directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Ryanair desembarcarà al Prat aquest setembre amb vint rutes

Hi destinarà quatre o cinc avions amb enllaços a ciutats europees i espanyoles

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'aerolínia Ryanair, que capitalitza l'activitat als aeroports de Girona i Reus, anunciarà aquest dimecres que a partir del setembre destinarà entre quatre i cinc avions a l'aeroport del Prat, en el que seran els primers passos cap a la consolidació d'una nova base a Catalunya. A falta de conèixer els detalls de les vint noves rutes, que es presentaran aquest matí a Barcelona, la notícia ha generat inquietud a Girona, on el desembarcament de Ryanair a la capital catalana es veu com una amenaça als prop de 400 vols setmanals que opera l'aeroport de Vilobí d'Onyar.
ryanair avió
Comparteix
   


Etiquetes
Vint noves rutes per a dos milions de passatgers

A partir de setembre, Ryanair tindrà cinc avions operant des del Prat i operarà setmanalment 270 vols, amb deu rutes internacionals (Brusel·les, Acgliari, Dublin, Düsseldorf, Edimburg, Milà, Oslo, París, Roma i Venècia) i deu més, a destinacions de dintre de l'Estat (Gran Canàries, Eivissa, Lanzarote, Màlaga, Palma, Santander, Santiago, Sevilla, Tenerife i València). Això ha estat possible gràcies a una inversió de 350 milions de dòlars, que generarà 2.000 llocs de treball indirectes i 250 directes.

Cawley ha assegurat que l'aerolínia creu que ara és el millor moment per entrar-hi al mercat barceloní, després d'haver-se consolidat a altres països i tenir presència a diferents aeroports estatals i catalans. Respecte a Reus i Girona, el vicepresident ha avançat que no es preveuen canvis a causa de l'entrada en funcionament de la nova base del Prat. Segons ha dit, a l'hivern es reduirà el nombre de vols des d'aquests dos aeroports, però com ja estava previst. Tot i això, ha comentat que esperaran a veure com funciona el mercat.

El vicepresident de Ryanair ha declarat que, quan van començar a operar a Girona, ningú, ni tan sols ells mateixos, pensaven que arribarien a tenir 50 milions de passatgers en aquest aeroport. I ha estat així gràcies als avantatges que ofereix una línia aèria de baix cost, segons creu. Per aquesta raó, l'entrada al Prat també és una oportunitat. La companyia ha calculat que en el primer any transportaran aproximadament dos milions de passatgers, però Cawley ha dit que espera que la resposta sigui bona i aquesta xifra vagi a més en els propers exercicis.

El desembarcament a Barcelona serà contundent, ja que de cop l'aeroport del Prat operarà la meitat dels vols que es realitzen a Girona amb la flota de deu avions que Ryanair hi té destinats. L'aerolínia sempre ha defensat que treballar a Barcelona no ha d'afectar l'activitat gironina, però cal recordar que bona part del passatge que aterra a Vilobí té com a destinació final la capital catalana.

L'arribada a Barcelona ha anat envoltada per la polèmica arran de la petició de condicions favorables que feia Ryanair, però Aena ha garantit a la resta d'aerolínies que la companyia irlandesa no tindrà cap tracte de favor.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
28 de maig de 2010, 13.12 h

ningú NO pensava que... No 'ningú pensaven que'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.