directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC manté l'esmena a la totalitat dels pressupostos espanyols per la "manca de garanties" de l'acord Solbes-Castells

També denuncien que les balances fiscals continuen sense publicar-se

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu econòmic d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Puig, ha defensat aquest dimecres l'esmena a la totalitat que la seva formació manté contra el projecte de pressupostos del govern espanyol per al 2008 perquè, segons els republicans, els comptes de l'estat no garanteixen el compliment de les inversions a Catalunya i, d'altra banda, l'executiu espanyol continua sense publicar les balances fiscals. Puig ha retret a l'executiu l'incompliment 'per manca de voluntat política' dels mandats parlamentaris sobre la publicació de les balances fiscals, que segons el càlcul de les caixes d'estalvi espanyoles reflecteixen una diferència de 19.000 milions entre el que aporta Catalunya a l'estat, i el que rep, un 10,5% del PIB.
joan puig tardà esquerra
Comparteix
   

A més, ERC assegura que els pressupostos no son fidels a l'acord Solbes-Castells sobre inversió en infraestructures, perquè –afirmen- la inversió real als PGE 2008 és del 14,9%, lluny del 18,72% que estipula l'Estatut, i el 'calaix' de 700 milions inclosos a última hora s'ha d'assignar a inversions 'que encara no estan pressupostades' i per tant, són 'irreals'.

Segons ERC, també falten 'garanties' que el dèficit de l'any passat amb l'Estatut es retorni a la Generalitat, i el text tampoc inclou una clàusula de garantia d'execució pressupostària perquè les partides que no s'acabin fent realitat, siguin traspassades a la Generalitat.

Els republicans també assenyalen que els PGE 2008 no inclouen cap partida per a millorar el finançament de les CCAA un cop es negociï la nova LOFCA, i per tant se'n desprèn que l'executiu espanyol no té previst aplicar-la al 2008.

ERC reclama, a més, la creació d'un fons de compensació per les pèrdues patides pels ciutadans a causa del caos ferroviari a Catalunya, i millores en els fons d'atenció a la immigració.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.