directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 17:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PNB demana que s'ensenyi l'euskera, el català i el gallec a tot l'Estat espanyol

Javier Maqueda, del PNB, va subratllar que "parlant s'arriben a acords"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El senador del PNB Javier Maqueda va a demanar la compareixença de la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, a la Cambra alta per a exigir al Govern 'un compromís amb el plurilingüisme' que permeti que s'imparteixi l'ensenyament d'euskera, català i gallec a totes les escoles de l'Estat espanyol. Per la seva banda, la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha defensat que les llengües cooficials viuen a l'Estat  'un dels seus millors moments d'ús i extensió en la història de la democràcia' gràcies a 'l'esforç' de l'Executiu. És a dir, que des del govern espanyol, de nou es dóna l'esquena a iniciatives que aposten per la pluralitat cultural i lingüística de l'Estat espanyol.
pnb pnv javier maqueda
Comparteix
   

La ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, va defensar que les llengües cooficials viuen a 'Espanya un dels seus millors moments d'ús i extensió en la història de la democràcia' i ho va atribuir a 'l'esforç de l'Executiu i la seva postura d'impuls i promoció de les llengües cooficials com un dret dels ciutadans'.

En la sessió de control al Govern en el Senat, el senador del PNB, Javier Maqueda, va subratllar que 'parlant s'arriben a acords' (recorda aquell eslògan d'Esquerra de 'Parlant la gent s'entén') i va destacar la necessitat que el Govern es comprometi 'seriosament' al desenvolupament del plurilingüisme. 'Dir a tots els espanyols de l'espanya profunda ressentits que els problemes se solucionen parlant i parlant s'entén la gent i s'arriben a acords com el de Down Street que solucionen problemes', va insistir.

Per això, demanarà la compareixença de la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, per a reclamar que les llengües cooficials siguin impartides en els centres d'ensenyament de tota Espanya. La titular d'Administracions Públiques no va respondre directament a aquesta exigència però va defensar que el Govern 'està complint amb la seva obligació'. 'Segurament quedin coses per fer i tot sigui millorable, però a dia d'avui les llengües cooficials viuen un dels seus millors moments d'ús i extensió', va asseverar. Així, va repassar alguns dels 'avanços' en el seu ús i va destacar que els ciutadans poden dirigir-se en les llengües cooficials a les institucions la Unió Europea. També va recordar que el permís de conducció pot ser expedit en qualsevol de les llengües oficials, va assenyalar que s'han impartit cursos d'aquestes llengües a més de 15.000 funcionaris des de l'any 2004 i va defensar que en aquest moment existeix traducció en el 95 per cent de les pàgines web de l'Estat.

El PNB demana que s'ensenyi el euskera, català, gallec i valencià en tota Espanya El senador del PNB Javier Maqueda ha dit que va a demanar la compareixença de la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, en la Cambra alta per a exigir al Govern "un compromís amb el plurilingüisme" que permeti que s'imparteixi l'ensenyament de euskera, català, gallec i valencià en totes les escoles espanyoles. Per la seva banda, la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha defensat que les llengües cooficials viuen a Espanya "uneixo dels seus millors moments d'ús i extensió en la història de la democràcia" gràcies al "esforç" de l'Executiu.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
26 d'octubre de 2007, 12.00 h

No em puc pas imaginar una escola, institut o unioversitat a Madriz, ensenyant el català. Aquest senador, potser amb tota la seva bona voluntat, deu viure i recordar la pel·lícula La Guerra de las Galaxies.
No em podeu sentir, però en aquest moment estic rient.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
xavier fletxa barcelona
25 d'octubre de 2007, 19.29 h

Els del PNV són uns falsos, no reconeixen la unitat del català dient que el valencià també seria ensenyat... llavors podríem parlar també d'euskera i navarrès???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.