directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 20:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol camí de convertir el 9-N en un escàndol internacional

El ministre de Justícia amenaça en impugnar “el procés participatiu” plantejat per Mas i avisa que aplicarà la mateixa bel•ligerància que amb la consulta.

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El PP desfermat diu que aquesta consulta tampoc no es farà. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha desmentit la presidenta del PPC  Alícia Sánchez Camacho  i ha advertit  que si les preguntes d’aquest  "procés participatiu" anunciat pel president Mas són les mateixes que les incloses a la consulta impugnarà aquest 9-N perquè té “aires inconstitucionals”. Català ha fet la consideració després que Camacho, afirmés des de la seu del PP a Madrid que el procés sobiranista "ha acabat" i que el govern espanyol podria no impugnar el "simulacre" de consulta, perquè "les formules de participació" i "les enquestes" són "legals". Per altra banda, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha acusat Mas d’haver-se convertit en un "president en frau de llei "que sap perfectament que no hi haurà cap referèndum el 9 de novembre, "li digui com li digui".
Alonso ha dit que el 9 de novembre el govern espanyol garantirà que no hi hagi urnes, i ha advertit Mas que: "La llei no es pot saltar ni per dalt ni per baix". "En aquest moment, i per ser suau, el president Mas està caient en l'esperpent", ha conclòs. 

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que l'executiu de Mariano Rajoy estudiarà si recorrerà "la nova ocurrència" del president de la Generalitat, Artur Mas, respecte al nou escenari obert per a la consulta del pròxim nou de novembre., Sáenz de Santamaria ha manifestat que Mas "no pot sotmetre els catalans a les anades i vingudes a les que els té acostumats, no és propi d'un dirigent polític". "Ha de recordar que incomplir la llei i saltar-se el marc de convivència que ens hem donat tots els espanyols l'ha portat a una situació que no és sostenible"

La premsa internacional es fa ressò de la consulta ciutadana anunciada pel president Mas

La premsa internacional s’ha fet ressò de l’anunci de Mas de fer un procés participatiu dins d’un marc legal diferent per eludir el blocatge del govern de Madrid. Les principals capçaleres i agències internacionals parlen que Catalunya planteja una consulta participativa i que ha cancel·lat el referèndum. Le Mode ho explicita amb el titular: “Catalunya reemplaça el seu referèndum per una consulta''. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
19 d'octubre de 2014, 21.48 h

#43 vomitiu vomitivo


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Synera fletxa Barcelona
16 d'octubre de 2014, 00.18 h

LA FARSA S'HA ACABAT: MAI MÉS ENGANYS! TELÓ!

Com a Russia, Rumania, la Xina i tants d'altres Estats, quan van caure les dictadures del Comunisme, van fer veure que tot cambiava per seguir els mateixos: el nomenklator.

L'Estat espanyol es travestí. Uns, cap al PSOE, altres, cap al PP, imprescindible per seguir governant la finca al seu gust i mantenir les prebendes: ministeris i alts funcionaris alternant l'estat l'administració amb les empreses i institucions públiques (Aenes, Renfes, Ib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
15 d'octubre de 2014, 19.21 h

https://www.youtube.com/watch?v=Th8_grOkm5Q

Almost two million people according to local police gathered in Barcelona on Thursday to celebrate the Catalonian national day and to demand a referendum for the independence of Catalonia.

Demonstrators marched through Diagonal Street and Gran Via, converging to form the letter "V" for "vote" and "victory". Protesters also waved pro-independence flags and shouted "we want to v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Seny fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2014, 16.17 h

#43 Com sempre esl qui us creieu per sobre del bé i del mal ús oblideu que darrera dls President Mas està la majoría del Poble Català recolzant-lo. Estem farts de Partits tradicionals que han fet el paripé a la Vella Transcició. tot ha de canviar, per això volem votar i sí som majoria anar cap un pais més modern, més democràtic i no corrupte com és aquesta bola de genteta de la casta del poder espanyol


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
15 d'octubre de 2014, 13.53 h

DEBO RECONOCER QUE EL MASS HA HECHO UNA GRAN JUGADA, YA ES HABITUAL EN EL MENTIR Y VENDER A SUS AMIGOS Y ALIADOS EN EL ULTIMO MOMENTO. YA LO HIZO CON ZAPATERO.

EL SE SALVA DE CUMPLIR LA ILEGALIDAD CONSTITUCIONAL, , "CUMPLE" MAS O MENOS SU PROMESA DE HACER UNA CONSULTA AUNQUE SEA UN SIMULACRO DE BUTIFARRENDUM, Y COLOCA EN EL ABISMO A ERC FORZANDOLES A APOYAR ESTE SIMULACRO DE CHARLOTADA O SE POSICIONAN AL LADO DEL PPC Y C´S, Y LO QUE ES LO MAS IMPORTANTE LES FUERZA A QUE LE SALVEN EL CULO,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Dr. Benway fletxa Plebiscitàries + DUI = República Catalana ||*||
15 d'octubre de 2014, 12.14 h

Segons El Mundo, pensen prohibir a Tomàs Molina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
15 d'octubre de 2014, 12.07 h

ni un paso atrás, si Catalunya retrocede, será la derrota final del camino emprendido, y españa se estará relamiendo de gusto por haber acabado con los patriotas catalanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Seny fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2014, 12.05 h

el més bèstia és que ja és un escàndol internacional el com està actuant el govern espanyol...cas Bankia targetes negres, l'ebola, "los hilillos de plastilina", els trajos, Bárcenas, l'AVE de Galícia, el metro de València, els cas Castor... em dol que no hi hagi un compositor de sarssueles com ara fou compositor l'r Enric Granados. Una sarssuela contemporània per no perdre l'humor


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Voltor fletxa St. Feliu de Llobregat
15 d'octubre de 2014, 11.41 h

Això és el que convé, que la prohibeixin i enviin el 7è de cavalleria a arrabassar les urnes i la bona gent que anem a votar ens quedem a la porta amb la papereta a la mà, per si de cas que no hi manquin màquines de retratar per a deixar-ho ben retratat


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Mª DOLORS fletxa BCNMas
15 d'octubre de 2014, 11.00 h

TOTS ELLS (el govern español) ja son un escandol a nivell internacional, per que es un govern en descomposicio (corrupció, manipulacio, amiguisme, portes giratories, mentides descomunals, etc.)

I encara diré mes, acaba de intervindre un tal Marias al Parlament, dient que TV3 va manipular el tems del 12 O , per que hi anes menys gent.

Dons jo li diría que tirés de "emeroteca" i el dia abans de la "V" Tv3, va dir que per la tarde i habrian nubols ensense especificar si plouría o nó. E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.