directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Persecució política a l’Ajuntament d’Alcanar

En llibertat l'alcalde i el regidor d'Urbanisme d'Alcanar després de quinze hores retinguts en un escorcoll policial a l'Ajuntament

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Alcanar (ACN).- Després de prop de quinze hores d'escorcoll a l'Ajuntament d'Alcanar (Montsià), la Guàrdia Civil ha abandonat les dependències municipals aixecant la detenció preventiva sobre l'alcalde, Alfons Montserrat, i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí. La trentena d'agents que ha participat en el nou requeriment d'informació per suposades irregularitats en l'adjudicació d'obres públiques s'han endut documentació i tres ordinadors, però no han trobat motius per traslladar els regidors a declarar en dependències policials. A la sortida, han estat aclamats per desenes de veïns, alcaldes i càrrecs d'ERC al territori. "Lamentem una situació que s'escapa de la lògica jurídica", ha declarat l'alcalde.
Montserrat, amb Manel Martí, al seu costat, atén els mitjans de comunicació
Montserrat, amb Manel Martí, al seu costat, atén els mitjans de comunicació

Comparteix
   


Etiquetes
El batlle, Alfons Montserrat, atribueix l'operació de la Guàrdia Civil a motivacions que van "més enllà de la lògica jurídica"

Des de les onze del matí i fins gairebé les dues de la matinada, els agents de la Guàrdia Civil han escorcollat les oficines municipals reclamant a l'alcalde, el regidor d'Urbanisme i els tècnics documentació sobre expedients d'obres i adjudicacions fins aquest 2014. Segons ha precisat Montserrat, es tractaria d'informació "complementària" a la ja recollida el passat 20 de novembre, en aquest cas referida a nous projectes adjudicats aquest 2014.

Persecució política per buscar corrupció en el món independentista

"Busquen tot tipus de contractació. Des de l'inici -quan ERC va accedir al govern municipal l'any 2007- fins a l'actualitat: suposo si hi ha algun error administratiu, alguna irregularitat, alguna errada o alguna discrepància. Això fa pensar que a les carpetes que es van endur fa un any no van trobar massa cosa i continuen buscant", ha precisat Montserrat. La detenció preventiva, segons ha remarcat, no ha estat ordenada per la titular del jutjat número 4 d'Amposta, sinó que ha estat per pròpia iniciativa de la Guàrdia Civil, que ha desallotjat tot l'edifici municipal deixant només els dos edils i els tècnics.

15 hores d’escorcoll sense jutge!

En el moment d'iniciar l'operació, l'institut armat atribuïa a Montserrat i Martí suposats delictes contra l'administració pública com prevaricació, malversació, manipulació per alterar el preu de concurs públic i revelació de secrets. A la seva sortida, però, l'alcalde ha remarcat que, tot i el requeriment d'informació de fa un any i l'escorcoll d'aquest dijous, ni ell ni el regidor d'Urbanisme han estat encara imputats judicialment per cap possible delicte. "S'emporten la documentació, que s'haurà d'elaborar, passarà al jutjat i prendrà les mesures pertinents", ha apuntat.

Suport de la població al alcalde i regidor retinguts

Montserrat, que compareixerà aquest divendres a les onze del matí per valorar els fets, ha apuntat que existeixen causes més enllà del procediment que explicarien l'operatiu policial i ha reiterat la seva voluntat d'aportar tota la informació que se li requereixi sobre la seva gestió. "Lamentem una situació que s'escapa de la lògica jurídica i cal buscar un altre tipus de lògica. L'Estat sap que deu fer i, suposo, que en un moment o altre ja es cansaran. Mentrestant, estem aquí, amb els portes obertes, els expedients aquí i tot el que fem a disposició d'ells", ha reblat.
 
Al llarg de la tarda i fins al moment de la seva sortida, a la plaça de l'Ajuntament d'Alcanar s'ha arribat a concentrar més d'un centenar de persones per donar suport als dos càrrecs municipals. Eren veïns, alcaldes -alguns d'ells, de CiU, com el de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, i la d'Ulldecona, Núria Balagué- o el secretari general adjunt d'ERC, el rapitenc Lluís Salvadó. En el moment d'abandonar l'Ajuntament molts dels assistents han cridat "independència". També s'han escoltat consignes contra les forces de seguretat estatals que es trobaven a les dependències municipals.

Retenció de 3 petits empresaris

Simultàniament a l'escorcoll de les oficines consistorials, aquest dijous al matí efectius policials han escorcollat la seu -i també domicili- de tres empresaris de la construcció locals, que ha detingut i deixat en llibertat posteriorment després de traslladar-los a la caserna de Sant Carles de la Ràpita. Als empresaris, que haurien executat obres com la urbanització de trams de carrers o la biblioteca de les Cases, els atribueixen suposats frau, alteració de preus de subhasta pública i falsedat documental.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
18 d'octubre de 2014, 18.23 h

Es mes que probable que despres de tantes hores d'escorcoll la guardia civil hagi omplert l'ajuntament de micròfons. Cal que so facin mirar per experts per tal de no ser espiats. Visca catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Amb la independència guanyem fletxa Sí i Sí .................
17 d'octubre de 2014, 19.18 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Els catalans no hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, ens han expoliat per sobre de les nostres possibilitats.

Hem d'explicar a tots els habitants de Catalunya els beneficis tant econòmics, socials, culturals i de tot tipus que comporta l'estat propi.

Llibertat i prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
17 d'octubre de 2014, 18.29 h

CONGRATULAROS QUERIDOS NAZIS, EL REINO DE ESPAÑA HA SIDO ELEGIDO COMO MIEMBRO DEL CONSEJO DE SEGURIDAD DE LA ONU

¡DONDE ESTAN LAS PALABRAS DE LOS NAZIS QUE INSULTAN Y OFENDEN LA IMPORTANCIA DEL REINO DE ESPAÑA A NIVEL INTERNACIONAL?

¿ DONDE ESTA EL PANICO DE LOS MERCADOS FRENTE A LA DEUDA DEL REINO DE ESPAÑA POR CAUSA DEL BUTIFARRENDUM NAZISTA DE MASS?

¿DONDE ESTAN LOS APOYOS INTERNACIONALES A LA CHARLOTADA NAZI (BIAFRA NO CUENTA)?

QUE PENA ME DABAIS Y QUE ASCO ME DAIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
17 d'octubre de 2014, 13.15 h

RECHAZAMOS LAS TESIS IMPERIALISTAS DEL ESTADO ESPAÑOL Y EXIGIMOS LIBERTAD PARA LAS NACIONES OCUPADAS , CATALANES, GALEGOS, VASCOS,ETC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
17 d'octubre de 2014, 13.11 h

Varias cosa en relación con este "aparatoso" incidente, por no llamarle vergonzoso que es lo que ha sido.
1ª.- La denuncia que mueve a los hechos acaecidos ayer por la mañana con la entrada en tromba de la Guardia Civil en el Ajuntament de Alcanar, se debe a la denuncia contra el alcalde, de un ciudadano de esa localidad que por casualidad milita en CiU.
2ª.- La actuación de la Guardia Civil, fue ejecutada de motu proprio, sin requerimiento judicial alguno, así como no disponían de orden... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
17 d'octubre de 2014, 11.58 h

LA FARSA S'HA ACABAT: MAI MÉS ENGANYS! TELÓ!

Com a Rússia, Romania, la Xina i tants d'altres Estats, quan van caure les dictadures del Comunisme, van fer veure que tot cambiava per seguir els mateixos: el nomenklator.

L'Estat espanyol es travestí. Uns, cap al PSOE, altres, cap al PP, imprescindible per seguir governant la finca al seu gust i mantenir les prebendes: ministeris i alts funcionaris alternant l'estat l'administració amb les empreses i institucions públiques (Aenes, Renfes,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 d'octubre de 2014, 11.11 h

Si los catalanes no dan la batalla y siguen luchando por su liberación del yugo español, será el final del pueblo catalán, seguirá durante siglos invadido por españa, y tendrá que pagar las consecuencias, el catalán será cada vez más postergado, se recuperará el uso mayoritario del español para aculturar de nuevo a la gente que vive en el territorio catalán, tendrán que pagar un precio muy caro en todos los sentidos, será una humillación para la gente de Catalunya, los español... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 d'octubre de 2014, 10.47 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.