directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#Crisi9N Junqueras i Herrera demanem eleccions immediates!

LA CUP malgrat ser present a la trobada tripartita al Parlament no l’ha signat l'acord de moment.

Comentaris 58  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Les reunions entre les forces pro-consulta han continuat aquest dilluns al vespre al Parlament. Els màxims dirigents d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, i els d'ICV-EUiA, Joan Herrera, Dolors Camats i Joan Mena -que ja havien dinat junts - s'han tornat a trobar amb l'afegit dels representants de la CUP, el diputat Quim Arrufat i Isaac Teran. L'objectiu continua sent el de fer arribar al Govern un document amb les condicions que posen per avalar el 'nou 9-N', deixant clar que no es tracta d'una consulta. Algunes fonts properes a la reunió parlen d'un document de tres punts tancat entre ERC i ICV-EUiA. Altres fonts, entre elles la CUP, no consideren que hi hagi una proposta formal sobre la taula.
Oriol Junqueras camina cap al restaurant on han de reunir-se amb ICV. El segueixen Marta Rovira, Joan Herrera, Josep Vendrell i Joan Mena
Oriol Junqueras camina cap al restaurant on han de reunir-se amb ICV. El segueixen Marta Rovira, Joan Herrera, Josep Vendrell i Joan Mena

Comparteix
   


Etiquetes
Les negociacions de la CUP amb el govern pel 9N descol·loquen ERC i ICV

Fa dies que aquestes quatre formacions polítiques treballen en una proposta conjunta que posi negre sobre blanc a les exigències que li fan al 'nou 9-N' plantejat pel Govern. Encara no hi ha una proposta compartida per tothom, però algunes fonts coneixedores de la trobada d'aquest vespres al Parlament parlen d'un document consensuat entre ERC i ICV-EUiA. Es tracta d'un acord de mínims al qual pretenen sumar-hi la CUP, tot i que l'esquerra independentista nega que existeixi una proposta formal sobre la taula.

Un document que de moment la CUP no veu clar

El document en qüestió constaria únicament de tres punts. El primer, critica el Govern per haver trencat de forma unilateral el consens fent una proposta alternativa a la consulta pactada pel 9 de novembre. En el segon punt, es reclama, sense especificar, una gran mobilització unitària pel 9-N. ICV-EUiA, en boca dels seus dirigents, ha explicat aquest mateix dilluns després del dinar amb ERC, que voldria una gran mobilització en paral·lel a les urnes, els que els republicans veuen amb bons ulls, tal com ha explicat Oriol Junqueras després del dinar en qüestió. El tercer punt de la proposta consensuada seria la reclamació al Govern de la convocatòria immediata d'eleccions al Parlament.

ERC s’acosta a ICV-EUiA en plena crisi de la formació eco-socialista

El secretariat de la CUP s'ha reunit després de la reunió del vespre, tot i que han descartat que existeixi una proposta concreta sobre la qual s'hagin de posicionar. De fet, la CUP ja va fer pública la seva proposta d'onze punts per avalar el procés participatiu que impulsa el Govern. Onze punts que, segons l'esquerra independentista, afegirien garanties democràtiques al 9-N. ERC ha avalat públicament aquests onze punts, que inclouen, entre d'altres, la creació d'un òrgan de control composat per membres dels diferents partits. Per a Junqueras, aquests punts són el "mínim" i no entendria que el Govern no els acceptés.
 
De fet, aquest dilluns ha estat un dia confús, des que el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha comparegut en roda de premsa per explicar que existia un preacord amb els partits pro-consulta sobre el 9-N. Un preacord del qual no en sabien res ni ERC ni ICV-EUiA i del que la CUP se n'ha desmarcat a través d'un comunicat en el que assegurava que no existeix cap acord unilateral amb el Govern, sinó una proposta "coordinada amb ERC i oberta a ICV-EUiA".
 
Fonts de les tres formacions garanteixen que els contactes continuaran en els propers dies per tal de consensuar una proposta que respongui a les demandes de la societat civil, principalment pel que fa a la unitat política entorn el 9 de novembre.
 
Abans de la reunió del vespre, els màxims dirigents d'ERC i ICV-EUiA s'han trobat per dinar en un restaurant proper a la seu d'ERC. Les paraules d'Homs han unit en la crítica a Junqueras i a Herrera, que s'han telefonat per concertar una cita immediatament després d'escoltar el portaveu de l'executiu.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#58
gegre fletxa adgdff
21 d'octubre de 2014, 17.19 h

El 9N tal com estava plantejat el Gobierno d'Espanya no el permetia. PODIA DESOBEÏR-SE? En tot cas totes les forces que donarien suport al referendum 9n insummís haurien d'entrar en el Govern, ni que fos sols en el "ministeri d'Interior", o com es digui, per a fer-se'n co-responsables. No és pot demanar que els membres de CiU assumeixin ells sols les responsabilitats penals. Això no és va fer, per tant suposo que ja és tard per a tornar enrere.
QUE ES POT FER A PARTIR D'ARA? Si no es va ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
DUI JA fletxa Tarragona
21 d'octubre de 2014, 15.40 h

No men fio de esquerra,sempre TRAICIONEN al Poble de Catalunya !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Gregori fletxa CATALUNYA
21 d'octubre de 2014, 13.40 h

#51 JO no te esbroncat, simplement he fet referencia que en el comentari anterior, nomes esmentaves a CIU com el problema en el procés, i jo he fet referencia que no tan sols es CIU el problema, si no que més problema son aquest d'ICV, que des de el primer dia estan torpedinant el procés, més cec es el que no vol veure, en referencia als altres partits espanyols, per a mi no mereixen que perdi el meu temps parlant d'ells, simplement això, com a votant d'ERC tinc el dret d'exigir que el meu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Julià A. fletxa REPÚBLICA INDEPENDENT DELS PAISOS CATALANS
21 d'octubre de 2014, 13.32 h

#48
#49
#50 Per què sou tan aficionats al vi, els del PP que viviu a Catalunya? MODERACIÓ, SI US PLAU!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
21 d'octubre de 2014, 12.58 h


#48 #49 #50 Anacleto Aragoneses, no siguis ruc. No veus que et coneixem de fa mesos? A qui pretens enganyar? Apa, avui et castiguem sense la copa d'anís el Mono.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
B.Urleta fletxa Pobre Anacleta-Flatulencia Aragoneses, que vol atacar ERC i no en sap.
21 d'octubre de 2014, 12.51 h



#48
#49
#50 A mi se me'n fot completament que t'agradin més els homes que les dones, reina, però que vomitis el teu ODI IMPOTENT contra ERC demostra que a més de sarassssssa ets tan CRETINA com el BEJOTA .

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH HHHHUUUUUAAAAAHHHH ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
B.Urleta fletxa Pobre Anacleta-Flatulencia Aragoneses, que vol atacar ERC i no en sap.
21 d'octubre de 2014, 12.48 h






#49 ANACLETA, JA SABEM QUE TENS UNA DESVIACIÓ SEXUAL QUE FA QUE ET FIXIS MOLT EN L'ASPECTE FÍSIC DELS HOMES, TROS DE "MARIPOSÓN", però al menys dissimula-ho una mica, reina , NO HO EXHIBEIXIS TAN CLARAMENT!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
( ºLº ) fletxa IN - INDE - INDEPENDÈNCIÁ !!*!!
21 d'octubre de 2014, 12.45 h


#45 Veiam, lluny de la meva intenció esbroncar-te ni ridiculitzar-te ni fer-te cap mal, però pensa-t'hi un xic abans de dir tonteries.

De curiós que no esmenti ICV res de res. El teu argument i aquesta expressió de PÈSSIM GUST d' "odi rancuniós i malaltís", ve a ser el mateix que si jo et digués que és curiós que no diguis res contra el PP i que tens un odi malaltís cap a ICV.

Per a mi, ICV, PSC, C's i PP, ja ni tan sols hi compten. els qui voten aquests partits SOLEN ser IRRECUPE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
21 d'octubre de 2014, 12.38 h

#46 Catalunya no donarà mai la majoria absoluta a un partit que va regalar Catalunya al Montilla y sus toreros nazionals-socialistes de España-vaya-caradura!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
21 d'octubre de 2014, 12.36 h

Peix al cove, diuent aquests esquerranets d'erc-españa-una!!! Més peix al cove que el LLUÇ NAZIONAL-ESPANYOL que el Montilla, que hi ha? Ara, cal esser un ruc com el asno Aznar per dir que ERC es independentista, quan no ho ha estat mai governant!!! i al Sr. Mas, deixi que la banda del panxut Junqueras que tot el dia menja, mani i s'estrelli solet!!! sort que a Catalunya ERC nomes treurà 42 diputadets com a máxim i declararan la independencia pobres i solets esquerranistes curtets de cerv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.