directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bosch a Montoro: "Espanya no ens roba, però vostè i el seu govern sí"

El portaveu d'ERC denuncia que l'executiu espanyol "escanya amb una mà i malgasta amb l'altra"

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dimecres des de la tribuna del Congrés que la seva formació "no dirà mai" que Espanya i els espanyols "roben" a Catalunya, però ha assegurat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el seu govern "sí" que ho fan. Durant la seva intervenció al debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat, Bosch ha acusat l'executiu espanyol d'"escanyar amb una mà i malgastar amb l'altra", com ho demostra, ha dit, el desequilibri entre les inversions en infraestructures a Catalunya i la despesa militar.

Comparteix
   


Etiquetes
Bosch ha dedicat part de la seva intervenció a recordar els endarreriments històrics en les inversions a Catalunya, com els accessos al port de Barcelona, que es van començar al 2005, està previst que acabin al 2019 i que als pressupostos del 2015 tenen un pressupost de 10 milions d'euros sobre un cost total de 200 milions.
 
També una altra obra "indispensable" com la variant de Vallirana que connecta l'àrea de Barcelona amb el Penedès. Es va iniciar al 2003 i està previst acabar-la al 2019. Els pressupostos li dediquen 18 milions d'un total calculat de 185 milions d'euros. I és per fer 2,2 km de via. "Si calculem que segons vostès trigaran 16 anys, això implica que aniran a 140 metres per any", ha dit.
 
Per contra, ha afegit, l'Estat adquireix helicòpters d'atac i Eurofighters que només en l'exercici anterior han tingut un cost de 120 i 435 milions d'euros. "Un escàndol", ha afirmat, que es referma quan es veu que la inversió total prevista a Catalunya en infraestructures és de 1.072 milions d'euros al 2015, mentre que el cost de la indemnització de Castor serà de 1.350 milions d'euros que "pagaran els contribuents".
 
Segons Bosch, tot plegat són "negocis del palco del Bernabeu" que van en detriment de les inversions a Catalunya, que malgrat que aporta prop del 19% del moviment econòmic i té 16% de població, rep en inversió menús de la meitat del pes econòmic, 9,5%, "any rere any igual".
 
En aquest marc, Bosch ha recordat que hi ha cada vegada "més gent" a Catalunya que "veu" aquesta situació i s'inclinen per "buscar una solució": "la sobirania econòmica, ergo política" que ha de fer que "aquests siguin els últims pressupostos de la dependència per ser els primers de la independència".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Sr Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
23 d'octubre de 2014, 21.19 h

LLADRES en Tenin dintra la Generalitat de Catalunya desde fa Anys i anys , aquesta es una gran veritat Alguns tenen la seva seu enbargada al ser lladres he i son de Catalunya NO Cal bnirar leos si vols trobar bons lladres a Catalunya en tenin de bons de lladres he de bona fanilia rica


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
23 d'octubre de 2014, 13.52 h

Els que Roben als nostres diners , els tenen que tenca siguin catalans ho castellans Siguin de aqui de Catalunya ho de fora de Catalunya LLADRES SON LLADRES Tinguin el non que tinguin , Siguin Rics ho no Siguin de C.I.U. ho no siguin de Dretes ho d´esquerres


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
23 d'octubre de 2014, 13.30 h

Comunicado de la Resistencia :


En recientes fechas, en el fin de semana del 12 de octubre, fiesta de los españolistas, hemos asistido a un nuevo giro en torno al camino emprendido por las autoridades catalanas para la realización de una Consulta en la que el Pueblo Catalán debía expresar su voluntad política.

Este cambio de rumbo, ha supuesto un auténtico golpe de timón que amenaza con llevar a pique a la nave en la que todos los que quieren la realización de la consulta se habían e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
jbm fletxa Palma
23 d'octubre de 2014, 13.26 h

El nacionalisme espanyol ens roba a tots, als catalans, als balears, als valencians, però també a molts d'espanyols, malbaratnat recursos per fomentar la capitalitat artificial de Madrid, pou negre de l'econmia espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
23 d'octubre de 2014, 10.17 h

Catalunya , CAS ITV ,, CAS CLOTILDE ,, , CAS FELIX NILLET ,, CAS 40 ALCALDES LLADRES de Catalunya , CAS NERCURI ,,, CAS DINERS A ANDORRA I SUISSA ,,, del que deia ARA NO TOCA ...LLadres en tenin a Catalunya i fora de ella els Catalans ..Tenin LLadres de C.I.U. I SOCIALISTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
23 d'octubre de 2014, 10.12 h

ENS ROBA ..Al Govern Català al tindra les UNIVERSIDADES TAN CARAS a Catalunya ,, retallades en Educació i en Sanitat LLits fora de servei URGENCIAS ta has de estar alla dies ..Roben els de la llun , aigua , Transort , el lloguer roba al ser caros ROBEN A Catalunya i fora de Catalunya ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
23 d'octubre de 2014, 10.10 h

Algú els ho havia de dir, i com sempre clar i català l'Alfred Bosch, perdó castellà obligat. No els tenen por perquè són tan llestos que no saben que nosaltres saben que "no saben"
VISCA CATALUNYA I ELS CATALANS, OLÉ TU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 d'octubre de 2014, 10.10 h

Molt bé Bosch, sempre tens les paraules justes i apropiades , pero jo personalment sí que vull dir que España EM ROBA i molt. Son uns IMPRESENTABLES. Em roban diners, volant també robarme identitat, país.

SON UNA COLLA DE ACOMPLEXATS , PERO QUE DESGRACIADAMENT TENEN EL PODER A LES MANS .. La historia diu molt d'ells, i sempre dolent.

Necessitem separarnos de aquets apestats !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
M.Artell fletxa Hi ha un estat que criï pobres PALLUSSOS tan CRETINS com els espanyolistes ???!!!
22 d'octubre de 2014, 21.41 h

#1
#12
#14 Alberto-Anacleto-Flatulencio ARAGONESES: si en comptes d'estupiditzar-te llegint només la TERGIVERSADA premsa espanyolista, escoltessis els MATINS DE CATALUNYA RÀDIO, no faries el ridícul amb les teves IGNORANTADES CANTIMFLESQUES .

VA SER LA POLICIA ESPANYOLA qui va demanar a la del Liechtenstein que investigues els Pujol, i SE N'HA ENDUT UN PAM DE NASSOS.


Si en comptes de buscar INFRUCTUOSAMENT corrupció imaginària a Catalunya, et centressis en els casos Gurtel, Palma Are... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
22 d'octubre de 2014, 21.37 h

#13 no te pongas nervioso
Tu ve al butifarrendum el 9n y sigue soñando con la inde. NAZI


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.