directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat (PSC) diu que no acatarà la moció de suport a la consulta independentista

La considera 'il·legal' · El ple del consistori la va aprovar amb els vots favorables dels 11 regidors d'ICV-EUiA, CiU i ERC i els 10 contraris de PSC i PP

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El ple de Sant Feliu de Llobregat va aprovar dimarts, per un vot de diferència, la moció en suport a la consulta sobre la independència que s'ha de celebrar a la capital del Baix Llobregat, i que va presentar Sant Feliu Decideix. Van votar a favor els 11 regidors d'ICV-EUiA, CiU i ERC, i en contra els 10 del PSC i del PP. Però l'alcalde, Juan Antonio Vázquez (PSC) va anunciar que no pensa acatar l'acord. Segons la seva opinió, la moció és 'il·legal' perquè demana a l'Ajuntament que col·labori en la logística de la votació, tal com col·labora amb les altres entitats ciutadanes. Sant Feliu Decideix considera que això 'demostra les mancances legals i morals evidents' i els dóna més força per a seguir amb el seu full de ruta.
'Avui el senyor alcalde ens ha donat la raó i ha plasmat la pobresa democràtica que viu avui en dia el nostre país', reblen els organitzadors de la consulta.

Els membres de la plataforma es van 'sorprendre' amb l'actitud del batlle de Sant Feliu de Llobregat, va explicar el portaveu de l'entitat, Bernat Dausà, en declaracions a l'ACN. En un comunicat, Sant Feliu Decideix, que organitzarà la consulta el proper 20 de juny, afegeix que 'l'alcalde ens ha donat l'esquena i ens ha demostrat el seu perfil menys democràtic, amb el qual expressem decepció'.

'No entenem quina por pot fer a l'alcalde Vázquez que el seu poble opini, però tot i dir que no posarà pals a la roda, ens ha demostrat tot el contrari, i això ens farà més forts doncs tot i que no ens deixa més opció que comptar amb els locals i equipaments que ens cedeixin les entitats i voluntaris, passem a ser ara, una plataforma 100% popular', conclou l'entitat.

En el seu tercer punt, la moció aprovada demana a 'a l’ajuntament que col·labori en la logística en el mateix sentit de col·laboració que fa amb les altres entitats de la ciutat'. L'Estat havia prohibit aquesta mena de suport logístic a Arenys, la primera ciutat en la què es va celebrar una consulta el passat setembre, però l'ha permès en la resta de municipis a on s'han celebrat consultes. Amb tot Vázquez va considerar que això és il·legal, i per això va anunciar que no compliria l'acord.

Votació ajustada
La votació va ser ajustada, tal com són les majories al ple de Sant Feliu, un bastió històric del PSUC i d'ICV que el 2003 va passar a estar governada pel PSC. Ara per ara, aquest grup té 8 regidors i governa en coalició amb els 3 que en té CiU. Ambdós grups van votar aquest dimarts en sentits oposats sobre la consulta. Enfront d'aquests onze diputats hi ha els 7 d'ICV (un menys que els socialistes), els 2 del PP i el d'ERC.

Els convergents, els republicans i els ecosocialistes van votar a favor de la moció, que demanava el suport a les consultes ciutadanes en general i a la votació sobre la independència en concret, perquè l'havia presentat una plataforma ciutadana. Fa uns mesos, ICV s'havia oposat a una moció que havia presentat ERC, i que fou tombada. 'Els socialistes deien que no eren sobiranistes. Nosaltres tampoc ho som', ha explicat la regidora d'ICV Lidia Muñoz a l'ACN, que ha considerat que aquest no és un argument suficient per a votar-hi en contra i ha mostrat la seva 'perplexitat' per l'actitud de l'alcalde.

El líder d'ICV al consistori, Jordi San José, va dir en el ple que la moció no demanava 'ni més ni menys' que donar a Sant Feliu Decideix el mateix suport que a d'altres entitats ciutadanes, i que el seu grup 'tindria un comportament exactament igual que el d’avui en una hipotètica i futura consulta, per exemple, sobre la Tercera República'.

Muñoz també ha felicitat a la plataforma. 'Van fer una moció suau, similar a la que s'ha aprovat en municipis com Sabadell, i es van reunir amb tots els grups per mirar d'aconseguir el suport', ha narrat l'ecosocialista. A Sabadell, el PSC va donar suport a la moció.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
28 de maig de 2010, 13.08 h

una moció que va ser rebutjada. No 'tombada'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Francesc fletxa Catalunya
28 de maig de 2010, 06.32 h

#24 la ortografia no se aprende hablando,sinó leyendo,a no ser que en tu casa te prohibieran leer.por cierto,eso de que el castellano està prohibido cuando lo soñaste?no deberiais ir a dormir con la cope que teneis pesadillas.Y las unicas camisas que pululan por aquí son las azules de falange...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
27 de maig de 2010, 21.50 h

#20 bueno pues ya somos dos por que yo se catalan por obligacion ,estando amparado por el estatuto de cat, de que el castellano ESPAÑOL es oficial al igual que el catalan, pero claro esta no tuve esa suerte , mi faltas de ortografia es debido a esa dictadura en las escuelas donde se prohibia hasta en el patio hablar castellano, alli ESTABA EL COMISARIO POLITICO ASEGURANDOCE DE QUE ESA PESTILENTE LENGUA LLAMADA CASTELLANO NO INFECTARA SU AIRE.

DE HAY MI FALTAS DE ORTOGRAFIA, PERO PIENSO ES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Miquel fletxa Sant Feliu de Llobregat
27 de maig de 2010, 20.32 h

Por cierto, que hace toda la gente que no es de Sant Feliu comentando esta noticia? Claro, como ellos no ponen ni un duro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Miquel fletxa Sant Feliu de Llobregat
27 de maig de 2010, 20.31 h

Otra cosa, tampoco me parece bien que se destine mi dinero a una consulta en la que puede votar gente menor de 18 años. Por otro lado, para votar una consulta de este tipo se tendria que exigir unos conocimientos mínimos de la historia de la peninsula. Sinceramente, no veo porque los arabes no pueden convocar una consulta para anexinarse la parte sur de Cataluña, esta en su pleno derecho ya que les pertenecia a ellos antes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Miquel fletxa Sant Feliu de Llobregat
27 de maig de 2010, 20.27 h

Yo vivo en Sant Feliu, i no entiendo porque parte de mi dinero tendria que ir destinado a una consulta que no sirve para nada, cuando haya sido a probada por un parlamento ya hablaremos. Esta visto que no entendeis la democracia, puesto que lo primero seria realizar un referendum para ver si se ha de plantear la consulta o que este fuera propuesto por un parlamento anteriormente elegido. Vosotros lo que quereis es imponer vuestra consulta. A mi me da igual el resultado y que la hagan o no, pero ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Francesc fletxa Catalunya
27 de maig de 2010, 20.07 h

#15 Tu ortografía y tu cultura es representativa de lo que significa españa,y aun no comprendes que queramos la independencia?por cierto,ante tu presunto nivel intelectual escribo en castellano,idioma que domino al igual que el Catalán,mi idoma natural,y el inglés (de los tres idiomas el castellano es el único que sé por obligación)ya que presumo que aparte de balbucir el castellano no dominas ninguna lengua más.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
27 de maig de 2010, 13.06 h

PSC es el neo falangista i CiU es el neo -franquista a Catalunya. Tot plegat ara reconegut per tot-hom com la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA amb Espanya. Expulsem.los de tot arreu. Passa-ho..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
27 de maig de 2010, 08.42 h

#17 si si y es tu padre seguro , y carod es guardia civil y canta el cara al sol


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.