directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcadell: "la unitat dels partits polítics és vital i prioritària"

"Estem decebuts que els partits polítics no hagin sabut mantenir la unitat com la societat civil" ha dit Forcadell. Casals adverteix que "ara no és el moment de desanimar-se" i Vila d'Abadal demana al Govern que "no afluixi"

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Brussel·les (ACN).- La presidenta de l'ACN, Carme Forcadell, ha admès aquest dimarts que se senten "decebuts que els partits polítics no hagin sabut mantenir la unitat com ha fet la societat civil". Forcadell, però, ha defensat que "de vegades les esquerdes es poden reparar". Després de participar en la conferència 'El referèndum català, legal i democràtic' al Parlament Europeu a Brussel·les, Forcadell reconegut que és "un moment molt molt difícil". La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha advertit que "ara no és el moment de desanimar-se", perquè ja se sabia que "el procés és llarg, difícil i amb un adversari molt poderós".
El president de l'Associació dels Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat que no sent "decepció, però sí preocupació, perquè no es pot trencar la unitat". "Sabíem que hi hauria dificultats, però no tan aviat", ha assegurat l'alcalde de Vic. Vila d'Abadal ha indicat que "els partits polítics han de fer un esforç de generositat" per recuperar la unitat en el procés".
 
Forcadell, Casals i Vila d'Abadal no han volgut encara valorar l'anunci del president Artur Mas perquè abans volen consultar les seves bases. De fet, han suspès part del seu viatge a la capital comunitària, que havia de continuar a Alemanya, i han avançat la seva tornada a Barcelona a primera hora d'aquesta mateixa tarda. En una pantalla gegant, a poques passes de l'hemicicle, en una de les sales més grans del Parlament Europeu, uns 300 funcionaris comunitaris, eurodiputats, assistents, periodistes i representants de governs europeus han seguit en directe la compareixença del president de la Generalitat.
 
"No us puc fer encara una declaració oficial perquè ho hem de valorar, el que sí que us puc dir és que nosaltres la societat civil estem treballant junts, anem junts, i seguirem junts, treballant al màxim per enfortir la unitat dels partits polítics, perquè és vital i per nosaltres és prioritari", ha assegurat Forcadell. Aquest dimarts a la tarda mateix es reunirà el comitè permanent de l'ANC i dimecres ho farà el secretariat nacional. "Ho hem de valorar molt, seria precipitat i no ens toca fer coses precipitades, hem de tenir el cap molt fred, els peus a terra, i pensar molt bé el que fem perquè estem en un moment molt molt difícil", ha insistit Forcadell.
 
La presidenta de l'ANC tampoc no ha volgut avançar si donarà suport a la proposta de Mas. "El 9-N hem de fer alguna cosa, però encara no us puc dir el què, de moment tenim una mobilització per al proper diumenge 19 a la plaça Catalunya i fem una crida a totes les persones perquè hi vagin", ha explicat Forcadell. "La mobilització ha de continuar perquè el procés continua endavant i pugui arribar al final que nosaltres volem que és la Catalunya independent", ha defensat.
 
També la presidenta d'Òmnium Cultural ha participat en la conferència organitzada pels eurodiputats de CDC i ERC, Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras. "Fa molts i molts anys, 53, que a Òmnium treballem pel futur de Catalunya, per la llengua i la cultura, i com us podeu imaginar en circumstàncies molt dures i difícils, així que ara no és el moment de desanimar-se", ha argumentat Casals. "Som en un pas en un procés que sabíem que era llarg i difícil i amb un adversari molt poderós i no ens desanimarem", ha proclamat.
 
"Actueu i uniu altra vegada les forces", ha reclamat també Vila d'Abadal, que ha demanat al govern de Mas "que no afluixi". "Esperem que seguim endavant tot el procés, el poble va unit, sabem el que volem, i volem seguir endavant", ha indicat. L'alcalde de Vic ha assegurat que els ajuntaments "estaran al costat" del govern per col·laborar en el que faci falta, com ja van demostrar en l'acte unitari d'entrega de les mocions en suport del 9-N. Vila d'Abadal ha destacat, però, que al final, la decisió es prendrà en unes plebiscitàries.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
josep lladó i nadal fletxa palma de mallorca
16 d'octubre de 2014, 11.49 h

Estic d'acord en que LA UNITAT ÉS en aquest moments importantiísima i vist l'espectacle i vist la bona feina de la societat civil i dels companys de les entitats que estan el davant, crec que allò que han de fer es seguir endavant i fer saber a tots els politics que en aquest moments l'unic que cal es votar, VOTAR, o VoTaR, així de clar. en lletres majúsculas en minúscules combinades i malgrat es faci en faltes d'ortografia. Siguin tot un cos, en dues cames i dos braços correrem més de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Josep fletxa L'Hospitalet de Llobregat
15 d'octubre de 2014, 22.36 h

VOTEM!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Nou escenari fletxa Tarragona
15 d'octubre de 2014, 11.15 h

Amb aquesta maniobra d'ahir s'han aconseguit subtilment moltes coses:

- La consulta que s'hagués celebrat, igualment no hagués tingut internacionalment una validesa definitiva, per no compareixença d'un adversari que, per desacreditar-la, no volia ni participar-hi ni debatre arguments. Desenganyem-nos: per les circumstàncies, aquest no era el pas definitiu (com sí ho va ser el referèndum d'Escòcia). A més, posava en un seriós risc a molta gent implicada, davant de possibles denúncies... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Madelman fletxa Ma-del-man
15 d'octubre de 2014, 08.08 h

#20 les mes sabates tenen mes nivell intelectual que tu pobre esser viu de 4 potes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pedro Cot fletxa Hospitalet del Llobregat, Barcelona, ESPAÑA.
15 d'octubre de 2014, 06.53 h

Uffff, Madre mía !!! y toda ese tenderete de banderines que hay en el cartel tras esos especímenes que salen en la foto, que son el anuncio del CIRCO Europa???. Yo soy del Hospi y quiero mi bandera allí también. Quiero el Hospi libre e independiente !!.

VISCA L'HOSPI LLIURE !!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Sebastià fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2014, 22.54 h

In...Inde...Independencià...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
B.Urleta fletxa Caspanyols !! Espanyuelos!! Espanyales !! ascutxazme bieng:
14 d'octubre de 2014, 21.21 h





#8
#9
#11
#12 Tu, Micaela Romualda, gallineta ESPANTADISSA i HISTÈRICA, crec que t'assembles força (amb un xic més ignoranta i un força més ridícula) amb la #6 #15 ALBERTINA-ANACLETA-FLATULENCIA ARAGONESES, perquè totes dues sou igual de FEIXISTES i còmiques, quina llàstima que les dues sigueu passives, altrament segur que us podríeu entendre la mar de bé.






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
B.Urleta fletxa Jo no sé com explicar-los a aquest pobres espanyolerus (i olé!) amb uns coeficients intellectuals tan baixos.
14 d'octubre de 2014, 21.15 h





#8
#9
#11
#12 Micaela Romualda, gallineta ESPANTADISSA i HISTÈRICA, no saps la gràcia que ens fa veure't tan atrafegada enviant 100 comentaris / hora , com si per a tu es tractés d'un tema AGÒNIC. . ..

Tu segueix així de PATOSA, que ens provoques uns FARTS DE RIURE DESCOMUNALS, reineta. . .






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
B.Urleta fletxa Jo no sé com explicar-los a aquest pobres espanyolerus (i olé!) amb uns coeficients intellectuals tan baixos.
14 d'octubre de 2014, 21.12 h





Albertín--Anacletito-Flatulencio Aragoneses, no sé pas com t'ho puc fer entendre. Ho repetiré:

Aquest digital NO és el millor lloc per a comunicar-te amb els "clients" de la teva mare ni del puticlú on treballa. Si et vols dirigir als nazis, qualsevol nadó de teta et dirà que cal que escriguis a "La Razón" o "ABC", ""El País", etc . . .

I no els parlis de política catalana, perquè m'imagino que t'enviaran a prendre pel cu... és clar que potser és el que desitges, i aleshores ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
14 d'octubre de 2014, 19.50 h

NO OS ENFADEIS NAZIS, AL FINAL ENTRE EL VALIUM QUE YA OS HABEIS TOMADO Y EL NUVO BUTIFARRENDUM QUE MASS OS VA A HACER EL 9-N LA PATACADA NO SERA TAN FORTA.

EL 9-N YA NO IMPORTA A NADIE.

AHORA LA DUDA ES QUE HARA ERC, APOYARA A MASS Y SALVARA SU CULO CON UNA LISTA CONJUNTA O DEJARA CAER A CIU Y AL CADAVER POLITICO DEL MASS PRESENTANDOSE POR SEPARADO ASPIRANDO AL PODER EN EL PROXIMO GOBIERNO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.