directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La “injustícia” espanyola vol expulsar el Jutge Santiago Vidal

El promotor de l'acció disciplinària contra el jutge Santiago Vidal li obre expedient i demana al CGPJ que el suspengui

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El jutge promotor de l'acció disciplinària contra el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal, ha decidit aquest dijous obrir-li un expedient disciplinari per haver participat en les tasques de redacció d'una hipotètica constitució catalana i ha proposat a la Comissió Disciplinària del CGPJ la seva suspensió cautelar en funcions. Antonio Jesús Fonseca-Herrero, que és qui promou l'acció, considera que Vidal ha de ser suspès "per ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d'observació del règim d'incompatibilitats".

Comparteix
   


Etiquetes
La “injustícia” espanyola contra la democràcia

El CGPJ va decidir sotmetre Vidal a una informació prèvia després que aquest va manifestar públicament que està redactant l'esborrany d'una carta magna catalana juntament amb deu jutges més i altres representants de la societat civil com diputats de partits polítics i entitats sobiranistes. Amb tot, va apuntar que ho feia en el seu temps lliure i que tan ell com la resta de jutges i professionals que fa aquestes tasques estan treballant per iniciativa pròpia, no per encàrrec oficial de ningú.

El poder espanyol ha començat la cacera dels perillosos independentistes

El promotor de la causa, Fonseca-Herrero, considera que en les seves actuacions ha quedat acreditat que Santiago Vidal "ha considerat i donat suport públicament a l'incompliment de les lleis i de la Constitució Espanyola", i "ha reconegut la seva participació sense autorització a un grup de treball de composició heterogènia i indeterminada encaminada a l'elaboració d'una Constitució per a una Catalunya independent". A més, segons l'instructor, "ha realitzat de forma reiterada declaracions públiques en suport d'iniciatives polítiques encaminades a obtenir la independència de Catalunya".

Per això considera que ha concorregut en una falta "d'ingnorància inexcusable en el compliment dels deures judicials per vulneració del deure bàsic de fidelitat a la Constitució i a l'ordenament jurídic" que apareix tipificada com a molt greu a l'article 417,14 de la Llei Organica del Poder Judicial (LOPJ).

Un atac més de la barbaria espanyola contra la democràcia

També que va vulnerar el deure d'observació del règim d'incompatibilitats de l'article 389.5 de la LOPJ, que apareix també tipificada com a molt greu a l'article 417.6 de la LOPJ. Per aquests motius, i "donada l'extrema rellevància dels fets descrits, amb evident projecció pública i social" proposa a la Comissió Disciplinària "la suspensió cautelar de funcions de Santiago Vidal".

És ara aquesta Comissió Disciplinària del CGPJ qui haurà de determinar si el sanciona o bé i sobreseeix el cas. Si la sanció és d'expulsió de la carrera judicial serà el Ple del CGPJ qui ho acabarà de ratificar finalment.

Vidal també és un dels 33 magistrats que van signar un manifest a favor de la consulta on manifestaven la seva constitucionalitat, fet que va provocar també una denúncia del sindicat Manos Limpias i l'obertura d'una altra investigació per part del Consell General del Poder Judicial.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
Ramon Sant Celoni fletxa Sant Celoni
19 d'octubre de 2014, 09.40 h

Espanya no l'interessa cap mena de llibertat als seus conciutadans. Amés Espanya no bol contestataris que és igual a demòcrata. Espanya no l'interessa l'opinió del poble, el poble ha d'acatar el que ells han decidit. i un llarg etc. Catalunya en llibertat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Peret fletxa VNG
11 d'octubre de 2014, 14.10 h

Endavant Santi Vudal, el teu error ha sigut ser una persona HONESTA, i com bon català, no voler amagar-te de les teves aspiracions com a persona lluire pensadora i voler formar part d'un nou païs lliure i democràtic.

Aquests feixistes revinguts, s'amaguen endarrera d'unes lleis injustes i retrogrades, que aquell assasí-cabdil amb un sol ou, va deixar "ATADAS Y BIEN ATADAS", i que tots els seus seguidors veneren (i no tots en la intimitat) com el Ansar, Rajoy, Perez de los Cobos i la major... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
ertwe fletxa addfasdfasd
11 d'octubre de 2014, 12.08 h

Per això considera que ha concorregut en una falta "d'ingnorància inexcusable en el compliment dels deures judicials per vulneració del deure bàsic de fidelitat a la Constitució i a l'ordenament jurídic" que apareix tipificada com a molt greu a l'article 417,14 de la Llei Organica del Poder Judicial (LOPJ).----------------------------------------> SI AL TREBALL QUE HA FET NO LI POSES EL TITOL" PER A UNA CONSTITUCIÓ PER A UNA CATALUNYA INDEPENDENT" SINO "CONTITUCIÓN PER A UN PAÍS IDEAL"... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
11 d'octubre de 2014, 10.34 h

ENDEVANT JUTGE ! Estem tots al seu costat.
Es una vergonya pertenya a un estat que prevarica, roba, manipula,i te comprats una serie de mitjans de comunicació que FA VASCA sentirlos.
Per aixós, jo vull un estat propi, lliure, democratic i que poguem ser un estat gobernat per les nostres institucions i per els nostres recursos.

VISCA SANTI VIDAL I ELS ALTRES JUTGES COM ELL, QUE EM VALENTIA ESTÁN LLUITAN PER LA NOSTRE CAUSA ! VISCA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
La llibertat és el camí fletxa FREEDOM FOR CATALONIA
10 d'octubre de 2014, 13.57 h

https://www.youtube.com/watch?v=G5Dj5UU-xSg

Tornarem a omplir els carrers tantes vegades com faci falta per a guanar la Democràcia i la llibertat. Sols el poble salva al poble. Sí i Sí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jordi fletxa Saragossa
10 d'octubre de 2014, 13.32 h

Que prenguin exemple els nostres polítics i ciutadans amb responsabilitats de la valentia, coherència i patriotisme de Santiago Vidal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
10 d'octubre de 2014, 13.18 h

españa sólo gana al fútbol con doping o ayudas arbitrales, así es como ha conseguido los títulos que ha logrado. Pero ayer ha caído ante Eslovaquia, de lo cual nos alegramos todos los que amamos la Libertad y el Derecho de los Pueblos a Decidir.

Ahora le toca ganar a Luxemburgo, aunque será difícil, no por la fuerza de los españoles, sino más bien porque Luxemburgo es un equipo modesto, equiparable a un segunda B o Tercera.
De todas formas, le deseamos lo mejor y ojalá derrote o al ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
10 d'octubre de 2014, 12.39 h

“Las autoridades del Estado y los gobiernos no sólo no cooperan sino que directamente obstaculizan la actividad mediante la cual los seres humanos construyen nuevas formas de vivir.” León Tolstoi


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
10 d'octubre de 2014, 12.08 h

Han destruït l'estat de Dret (si algún dia ha existit en les darreres dècades).Farem costat fins on calgui al jutge Santiago Vidal. La guerra bruta del nacionalisme espanyol, està a rebentar, tirant bombes antidemocràtiques.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
10 d'octubre de 2014, 12.08 h

Han destruït l'estat de Dret (si algún dia ha existit en les darreres dècades).Farem costat fins on calgui al jutge Santiago Vidal. La guerra bruta del nacionalisme espanyol, està a rebentar, tirant bombes antidemocràtiques.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.