directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC està disposada a avalar una pròrroga pressupostària si es convoquen eleccions

Els republicans volen també que hi hagi el compromís de recuperar la paga dels treballadors públics

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- ERC està disposada a donar suport a una pròrroga pressupostària -i no "a uns pressupostos autonòmics" que queden "descartats" pels republicans- però ho volen "subordinat a un acord el més aviat possible de quan es convoquen eleccions i sobre què anem a fer: la independència". Així ho ha explicat el diputat republicà Pere Aragonès en roda de premsa en parlar d'altres instruments" per tornar a les negociacions i donar estabilitat al Govern sense passar per aprovar els pressupostos. 
El diputat d'ERC Pere Aragonès, aquest dimarts a la sala de premsa del Parlament
El diputat d'ERC Pere Aragonès, aquest dimarts a la sala de premsa del Parlament
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Eleccions i prorroga pressupostaria  

Pels republicans, per avalar la pròrroga posaran sobre la taula que es recuperi la catorzena paga als treballadors públics i la retribució del 15% de jornada i sou al personal interí.

Esquerra no veu cap sentit en tirar endavant uns pressupostos si Catalunya s'encara cap a la independència. Estan suspeses les negociacions amb CiU per als comptes, "sobretot per l'escenari polític" que implica que l'acord per fer la consulta i tenir el suport parlamentari d'ERC a canvi es veurà "superat" els propers dies. A partir d'aquí, els republicans veuen un nou marc en què pretenen trobar "nous acords i no desacords" sempre basats "en el camí cap a la independència".
 
És a dir, ha explicat Aragonès, "descartem totalment uns pressupostos autonòmics", que són molt difícils de complir per elements com l'objectiu de dèficit fixat o per trobar alternatives als ingressos extraordinaris d'aquest, ha assegurat. Només ho veuen possible de superar amb un canvi de marc polític que per als republicans passa per la independència. "No té cap sentit presentar els pressupostos autonòmics, si el govern necessita estabilitat es pot donar estabilitat per altres instruments" que no sigui tirar endavant uns pressupostos.
 
Per exemple amb una pròrroga pressupostària que hauria d'incorporar, per decret, el compromís de recuperar la catorzena paga als treballadors públics i el 15% de jornada i de sou al personal interí. "Ens permetria arribar a l'estabilitat, si després venen eleccions no té sentit aprovar uns pressupostos amb espai curt de temps".
 
De manera que ha conclòs: "El pressupost com a instrument per donar estabilitat al Govern queda descartat. Podem trobar altres instruments com la pròrroga pressupostària o acords sectorials però tot això subordinat a un acord tan aviat com sigui possible de quan es convocaran eleccions i sobre el 'què' de les eleccions, anar a la independència".
 
Aragonès ha explicat que ara per ara no hi ha cap reunió prevista ni amb CiU ni amb el Govern sobre com encarar aquesta possible suport a una pròrroga a canvi d'eleccions per obtenir un "mandat democràtic" de la ciutadania. El diputat republicà no ha volgut especificar més enllà sobre com hauria de ser aquesta convocatòria. Primer el "què" i després el "com" i amb "qui", ha dit Aragonès en ser preguntat per una llista conjunta.
 
La resposta de CiU

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha reiterat "la voluntat" del Govern d'aprovar els pressupostos per a l'any vinent i "el compromís clar i nítid" de retornar la paga doble als funcionaris de la Generalitat. "Ho abordarem un cop que el Govern hagi determinat els pressupostos i els hagi entrat al Parlament i veurem com arribar a un acord perquè puguin prosperar", ha dit, tot indicant que és una qüestió "no prevista" en l'agenda "d'aquesta setmana ni la que ve". "S'ha d'afrontar per difícil i complicat que sigui", ha reblat.
 
Turull no descarta l'oferiment d'ERC. De fet, ha emplaçat els republicans a parlar-ne "directament" i no "a través de faristols" per tal d'"aclarir els termes d'un hipotètic suport als pressupostos de l'any que ve", ha expressat. El portaveu, però, tampoc ha negat la possibilitat que l'executiu d'Artur Mas presenti a la cambra els números públics per a 2015 sense cap acord previ. "És una possibilitat", ha dit de manera ambigua, tot remarcant que "la voluntat de tot Govern és aprovar els pressupostos". Turull també ha recordat que només recau en la figura del president la potestat de convocar eleccions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Artur fletxa BARCELONA
29 d'octubre de 2014, 15.49 h

CATALUNYA
TOTHOM A VOTAR
UNITAT • ELECCIONS • D U I • I N D E P E N D È N C I A
REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT SI ES FA DESPRÈS DE:
300 ANYS D’INDEPENDÈNCIA o:
40 + 39 i escaig ANYS D’INDEPENDÈNCIA (com els del Franco i el seu fill putatiu) o:
10 ANYS D’INDEPENDÈNCIA i després votar.
TOTHOM A VOTAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 d'octubre de 2014, 13.15 h

Comunicado de la Resistencia :


En recientes fechas, en el fin de semana del 12 de octubre, fiesta de los españolistas, hemos asistido a un nuevo giro en torno al camino emprendido por las autoridades catalanas para la realización de una Consulta en la que el Pueblo Catalán debía expresar su voluntad política.

Este cambio de rumbo, ha supuesto un auténtico golpe de timón que amenaza con llevar a pique a la nave en la que todos los que quieren la realización de la consulta se habían e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 d'octubre de 2014, 04.14 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 d'octubre de 2014, 22.02 h

SOM-HI !!!! AMB UN PARELL...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
resort fletxa tarragonès
28 d'octubre de 2014, 20.31 h

Feu el que vulgueu, però és imprescindible UNIÓ i MENYS PARTIDISMES. PER CATALUNYA ! Us sembla poc ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.