directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull urgeix ERC a negociar la llista conjunta

CDC avisa que no es pot ignorar el dret internacional i que abans de la DUI s’ha de negociar

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha urgit ERC a seure ja a negociar sobre la llista conjunta ara que els republicans ja parlen d'eleccions plebiscitàries. "Asseure'ns, parlem-ne, poques declaracions públiques i molta operativitat i lleialtat", ha resumit. Ara bé, Rull ha insistit que abans d'una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) primer cal negociar amb l'Estat, amb la comunitat internacional i també preparar les estructures d'estat necessàries per poder ser operatius. El convergent ha rebutjat els "elements exprés" i ha avisat que CDC vol "rigor i seriositat" i no pot ignorar el que diu el dret internacional, que parla d'un procés de negociació previ.

Comparteix
   


Etiquetes
Rull ha trobat "interessant" que CDC fos la primera que parlés de plebiscitàries i que ara d'altres, en referència a ERC, s'incorporin a aquesta idea. Després de reconèixer aquesta "certa aproximació", ha demanat als republicans que es deixin de declaracions, de posar dates per a les eleccions, i seguin a negociar una llista conjunta, perquè el que està en joc és "molt seriós, molt transcendent i molt difícil". "En el moment en què torna a sortir aquest tema per part d'altres partits, seria interessant de no fer-ho a la premsa, sinó de parlar-ne a fons i de veritat", ha reblat.

En preguntar-li per les presses d'ERC perquè hi hagi eleccions, Rull ha insistit que "l'element nuclear no és el quan, sinó el que", és a dir, arribar a un acord per configurar una llista unitària que només porti en el programa un únic punt per declarar la independència.

Sembla, però, que aquí és on hi haurà un dels problemes, ja que ERC ha dit reiteradament que cal declarar la independència immediatament després de la constitució del Parlament, mentre que CDC insisteix un cop i un altre en què cal un període temps per negociar amb l'Estat, amb la comunitat internacional perquè reconegui l'estat català i per construir les estructures d'estat necessàries per poder funcionar.

"Això de la independència és molt seriós, per ser independent cal que hi hagi una majoria democràtica que hi doni suport i que la resta d'estats et reconeguin. Si no, no ets independent, no ens equivoquem", ha advertit. Rull ha posat d'exemple Escòcia, que preveia un període de 18 mesos per negociar amb el Regne Unit, perquè la comunitat internacional la reconegués i per acabar de construir les estructures d'estat per ser un estat operatiu.

I això, ha dit, Rull, "necessita molta seriositat, rigor i no anar amb elements exprés, sinó consensuar quin és aquest recorregut". I és que el convergent ha apuntat que "l'objectiu no és la declaració, sinó aconseguir la independència". "Declarar-la és molt fàcil, aconseguir-la és el que és realment complicat. El tema de la DUI hi pot entrar, però hi ha d'haver un procés de negociació previ, fent allò que estableix el dret internacional públic, i això no ho podem ignorar", ha indicat.
 
Al seu parer, ara cal "seriositat i rigor", i això està renyit amb "les declaracions, els titulars, les frases que poden ser més o menys abrandades".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
TGFRAD fletxa VXCVV<C
18 d'octubre de 2014, 11.58 h

QUE PASSARÀ SI EL PARLAMENT VOL NEGOCIAR I L'ESTAT NO?
ES POT DECLARAR L'INDEPENDÈNCIA ,TOT PREVEïNT FER UNA CONSULTA DE CONFIRMACIÓ I VOLENT ENTABLAR UN DIÀLEG AMB L'ESTAT? PERÒ ,D'AQUESTA FORMA SI L'ESTAT ES NEGA JA SOM INDEPENDENTS.QUE DIRIA LA COMUNITAT INTERNACIONAL?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Aquest diumenge els hi donarem una lliçó fletxa fem possible el 9N. Sols el poble salva al poble Sí i Sí
17 d'octubre de 2014, 22.51 h

Tothom que pugui que es faci voluntari i aquest diumenge tots a Barcelona. Tots a Plaça Catalunya a les 12h. Omplim els carrers de Barcelona i Guanyem-nos la llibertat. https://www.araeslhora.cat/ca


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
BEJOTA fletxa bcn
17 d'octubre de 2014, 14.31 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

SR. RULL: FACI UNA ULLADA AQUEST RESULTAT PERQUE JA HO HAURIA D'HAVER FET.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
17 d'octubre de 2014, 11.28 h

Si los catalanes no dan la batalla y siguen luchando por su liberación del yugo español, será el final del pueblo catalán, seguirá durante siglos invadido por españa, y tendrá que pagar las consecuencias, el catalán será cada vez más postergado, se recuperará el uso mayoritario del español para aculturar de nuevo a la gente que vive en el territorio catalán, tendrán que pagar un precio muy caro en todos los sentidos, será una humillación para la gente de Catalunya, los español... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
mario fletxa barna
17 d'octubre de 2014, 09.43 h

#9 Que no t'enteres lloveres! primer escolta o llegeix, i intenta entendre les coses, després opina...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
JORDI fletxa GRANOLLERS
17 d'octubre de 2014, 08.51 h

Ara no s'ha de negociar res amb el Estat espanyol, s'ha de fer després d'haver fet la DUI, porten dos anys donant-nos l'esquena, no hem de perdre més temps ni acceptar cap part de la deute econòmicaca que ells tenen. Fora de la UE estarem molt millor tindrem amics que ens aprecien.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
B.Urleta fletxa Mai no n'aprendran: fanfarronegen, els pobres panolis, i al final queden AMB EL CUL A L'AIRE
16 d'octubre de 2014, 21.10 h








#13 HUAHH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH !!! . . .


Pobre Alberto-Anacleto-Flatulencio Aragoneses, com EXULTA per NO RES.

Espanya és membre ROTATORI durant un any, junt amb :

Nova Zelanda

ANGOLA

MALAISIA

Veneçuela

FELICITATS, ANACLETO-FLATULENCIO: amb una mica de fantasia ja pots somniar que l'estat espanyol és una "pUtencia mundial" . . .


huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH !!!!!






Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
16 d'octubre de 2014, 20.57 h

CONGRATULAROS QUERIDOS NAZIS, EL REINO DE ESPAÑA HA SIDO ELEGIDO COMO MIEMBRO DEL CONSEJO DE SEGURIDAD DE LA ONU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
16 d'octubre de 2014, 20.14 h

Artur MAS esta atrapat per UNIÓ i la casta extractiva que el rodeja i la fet un home. Artur MAS a enganyat a una bona part de la societat amb una consulta que des de el primer dia no tenia cap intenció de portar.la endavant i fins les seves ultimes conseqüències amb el govern espanyol.
Aertur MAS esta lligat de mans i peus, bes a saber a causa de que i per a que amb el destí final que pugui tenir DURAN LLEIDA i UNIÓ DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA.
Qui de veritat mana es DURAN LLEIDA, qui de ve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Trevi fletxa Penedès
16 d'octubre de 2014, 20.11 h

Espanya no negociarà res abans d'una DUI, només ho farà després. Qui cregui el contrari o és un ingenu o ens vol enganyar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.