directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rahola vaticina plebiscitàries amb llista conjunta i "molts noms propis de la societat civil"

La periodista publica 'Mariona', una novel•la amb protagonista femenina ambientada en la societat catalana del segle XIX

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La periodista i escriptora Pilar Rahola ha declarat que el 9-N serà "la festa de la desobediència" i ha pronosticat que abans de les eleccions municipals "hi haurà unes plebiscitàries amb una llista conjunta amb molts noms propis de la societat civil". Així ho ha explicat aquest dijous en la presentació de la seva novel·la 'Mariona', ambientada en l'època "desconeguda i intensa" del segle XIX. Rahola ha manifestat la seva aposta per l'escriptura de ficció. "El segle XIX és el segle on Catalunya desapareix i torna a recuperar-se", ha afirmat. Per això, "el que va passar aleshores fa que ara el poble català s'esforci per votar".
Després de vendre més de 20.000 exemplars d''El carrer de l'embut', Pilar Rahola continua el camí de la ficció novel·lística amb 'Mariona', on transporta al lector a la Barcelona de mitjans del segle XIX de la mà d'una jove que el 1824 està a punt de casar-se. Els seus plans es veuran trencats quan la història i la política facin acte de presència en les seves vides.
 
Publicada per RBA, Rahola volia fer una novel·la "d'un personatge de mirada petita". Per això, Mariona comença sent "una noia menestral que vol viure en pau amb el seu marit", i acaba "sent devorada i revolucionada pels esdeveniments, que li destrueixen la seva idea de vida".
 
Rahola ha remarcat la importància del segle XIX per a la Història. "Aquest segle és l'inici de la modernitat", ha assegurat. "No tenim molts escriptors que li hagin posat calidoscopi a aquesta època", per això la periodista ha reconegut la seva influència per escriptors com Benito Pérez Galdós o Mercé Rodoreda, "per tractar tan a fons el creixement personal dels protagonistes".
 
"És un segle apassionant: amb bullangues, epidèmies, bombardejos, revolucions industrials", ha manifestat Rahola. Aquest és el motiu pel qual l'escriptora busqui homenatjar aquest segle "explicant la història al públic català amb xicotets trossos d'aquesta". També ha remarcat la seva intenció de recuperar amb la novel·la a grans personatges que "avui només són un nom de carrer o estacions de metro".
 
"L'aposta per la novel·la va de veres"
 
"Escriure ficció és com un bàlsam després d'estar tot el dia a les trinxeres, així que he dedicat unes dues hores diàries pel matí a crear la novel·la durant un any i mig", ha reconegut.
 
La periodista ha assegurat que "la seva aposta per la ficció va de veres". Per tant, ja té al cap una tercera novel·la, aquesta vegada ambientada en el segle XXI. "Ara no és el moment d'escriure un assaig sobre el que està ocorrent a Catalunya, perquè és necessari més perspectiva en el temps", reconeix.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Jordi fletxa Ubuntu
19 d'octubre de 2014, 08.18 h

#16 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
En el Siglo LVII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cuco dichit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablo en CAPADO) seguiré 500 años más haciendo el imbécil (Juan Salsa dichit) fletxa VIVA FELIPE II, REY DE CASPAÑA Y DE TODOS LOS CASPAÑOLES (obviamente excluidos en todos los caspañoles estais todos los catalanes)
19 d'octubre de 2014, 08.18 h



QUERIDOS NAZIS ESPAÑOLES (seais de la falange , del PP, de C's o de lo que seais) :

OS COMUNICO QUE HOY ME HE APUNTADO A UN CONCURSO DE FASCISTAS A VER QUIÉN SE METE MÁS VECES UNA MORCILLA ACHALCHICHADA POL OJETE SIN QUE LE REVIENTEN LAS ALMORRANAS I LE DEJEN EL CULO COMO LOS CRATERES DE LA LUNA.

ASÍ QUE HASTA EL DIA DEL CONCURSO, LE CIERRO EL PASO A MI NOVIO, NO FUERA CASO QUE MIS ALMORRANAS LAS REVENTASE EL CON SUS EMBATES AMOROSOS.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Fserasmo fletxa L Hospitalet
19 d'octubre de 2014, 07.47 h

La "raholita," hace un buen servicio al Mossad


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
17 d'octubre de 2014, 19.59 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
17 d'octubre de 2014, 19.15 h

#14 et trobes be? el que has escrit és realment el què penses o ha estat una pujada sobtada de bilis al cervell? ves al metge….


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
17 d'octubre de 2014, 18.46 h

Cataluña: el coste del soberanismo ya ha empezado. Una declaración unilateral expulsaría a Cataluña de la UE y el BCE; con deslocalizaciones, subida del déficit y bloqueo financiero. Pero las dudas ya se están plasmando: la inversión cae y las agencias e inversores recelan.

El panorama que se abre en Cataluña entra ya en aquel nuevo escenario desconocido que Artur Mas profetizó ante la suspensión de la consulta. La preocupación por unas elecciones plebiscitarias y la toma de decisio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Catalonia - V For Voting (Part One) fletxa internacionalitzem i guanyem ...................................
17 d'octubre de 2014, 16.22 h

https://www.youtube.com/watch?v=9RXr_07mlvw

La difusió i internacional és determinant en el Procés Català. Si volem guanyar la independència hem d'internacionalitzar la nostra lluita i explicar-nos al món. Guanyem-nos els suport de la opinió pública internacional i guanyem la independència. Sí i Sí.

Tenim la possibilitat històrica de crear un nou estat. Un estat del benestar. Junts construïm un nou país, u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
BEJOTA fletxa bcn
17 d'octubre de 2014, 14.28 h

SRA. BELÉN ESTEBAN (PERDÓ, RAHOLA) COM A PART DE'L CONSELL DE'L MATRIARCAT CATALÁ -AVANS LA SECCIÓN FEMENINA- LI DEMANO QUE PARLI MENYS . PER SERT ,EL MATRIARCAT ,ÉS CAUSA DE FRUSTRACIÓ I ,FINS I TOT, VIOLÉNCIA. BON DIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 d'octubre de 2014, 13.28 h

Esta es igual de boba que su jefe , el Mesías astuto
Vaya par de talentos , además esta es como la Belén Esteban de Cataluña ;ordinaria ,maleducada , chillona, y además de eso pesetera , hace lo q sea a cambio de dinero


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 d'octubre de 2014, 12.18 h

Pilar, jo et segueixo "els 5 minuts de gloria i acotats que va dir el Cuní que tenías" que a vegadas es quedan en 2 minuts, per ell.
Aquet senyor no me agrada, es mes em posa nerviosa es (PREPOTENT, ALLISONA, INTERRUMPEIX CONTINUAMENT, "EL ES MÁS QUE NADIE, SABE MÁS QUE NADIE, CORRIGE CONTINUAMENTE) Ufff.... no el aguanto .

A tú el seguiría a qualsevol mitjá que anesis, coincidim molt em les teves opinions i escrits. Yo INDEPENDENCIA, SI-SI 9 N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.