directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull aposta per una DUI

CDC evita respondre als "retrets" d'ERC i defensa unes plebiscitàries amb llista conjunta i un únic punt programàtic

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha evitat aquest dimarts respondre als "retrets" d'ERC i ha tornat a apostar per unes eleccions plebiscitàries amb una llista conjunta i un sol punt en el programa electoral, negociar amb l'Estat i amb la comunitat internacional per declarar l'estat català. "Avui algú altre pot fer retrets, nosaltres no en farem, tenim massa feina per complir el mandat democràtic, per posar les urnes el 9-N, per canalitzar els anhels del poble", ha subratllat. Rull ha apostat per una Declaració Unilateral d'Independència en cas que la negociació no acabi prosperant. "Som un país seriós, primer cal negociar", ha argumentat.
Josep Rull i Mercè Conesa, aquest dimarts al Parlament
Josep Rull i Mercè Conesa, aquest dimarts al Parlament
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Treballant per la unitat

Rull ha assegurat que el seu partit continuarà treballant per "reconstruir la unitat que ha quedat afeblida i malmesa", i ha celebrat que alguns, com la CUP, hagin fet plantejaments en positiu. "Esperem les alternatives d'altres formacions, però no volem entrar en retrets, volem continuar construint la unitat", ha insistit.

No farem retrets

En aquest sentit, i en referència a les crítiques d'ERC, Rull ha assegurat que CiU està complint els acords perquè està disposada a posar les urnes el 9-N, encara que s'hagi buscat un mecanisme diferent. "No ens busquin a l'hora de fer retrets, sinó a l'hora de buscar alternatives, solucions i ponts de diàleg", ha indicat el líder de CDC, que ha afegit que "Madrid ho està posant massa difícil" com perquè els partits catalans es critiquin entre ells.

Una llista conjunta amb els republicans amb un punt únic d’una DUI

Rull no ha volgut sortir d'aquest to positiu, especialment perquè CDC aposta per celebrar unes eleccions plebiscitàries amb una llista conjunta amb el republicans que tingui com a únic punt de l'ordre del dia declarar l'estat català. "Necessitem que el mandat que surti de les urnes sigui inequívoc", ha argumentat. Ara bé, el convergent ha assenyalat que primer cal iniciar un procés de negociació amb l'Estat i amb la comunitat internacional i si no es pot culminar, fer llavors una DUI. "Si la negociació és exitosa perfecte, i si no, sempre hem dit que hi ha un últim element que és aquesta DUI emparada per aquest principi democràtic", ha explicat tot subratllant que això no és una condició que posi ERC ara, sinó que és com funcionen sempre les eleccions amb caràcter plebiscitari.

Posar el partit al servei del 9N2014

El comitè executiu nacional de CDC s'ha reunit de forma extraordinària aquest dimarts per donar suport a la decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, d'oferir una alternativa a la consulta inicialment plantejada per al 9-N. El president, ha dit Rull, està "donant sortida a l'anhel de votar de la societat catalana", i ha negat que sigui una consulta partidista perquè es formula la pregunta pactada per totes les forces sobiranistes.
 
El convergent ha cridat a la participació dels favorables a la independència, però també dels que votin les altres opcions, tant el sí-no com el no, i ha anunciat que CDC posarà a disposició del 9-N tots els seus coneixements i la seva experiència, a més dels seus 520 alcaldes, més de 4.000 regidors i tota l'estructura del Govern.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
La llibertat és el camí fletxa FREEDOM FOR CATALONIA
15 d'octubre de 2014, 19.57 h

https://www.youtube.com/watch?v=G5Dj5UU-xSg

Tornarem a omplir els carrers tantes vegades com faci falta per a guanyar la Democràcia i la llibertat. Sols el poble salva al poble. Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
15 d'octubre de 2014, 13.55 h

DEBO RECONOCER QUE EL MASS HA HECHO UNA GRAN JUGADA, YA ES HABITUAL EN EL MENTIR Y VENDER A SUS AMIGOS Y ALIADOS EN EL ULTIMO MOMENTO. YA LO HIZO CON ZAPATERO.

EL SE SALVA DE CUMPLIR LA ILEGALIDAD CONSTITUCIONAL, , "CUMPLE" MAS O MENOS SU PROMESA DE HACER UNA CONSULTA AUNQUE SEA UN SIMULACRO DE BUTIFARRENDUM, Y COLOCA EN EL ABISMO A ERC FORZANDOLES A APOYAR ESTE SIMULACRO DE CHARLOTADA O SE POSICIONAN AL LADO DEL PPC Y C´S, Y LO QUE ES LO MAS IMPORTANTE LES FUERZA A QUE LE SALVEN EL CULO,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
15 d'octubre de 2014, 12.34 h

#16 te equivocas, palurdo de veguería,...Los españoles seguiremos invirtiendo en ese territorio porque queremos seguir teniendo mano de obra barata y que se esfuerce en sacar a nuestra querida España de la crisis, mientras nosotros, los buenos españoles, podremos seguir financiando nuestro estilo de vida, llevando a nuestros hijos a buenas universidades, viajar al extranjero, ver mundo, pernoctar en hoteles de categoría, salir de fiesta a los clubs de moda, etc. Y para ello necesitamos que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Brundes fletxa Pela City
15 d'octubre de 2014, 11.43 h

#17 Quan abans no. Ara t'aguantes... Ho farem pacientment, democràticament que tothom h opugui veure a nivell internacional y deixar l'estat español a l'alçada del betúm, que és el que és. O sigui, nano, paciència i relaxa't. I duisfruta, sobretot disfruta que tens molt apaendre encara de com es fan les coses... Si us tinguésiu els españolets com tu d'independintzar algún dia de Europa... ja m'agradarà veure'us quan vinguin els homes de negre a interveniu-se. Lo millor comença ara n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
15 d'octubre de 2014, 11.35 h

#17 pero,... ¿ qué passa chaval ? que nos estás asustando a los catalanes !!! que nos hacen falta para que nos levanten España !!!
A ver si te enteras, chaval,... los catalanes,...son gente currante, tenemos que tenerlos para que nos trabajen y nos saquen del paro, coño,...!!!
para que el dinero fluya,...!!! Para que no se quede todo sin funcionar,...!!! los catalanes, nos tienen que levantar el país,...esta gente , son como los chinos,...están todo el día currelando,...y eso es bueno... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
15 d'octubre de 2014, 11.05 h

ni un paso atrás, si Catalunya retrocede, será la derrota final del camino emprendido, y españa se estará relamiendo de gusto por haber acabado con los patriotas catalanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
15 d'octubre de 2014, 10.59 h

#14 Pues si os vais de España, os recomiendo Francia, está a un paso. Solo hay que atravesar los Pirineos, hay buena comunicación pagada por todos los españoles, y allí os acogerán divinamente. Oye, son los franceses muy hospitalarios, ya verás que bien estarás allí. Pero si os tenéis que marchar, marcharos cuanto antes, si no haréis el ridículo más espantoso (ya lo están haciendo) y será hablar por hablar. Y eso no está bien visto.

MARCHAD !!, MARCHAD DE ESPAÑA, PERO CUANTO A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
F..Ibló fletxa El poble català té la FERMA VOLUNTAT de separar-se d'un estat d'INCOMPETENTS i CORRUPTES com l'esPPanyol
15 d'octubre de 2014, 10.32 h




#15 Opino igual que tu, Pere, no cal candidatura unitària en les circumstàncies actuals.


Però hauria estat molt bonic i noble que, per tal d'aprofitar el guany que la regla d'Hondt atorga a les grans coalicions, el president Mas hagués acceptat que l'encapçalament de la llista correspongués al partit al qual les enquestes atorguessin el major nombre de vots.

Crec que el president ha perdut una bona ocasió de practicar política generosa, noble, sincera i no dictada ni pels intere... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PerelDigne fletxa Granollers
15 d'octubre de 2014, 09.51 h

El problema de les eleccions plebiscitàries, amb DUI o sense, és quin encapçalarà la llista electoral. Jo suposo que el Mas ho voldria però en Junqueras també. Aquest és un dels problemes que no es diuen però que són reals.
Per aquesta raó, en unes eleccions plebiscitàries, no caldria que fossin unitàries amb llista conjunta sinó que cada partit porti la seva però totes amb el punt de la DUI un cop constituït el nou govern i tema resolt. D'altra banda és ben legítim que cada pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Benway fletxa Plebiscitàries + DUI = República Catalana ||*||
15 d'octubre de 2014, 08.59 h

#8 Insultar i menysprear no és la millor actitud. L'únic que fas amb això és que cada vegada sentim més fàstic d'eXpaña. No se si tu, com a persona, ets masoquista i t'agrada que et maltractin, però nosaltres ja estem tips i per això marxem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.