directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Objectiu culpabilitzar la víctima

La jungla del procés a quatre setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Quim Arrufat, Lluís Bassets, José Luis Bonet, Josep Ramon Bosch, Quim Brugué i Ramon Espadaler.

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.Pel títol, pensareu que em refereixo al cas de l’auxiliar sanitària contagiada d’Ebola a Madrid. I no. Hem viscut una setmana (i això anirà a més) plena de paranys i intoxicacions. Entre d’altres, l’èxtasi d’una de les darreres estratègies dels nostres adversaris. El Govern espanyol i els seus aliats a Catalunya (a dreta i esquerra de l’espectre ideològic) s’han empescat una darrera argúcia especialment immoral: la de presentar les institucions catalanes, agredides amb la prohibició de votar, com si fossin incapaces d’organitzar una Consulta amb prou garanties. Es tracta de girar el focus per evitar que es noti com Espanya trepitja els nostres drets. Seria tant com acusar un ciclista atropellat de manca d’habilitat o a una dona violada de no haver fet prou cursos d’autoprotecció. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Arrufat, Quim(diputat de la CUP).
Pitgem l’accelerador.
Dimarts un dels tres representants de l’esquerra independentista més ferrenya al Parlament desvetllava la petició feta a Artur Masdurant la famosa (primera) cimera pel salvar el 9-N: que ells mateixos i sobretot ERC entressin a Govern per assegurar la celebració de la Consulta. De fet, aquest moviment coincideix amb el prec que Oriol Junqueras va fer al president durant el Debat de Política General al Parlament. En efecte, pas a pas, potser abans de parlar de llistes unitàries, el més convenient seria parlar de governs d’unitat. Hauria estat una magnífica resposta, un veritable cop d’efecte, a la suspensió de la Consulta per part del TC. Tots plegats van deixar passar aquella oportunitat; fer-ho ara i emprendre el camí de la desobediència donaria una força extraordinària al procés i una immensa alegria a milers i milers de catalans.
 
Bassets, Lluís(director de l’edició digital d’El País en català).
Insults en llengua pròpia.
“El desafío de Mas” i “la movilización callejera” seran, potser, de les primeres construccions que caldrà traduir a la nova edició digital d’El País en la nostra llengua. Segons sembla, a partir d’ara, quan ens insultin en català ens sabrà menys greu. O més. No sé. La presentació a Barcelona de la nova web va comptar amb l’estrellat de Soraya Sáez de Santamaría i Pedro Sánchez. Una veritable operació d’estat, convençuts com estan que cal ensarronar amb un renovat unicornisme federal els lectors catalans. No sé si en són conscients, però fan tard. La major part de la seva antiga audiència a Catalunya ja ha volat, farta de no trobar cap diferència, ni en els titulars, ni els articles, entre el vell referent de l’esquerra espanyola i els diaris de la caverna.
 
Bonet, José Luis (president de Freixenet).
Anti-paternalisme.
Sempre, però encara més en els temps de crisi, els qui disposen de més mitjans per fer-ho, encara que sigui com a resultat del propi esforç (que no tinc ni idea si és el cas), tenen l’obligació de posar-se al servei de la majoria per intentar que tots plegats surem en les millors condicions possibles. Resulta, per això, al·lucinant, la desconnexió entre els de dalt i la immensa massa de desposseïts que està generant aquesta llarga crisi. En quin planeta cal viure perquè t’importi un rave el patiment dels de sota? De tots els arguments que l’espanyolíssim senyor Bonet podia adoptar per defensar la dependència, se li ha acudit emprar un que denota la seva qualitat moral: "que les coses segueixin com estan, que estan bé". I, clar, segons sembla, Madrid li té reservat un premi per als propers mesos.
 
Bosch, Josep Ramon(president de Societat Civil Catalana).
Amics molt simpàtics.
Després de la multitudinària concentració de la Diada a Tarragona (set mil persones segons les fonts més generoses), aquesta setmana, la de la tradicional “Fiesta de la Raza”, la plataforma dependentista s’ha lluït amb una campanya a les xarxes en la qual, per obra i gràcia dels seus hàbils publicistes, mana callar a tots aquells que no celebrem com ells el 12 d’Octubre. Han decidit potser afegir-se a la reivindicació dels que de veritat no podem expressar-nos en llibertat: els que volem votar el 9-N per decidir democràticament. Propaganda encoberta de l’Ara és l’hora?. La convocatòria, regada amb caríssima publicitat a tots els mitjans i logística de franc (pasta gansa posada per l’Estat i l’establishment català), d’aquella que sabem segur que no serà objecte de cap inspecció fiscal, ja ha rebut el suport explícit del Casal Tramuntana, el MSR, Democracia Nacional i la Falange.
 
Brugué, Quim(catedràtic de ciència política de la UAB).
A benefici de l’agressor.
Diumenge a la nit va saltar la sorpresa. Després que Marc Carrillo, expert designat a proposta d’ICV-EUiA al Consell de Garanties Estatutàries presentés vot particular sobre la constitucionalitat de la Llei de Consultes, ara, Quim Brugué, també proposat pels ecosocialistes (ep, però no penseu malament, que és pura coincidència), dimitia com a membre de la Comissió de Control de les Consultes, exactament quatre dies després del seu nomenament. Realment, costa d’entendre què ha canviat en aquestes poc més de cent hores, amb la Consulta ja prohibida pel TC en el moment d’accedir-hi al càrrec. Sobretot, que el rigorisme en l’exigència de condicions democràtiques a la Consulta, contra les quals, objectivament, només treballa el Govern espanyol, es tradueixi a la pràctica en una bufetada a la cara del Parlament de Catalunya.
 
Espadaler, Ramon(secretari general d’Unió).
Indeterminació que compromet el futur.
Si alguna cosa ha demostrat fins ara el procés d’autodeterminació és que engoleix sense pietat tots aquells que s’entesten a mantenir-se en la indeterminació. Unió ha triat aquesta setmana fer-ho. La seva aposta suposa que el partit que podria esdevenir referent del centre-dreta a la nova República defuig la seva responsabilitat històrica. Com a conseqüència, cap de les forces polítiques que van obligar a complicar la pregunta del 9-N farà campanya, finalment, pel Sí-No. Vist des de l’altra banda: Duran i Lleida, home fort de l’establishment que lluita amb ungles i dents contra el procés, no és només que fins ara no ha estat capaç de vendre la moto del Sí-No a la majoria dels catalans: és que no se’n surt ni al seu propi partit.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.  





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Synera fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2014, 10.28 h

LA FARSA S'HA ACABAT. MAI MÉS ENGANYS! TELÓ!

Com a Russia, Rumania, la Xina i tants d'altres Estats, quan van caure les dictadures del Comunisme, van fer veure que tot cambiava per seguir els mateixos: el nomenklator.

L'Estat espanyol es travestí. Uns, cap al PSOE, altres, cap al PP, imprescindible per seguir governant la finca al seu gust i mantenir les prebendes: ministeris i alts funcionaris alternant l'estat l'administració amb les empreses i institucions públiques (Aenes, Renfes, I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
JOSE DE CARDEDEU fletxa VALLES ORIENTAL
12 d'octubre de 2014, 18.41 h

FORA FATXES DE CATALUNYA ... FORA ..FATXES .. DE .. CARDEDEU .. FORA .ELS DE DRETES .. Sou una escoria cal fer net en bosaltres .. FORA FATXES ............... VISCA CATALUNYA LLIURE I CATALANA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
F.Dubé fletxa Barcelona
12 d'octubre de 2014, 13.03 h

#28


FRANK DUBÉ Barcelona

11 d'octubre de 2014, 20.49 h

No hi ha dubte: ESPAÑA LA HIZO DIOS Y SÓLO DIOS LA PUEDE DESHACER. Poseu-vos això al cap. Quan EL IMPERIO ESPAÑOL va anar a Cuba amb l´Armada "Invencible" deien el mateix i solament admeten altre cosa davant d´una derrota militar. Els Americans van ensorrar la flota en 3 hores. Más se perdió en Cuba!! anaven plorant.
El nacionalisme dels estats és com el mal alè; solament el noten els altres i mai el que el té.
Si volem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
12 d'octubre de 2014, 12.59 h

UN SANITARIO EN DALLAS SE AUTOCONTAGIA PARA SALVAR LA IMAGEN DEL GOBIERNO DE RAJOY Y ANA MATO ATACADA POR LA IZQUIERDA.

Un trabajador sanitario de Dallas ha dado positivo por ébola según las pruebas iniciales efectuadas, según han informado fuentes del hospital Presbiteriano de Texas a la cadena estadounidense CNN. El afectado proporcionó atención médica al liberiano Thomas Eric Duncan, fallecido por la enfermedad el pasado miércoles.

http://www.elmundo.es/salud/2014/10/12/543a501ae270... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Catalonia - V For Voting (Part One) fletxa internacionalitzem i guanyem ...................................
12 d'octubre de 2014, 12.15 h

https://www.youtube.com/watch?v=9RXr_07mlvw

La difusió és determinant en el Procés Català. Si volem guanyar la independència hem d'internacionalitzar la nostra lluita i explicar-nos al món. Guanyem-nos els suport de la opinió pública internacional i guanyem la independència. Sí i Sí.

Tenim la possibilitat històrica de crear un nou estat. Un estat del benestar. Junts construim un nou país, un país millor! L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
11 d'octubre de 2014, 23.22 h

Completament d'acord amb #23


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
11 d'octubre de 2014, 23.19 h

Completament d'acord amb #12


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Feu correr aquest enllaç fletxa difonguem-ho arreu del món
11 d'octubre de 2014, 22.22 h

http://news.nationalgeographic.com/news/2014/10/141011-spain-catalonia-barcelona-madrid-independence/

National Geographic: "Pocs creuen que la lluita per la independència pari"
La revista de reportatges dóna per fet que passi el que passi amb el 9-N el procés segueix


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
FRANK DUBÉ fletxa Barcelona
11 d'octubre de 2014, 20.49 h

No hi ha dubte: ESPAÑA LA HIZO DIOS Y SÓLO DIOS LA PUEDE DESHACER. Poseu-vos això al cap. Quan EL IMPERIO ESPAÑOL va anar a Cuba amb l´Armada "Invencible" deien el mateix i solament admeten altre cosa davant d´una derrota militar. Els Americans van ensorrar la flota en 3 hores. Más se perdió en Cuba!! anaven plorant.
El nacionalisme dels estats és com el mal alè; solament el noten els altres i mai el que el té.
Si volem la Independència MAI L´ASSOLIREM d´acord amb el Mandarins c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Terminator fletxa Schwarzenegger
11 d'octubre de 2014, 19.32 h

#21 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.