directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras i Mas es comprometen a fer del 9-N un "èxit"

El líder d'ERC li ha reiterat la necessitat de convocar eleccions anticipades però el Govern prefereix deixar-ho per després del 9 de novembre

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Després d'una hora de reunió amb Artur Mas, Oriol Junqueras ha abandonat el Palau de la Generalitat. A la sortida i davant l'interès dels mitjans de comunicació, el president d'ERC ha explicat que l'únic compromís ferm que s'ha fet evident durant la trobada és que tant el Govern com Esquerra es comprometen a fer del 9-N un "èxit". Junqueras li ha reclamat a Mas la convocatòria immediata d'eleccions, tot i que no hi ha hagut acord en aquesta qüestió, perquè el Govern prefereix parlar-ne a partir del 10 de novembre, segons han explicat a l'ACN fonts de l'executiu.
Junqueras sortint del Palau de la Generalitat
Junqueras sortint del Palau de la Generalitat

Comparteix
   


Etiquetes
Sense acord en la convocatoria d’eleccions

El líder d'ERC ha evitat qualificar la reunió quan se li ha preguntat si havia anat bé i tampoc ha especificat si tornaran a trobar.

Discrepàncies amb la data per les eleccions

La reunió amb el president de la Generalitat "culmina", segons Junqueras, la ronda de contactes que ERC ha mantingut amb totes les forces polítiques i el Govern. A Mas, Junqueras li ha comunicat el "compromís absolut" amb el 9 de novembre. Les discrepàncies se situen ara en les eleccions posteriors. Junqueras reclama un compromís explícit del president del Govern amb la convocatòria anticipada. El líder republicà demana que les eleccions se celebrin "el més aviat possible després del 9-N" per generar el mandat democràtic "necessari" per arribar a la independència.

El Govern prefereix parlar-ho desprès del 9N

El Govern prefereix, però, començar a parlar d'aquesta qüestió a partir del 10 de desembre. Fonts de l'executiu han explicat a l'ACN que el Govern està bolcat amb l'organització del procés participatiu i que no serà fins el dia després quan comenci a parlar d'altres escenaris, com el de les eleccions plebiscitàries. De fet, segons Junqueras, en la reunió ni tan sols s'ha parlatd'una possible llista unitària. Per al líder republicà, cal que les parts es comprometin abans amb el què (declaració d'independència immediata) per poder arribar a pensar en aquesta possibilitat.

La DUI clau per una llista unitària

A diferència de setmanes enrere, quan Junqueras no tenia cap problema en assegurar que confiava en Artur Mas, ha explicat en aquesta ocasió que la confiança es construirà "a mesura que anem fent la independència de Catalunya".  El president d'ERC arribava al Palau de la Generalitat a les 16.30h i ha abandonat l'edifici passades les 17.30. Tot just una hora de reunió de la que no ha sortit cap acord concret més que el compromís de treballar perquè l'organització i la mobilització del 9-N sigui un èxit, encara que no es tracti de la consulta inicialment plantejada. La reunió havia estat demanada pel mateix Junqueras aquest passat dimarts al matí i acceptada a la tarda per Artur Mas. De forma immediata es va col·locar a l'agenda d'aquest dimecres dels dos líders.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
24 d'octubre de 2014, 14.56 h

#37 pero que dius, en cas d´independencia l´atur arribaria al 900%.......... a espanya, hahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
BEJOTA fletxa bcn
24 d'octubre de 2014, 13.25 h

Según un informe de Sociedad Civil:

La independencia provocará un corralito y el paro llegará al 35%.
El informe revela que el 16% de los trabajadores catalanes perdería su empleo tras la secesión, por lo que la tasa de paro alcanzaría el 34,4%.

N.B. A LES E. EUROPEES -TANT BONES COM QUALSEVOL ALTRE- ENTRE CIU I ERC EL 23% DE'L CENS ELECTORAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
23 d'octubre de 2014, 20.33 h

#35 ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Vots del pp i siudadanus: molts menys que 1.401.421


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
23 d'octubre de 2014, 20.32 h

#34 ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Vots del pp i siudadanus: molts mes que 1.401.421


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
BEJOTA fletxa bcn
23 d'octubre de 2014, 18.08 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més".


N.B. NO HEM CANVIAT ,AIXÍ QUE ELS NÚMEROS SÓN ELS QUE SÓN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
23 d'octubre de 2014, 13.22 h

Comunicado de la Resistencia :


En recientes fechas, en el fin de semana del 12 de octubre, fiesta de los españolistas, hemos asistido a un nuevo giro en torno al camino emprendido por las autoridades catalanas para la realización de una Consulta en la que el Pueblo Catalán debía expresar su voluntad política.

Este cambio de rumbo, ha supuesto un auténtico golpe de timón que amenaza con llevar a pique a la nave en la que todos los que quieren la realización de la consulta se habían e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
jcc fletxa bcn
23 d'octubre de 2014, 10.43 h

Finalment el soroll que malmetia l’èxit de la votació del 9N es va apagant i els hooligans d’una banda i altra afluixen en l’objectiu de llençar merda pel seu minut de glòria. Les diferències no s’han apagat, més aviat aparcat per tal que vagi madurant un nou acord i centrar-se ara en guanyar el 9N. Hi ha diverses estratègies que hauran de trobar una forma d’incardinar-se entre elles. Això costa i no és fàcil per unes estratègies que exposo a

http://jordicolomines.blogspot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
23 d'octubre de 2014, 09.58 h

SERÁ UN EXIT, ESTIC CONVENÇUDA ! PER QUE ENS HAN FUTUT MASA. ESTEM HASTA "LOS MISMISIMOS C......" ENDEVANT GENT , NO TINDRÉM UN ALTRE POSIBILITAT ! TOTS A VOTAR ! VINGAN !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
23 d'octubre de 2014, 08.17 h

Quién tiene razón?. Este pamfleto a favor de ERC o este otro a favor de CiU??

http://politica.e-noticies.es/sin-acuerdo-89309.html

LAMENTABLE !!!. Ni en Andalucía pasa esto, como también el volumen de corrupción. En Cataluña roban todos juntos y anestesian a la gente todos juntos. Evidentemente menos los partidos claramente anti el nefasto cáncer real de la sociedad catalana, el NAZIonal-catalanismo de todos los colores y estirpes en su mayoría CHARNEGAZAS !!:

Qué asco! !!!, que fal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
M.Artell fletxa Ciao, ciao Spagna, nessun altro bacio ancoooooraaaaa, e poi per seeeeempre ti perdeerooooooooooooo . . .
22 d'octubre de 2014, 21.57 h




Alberto-Anacleto-Flatulencio ARAGONESES: si en comptes d'estupiditzar-te llegint només la TERGIVERSADA premsa espanyolista, escoltessis els MATINS DE CATALUNYA RÀDIO, no faries el ridícul amb les teves IGNORANTADES CANTIMFLESQUES .

VA SER LA POLICIA ESPANYOLA qui va demanar a la del Liechtenstein que investigues els Pujol, i SE N'HA ENDUT UN PAM DE NASSOS.


Si en comptes de buscar INFRUCTUOSAMENT corrupció imaginària a Catalunya, et centressis en els casos Gurtel, Palma Arena, Fabra,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.