, ja et dutxes parroco del PP-UDC? Quina vergonyada votar per un franquista, un genocida, un mascle viejo, un pocavergonya, un antidemocrata, un ximple com tu, GAMBUS D'ESPAÑA I DE LA PORQUERIA DE L'OPUS-DEI!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Netega fletxa Canyet de Dalt
9 d'octubre de 2014, 14.17 h

El nom de Cañete...amb sembla familiar... aaaaaaa aquest no es el que va estar implicat amb el cas PRETIGI. Això es un cercle, sempre són els mateixos, van canviant de lloc. PPSOE tots són iguals, després es molesten si algú els acusa de "CASTA" Un país de pandereta i una Eurocambra de vergonya !!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
9 d'octubre de 2014, 12.51 h

#9 A l'Eurocambra ja ho fan, ja han agafat un COÑETE, que serveixi per alguna cosa a part de mangar tot el que pugui, esta per veure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
9 d'octubre de 2014, 12.40 h

QUÉ PASSA CHIAVALESS,...!!! AQUÍ LLEGA LA ALEGRÍA DE LA HUERTA !!! VENGA !!! ALEGRAR ESASS CARASS !!! QUÉ PASSA TANTO CUENTO CON EL BICHITO ESE,...!!! LO QUE HAY QUE HACER, ES FOLLAR, ...CLARO,JODER !!! Y AL BICHITO, CON UN POCO DE COCA , SE LE MATA BIEN MATAO, CHAVALES, ...PSCCHSS, ...QUE NO SABÉIS,...QUE OS HACE FALTA PARA TODO UN PROFESSIONAALLL ...!!! ESTOSS CHIAVALESS.,,,,!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
9 d'octubre de 2014, 12.40 h

#6 Aquest article és real, i no un article de l'equivalent anglès d' El Mundo Today:
http://www.naciodigital.cat/noticia/75808/proc/posa/perill/estabilitat/euro/alerta/portal/financer/clau

[...]"El problema és que el govern espanyol ha rebutjat rotundament el dret dels catalans a votar", emfasitza MarketWatch, explica la determinació del Govern en continuar promovent el 9-N i, en cas d'un vot massiu a favor de la independència, exposa: "Serà difícil resistir-se a concedir la independèn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
9 d'octubre de 2014, 12.38 h

#6 Mira que ets curt, el Daily Currant és un diari satíric. Ja t'ho he dit deu (*) cops i encara no t'has enterat. Això demostra que ets un imbècil, Analcleto, Espanya ho te tot perdut quan només la defensa gent com tu; només els mongòlics s'ho creuen això que espanya és un país modern i europeu. No saps donar arguments i t'enreda un diari de conya; és que no ets prou espabilat per adonar-te que és mentida? Tan burro ets que et creus això? Espanyol havies de ser. No m'estranya que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.