directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Disbauxa 9-N, l’escenari ideal per a Espanya

Diumenge una Plaça de Catalunya plena de gom a gom va cridar unitat per aconseguir la independència, hores desprès els dirigents polítics segueixen donant l’esquena a la unitat

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Espanya riu, per primer cop en molts mesos els gabinets de crisi pel problema català somriuen al comprovar que la unitat política per proclamar la independència va camí d’esmicolar-se. L’escenari ideal del govern espanyol  per solucionar el cas català passa per la divisió, que el procés independentista, tal i com va dir Aznar, s’esvaeixi sol i amb tant sols unes petites actuacions de confusió tot saltarà pels aires. La divisió, desmobilització i pèrdua d’il·lusió del poble català per votar i decidir el seu futur passa per dividir i evitar com sigui una llista de país que podria significar una victòria de l'independentisme definitiva .

Comparteix
   


Etiquetes
L’escenari ideal de l’unionisme són llistes separades

Espanya sap que unes eleccions amb llistes separades mai seran considerades plebiscitàries, és l’escenari ideal pels partits unionistes, l’escenari que volen PP, Ciudadanos i PSC i també ICV-EUiA. També sap que les campanyes electorals deixen ferides, i més, en una campanya en que els dos partits independentistes voldran guanyar. A la campanya ja no només és parlarà d’independència, sinó que les retallades i la corrupció, poden acabar per segrestar l'independentisme. En definitiva, s'aconseguiria que aquestes fossin unes eleccions autonòmiques més i, el més interessant pels plans del govern espanyol és que qualsevol intoxicació via clavegueres de l’estat sobre corrupció dominarà la campanya i, sobretot, augmentarà les ferides.

Acabar amb el procés

Si CiU perd les eleccions, s’obrirà una greu crisi dins la coalició nacionalista i segurament aquest fet propiciarà el  sorgiment d’un nou lideratge que possiblement freni la via independentista, i en una situació d’aquesta mena difícilment donaran suport a un govern d’ERC. I en el cas que CiU guanyes per la mínima unes eleccions, difícilment s’aconseguiria una unitat d’acció. A més, les cares de la societat civil visibles del procés hauran de decidir a quina llista dona suport, i això no suma. Una desfeta electoral de CiU i el que significaria pel procés és sens dubte el somni de Rajoy.
 
En l’àmbit internacional la divisió també perjudica el procés

Una ERC sense majoria i a expenses del suport d’ICV-EUiA i, fins i tot, del PSC no podrà avançar cap a la independència, ni tant sols podrà governar. L’estat ja s’encarregarà de que no es puguin pagar nòmines a la primera de canvi. Només llegint el que diu la premsa unionista de Madrid i de casa nostra ens adonem que el millor escenari per a ells són les llistes separades, és l’escenari ideal dels unionistes. A més, Espanya sap que tots aquests escenaris possibles rebaixaran l’impacte positiu que la unitat del procés té a nivell internacional.

El full de ruta de l’ANC aposta per la llista de país

Veient com a poques hores de l’acte de Plaça Catalunya reacciona la classe política caldrà que la societat civil que representa Òmnium i l’ANC recuperin el que tenen escrit en el seu full de ruta, la llista de país. Segons les enquestes ERC podria guanyar  les  properes eleccions passant clarament per davant de CiU. Els republicans podrien aconseguir  40, 45, o 50 escons i CiU 25, 30 o 35 i malgrat que poguessin sumar, l’acord de governabilitat no serà possible i el govern espanyol ja es frega les mans davant la manca d’unitat a Catalunya. Una llista de país és el que no interessa a Espanya i el que necessita Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
22 d'octubre de 2014, 09.06 h

#18 Mario tu també ets honest com el quinqui i Conseller del Mossos un tal Ausas y siempre robaras? ERC de contrabando i de vendre's com una puta a l'espanyol nazional-socialista Montyilla el Rey d'Erc SI QUE EN SAP!!! i si no tens cervell, si no tens memoria, si no tens cap, ves a pasturar cabreta Mario de Montylla y del panxut Junqueras de Montylla y de España-Una


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
gegre fletxa adgdff
21 d'octubre de 2014, 16.29 h

Em anat massa lluny per a no arribar al final, o al menys intentar-ho sincerament. Cal un punt programàtic clar, aquest es una declaració d'independència de forma inmediata, si es guanyuen les eleccions per un marge prou ampli previament definit.
Les organitzacions civils que han lluitat per la independpencia demanen l'unitat. Aquesta té diverses aventatges:
- A nivell electoral una llista unitària evita que el vot es dispersi i al concentrar-lo és veu inclús beneficiat per la llei el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Francesc fletxa Badalona
21 d'octubre de 2014, 14.50 h

Quan a una idea li arriba la seva hora, res ni ningú la pot aturar ...per tant, no cal que ens esforcem a fer el ridícul amb tanta picabaralla esteril.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Gregori fletxa CATALUNYA
21 d'octubre de 2014, 13.43 h

#20 JO no te esbroncat, simplement he fet referencia que en el comentari anterior, nomes esmentaves a CIU com el problema en el procés, i jo he fet referencia que no tan sols es CIU el problema, si no que més problema son aquest d'ICV, que des de el primer dia estan torpedinant el procés, més cec es el que no vol veure, en referencia als altres partits espanyols, per a mi no mereixen que perdi el meu temps parlant d'ells, simplement això, com a votant d'ERC tinc el dret d'exigir que el meu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 d'octubre de 2014, 13.36 h

El govern espanyol no sap com frenar el nou 9-N.

El consell de ministres analitza cada divendres el procés català, però no troba cap escletxa.
Des que el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar el 'nou 9-N', el govern espanyol ha sigut incapaç de trobar cap decisió administrativa de l'executiu català que pugui impugnar davant el Tribunal Constitucional (TC) com ja va fer amb alguns articles de la llei de consultes i el decret de convocatòria signat el 27 de setembre.

Segons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
21 d'octubre de 2014, 13.15 h

Un catalán que le ha prometido a su hija un viaje en avioneta como regalo de cumpleanños esta negociando con el piloto:
- Cuanto me cobra por dar un paseo de una hora?
- Cuarenta mil pelas.
- Uf, eso es mucha pasta. Y si solo es media hora?
- Por media hora, veinte mil.
- Joer, veinte mil, no tiene nada mas barato?
- Pues mire, podemos hacer un trato. Si usted se sube a la avioneta y es capaz de estar completamente callado durante todo el vuelo, no le cobro un duro.
- Eso esta hecho. Alla se ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
21 d'octubre de 2014, 13.00 h

#14 No cal que m'ho diguis, fa temps que tinc pensat fer-ho així. JO VOTO SEMPRE ERC perquè, com diuen els de Mediamarket "YO NO SOY TONTO"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
( ºLº ) fletxa IN IINDE - INDEPENDÈNCIÁ !!*!!
21 d'octubre de 2014, 12.12 h



#16 Veiam, lluny de la meva intenció esbroncar-te ni ridiculitzar-te ni fer-te cap mal, però pensa-t'hi un xic abans de dir tonteries.

De curiós que no esmenti ICV res de res. El teu argument i aquesta expressió de PÈSSIM GUST d' "odi rancuniós i malaltís", ve a ser el mateix que si jo et digués que és curiós que no diguis res contra el PP i que tens un odi malaltís cap a ICV.

Per a mi, ICV, PSC, C's i PP, ja ni tan sols hi compten. els qui voten aquests partits SOLEN ser IRRECU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 d'octubre de 2014, 11.03 h

Comunicado de la Resistencia :


En recientes fechas, en el fin de semana del 12 de octubre, fiesta de los españolistas, hemos asistido a un nuevo giro en torno al camino emprendido por las autoridades catalanas para la realización de una Consulta en la que el Pueblo Catalán debía expresar su voluntad política.

Este cambio de rumbo, ha supuesto un auténtico golpe de timón que amenaza con llevar a pique a la nave en la que todos los que quieren la realización de la consulta se habían e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
21 d'octubre de 2014, 10.11 h

L'ÚNIC PARTIT INDEPENDENTISTA I INDEPENDENT ÉS ERC, NINGÚ MÉS I A SOBRE HONEST I COHERENT.
QUÈ MÉS ES POT DESITJAR PER FORMAR UN NOU PAÍS, QUE SEGUR ,SEGUR SERÀ MOOOOOOOOOLT MILLOR?

-LA NOVA REPÚBLICA CATALANA- PER TOTS NOSALTRES COMPANYS SI-SI!

I RES MÉS...RES MÉS....CAP COSA MÉS CAPITI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.