directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 23:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Finalment Oriol Pujol serà el nou portaveu de CiU al Parlament

CDC venç la batalla a Unió

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup parlamentari de Convergència i Unió (CiU) ha formalitzat aquest dijous el nomenament del diputat Oriol Pujol com a nou portaveu parlamentari de la federació nacionalista, en substitució de Felip Puig, que va ser nomenat per Mas número dos de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). En una trucada aquest mateix dijous al matí, Mas ha acordat amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, formalitzar ja aquest nomenament, tot i que fonts de CDC han apuntat que tots dos ja tenien presa la decisió des de feia alguns dies. CiU també ha decidit que Josep Rull sigui un dels tres adjunts al portaveu que té el grup parlamentari. Mas ha desvinculat aquests nomenaments amb els de la llista de CiU a les eleccions generals. Després de setmanes de polèmica, el fill de Jordi Pujol serà el nou portaveu de la coalició.
oriol pujol
Comparteix
   

Un cop acabat el Ple del Parlament, Mas ha reunit el grup parlamentari per formalitzar aquesta decisió. El president de CiU ha explicat que amb aquesta decisió Puig es podrà dedicar 'àmpliament' a les tasques dins de CDC, a qui ha agraït la 'bona feina' feta. Mas ha recordar que era CDC qui havia de proposar el seu substituït, tot i que de manera consensuada amb Unió Democràtica. Mas ha mantingut aquest mateix dijous una conversa amb Duran per decidir que fos aquest dijous que es formalitzés el nomenament i es fes públic.

Mas ha mostrat 'plena confiança' en Oriol Pujol, tot recordant la seva trajectòria, i creu que a partir d'ara 's'haurà de guanyar la confiança de tots els diputats', que 'no té guanyada d'entrada i se l'haurà de guanyar amb la seva tasca, el seu model, la seva capacitat de relació'.

El president de CiU ha recordat que 'sempre que es parla de l'Oriol se l'associa als cognoms que porta'. En aquest sentit, ha assegurat que 'l'Oriol Pujol Ferrussola no tindrà mai un avantatge per sobre dels altres pels cognoms que porta, almenys per part meva', però 'tampoc li ha de repercutir cap desavantatge'. Per Mas, 'els cognoms, que sé que pesen a nivell d'opinió públic, hi són, però 'l'hem de valorar independentment dels cognoms que porta'.

El nou portaveu tampoc ha defugit aquesta qüestió. 'No vull ni puc renunciar als meus cognoms, però això ni em dóna ni em treu res automàticament', ha dit. De fet, ha assegurat que prefereix 'ser jutjat per Oriol, que per Pujol Ferrussola'. Pujol Ferrussola ha agraït la decisió de Mas i Duran i ha dit que assumeix la tasca 'amb un punt de repte i basarda', sobretot 'pel nivell que ha deixat Felip Puig'. El nou portaveu ha reconegut que a partir d'ara s'haurà de guanyar la confiança de tots els diputats de CiU, i també ha volgut donar un missatge de 'mà estesa' a la resta de grups parlamentaris.

Josep Rull, un dels adjunts als portaveus


Pujol serà el portaveu parlamentari de CiU, i Josep Maria Pelegrí es mantindrà com a portaveu adjunt. Mas també ha anunciat que Josep Rull serà un dels tres adjunts als portaveus, ocupant el lloc que deixa precisament el nou portaveu. Cal recordar que dins de CDC algunes veus havien demanat que Rull fos el portaveu parlamentari, enlloc d'Oriol Pujol. Mas ha tingut paraules d'elogi cap a Rull, de qui ha dit que és una persona 'jove' que fa 'una feina excel·lent al Parlament' i a que augura 'una trajectòria important de cara al futur'. Els altres dos adjunts són Marta Llorens i en Francesc Homs.

Mas ha volgut desvincular l'elecció del portaveu amb el procés de confecció de les llistes al Congrés dels Diputats, que per Barcelona encapçalarà Josep Antoni Duran i Lleida. El líder de CiU ha dit que sobre això se n'està parlant 'sense cap pressa excessiva'. 'Són dos processos totalment separats', ha reblat.

D'altra banda, Mas ha assegurat que en aquests moments no es preveuen més canvis en l'estructura de CDC i ha dit en aquests moments el portaveu és David Madí. 'Això no ha canviat en absolut', ha dit. Mas també ha dit que el càrrec de secretari general adjunt com a tal en aquests moments no existeix, i que, d'acord amb els estatuts del partit, ell pot encarregar a un dels vicesecretaris 'la coordinació de la majoria de funcions' dins de CDC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
26 d'octubre de 2007, 13.50 h

Aquest matí Antoni Bassas entrevistava el nen Pujol (li hauré de canviar l'apel·latiu, perquè amb 41 tacos, ja...), i li ha preguntat si era independentista. Ha respost sense pal·liatius que sí. A continuació, la pregunta ha estat: "Creu que arribarà a veure Catalunya independent". I la resposta ha estat igual de contundent: "No". Algú més il·lustrat que jo pot treure conclusions altres que pensar que aquest noi només és un oportunista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Kuldemandrill fletxa prop de Tortosa
26 d'octubre de 2007, 05.56 h

No és una bona nova: Hem vist durant molts anys com el clan Pujol-Ferrusola manava, feia i desfeia a pler a Catalunya. Hem vist com el clan en general i la Ferrusola en particular s'han fet l'Agost amb la presidència de'n Jordi i amb el teixit de fidelitats (Subirà, Macià Alavedra, etc), favors i contra-favors que han establert durant aquest llarg mandat.
Hem vist també com tots els fills i filles de'n Pujol es troben plaçats en diversos llocs de l'administració resultat del nepotisme mé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.