directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#9N2014 40.000 voluntaris en marxa

El Govern els hi envia un correu electrònic per explicar-los les funcions del 9N, se’ls hi demana que no portin "cap peça de vestir o emblema" relacionat amb algun dels posicionaments de la pregunta

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El Govern ha enviat aquest divendres un correu electrònic als 40.000 voluntaris per comunicar-los la seva funció en l'operatiu del 9-N. En l'escrit es concreten les següents funcions: coordinador de local, operador del centre de recollida d'informació, gestor de mesa, coordinador del procés, suplent, president de mesa o vocal de mesa. A més, també es remarca que per "mantenir el clima d'imparcialitat necessari" és convenient que les persones que formen part del dispositiu "no duguin cap peça de vestir, complement o emblema relacionats amb alguns dels posicionaments que són objecte de la jornada de participació". Els voluntaris també reben un vídeo en el què s'explica el funcionament de la jornada.



Comparteix
   


Etiquetes
Vídeo amb les explicacions de les tasques

En el vídeo que s'ha fet arribar als més de 40.000 voluntaris, explica que en cada local hi haurà un coordinador del local, un coordinador del procés i un gestor de mesa, que controlarà tres meses. Cada mesa estarà formada per un president i dos vocals, que s'hauran de presentar al local a les vuit del matí, constituir la mesa signar el document de constitució de la mesa i entregar-lo al seu gestor assignat. Tot aquest procés haurà d'haver culminat abans de les nou del matí, hora en què està prevista que s'obrin els locals de participació.

Constitució de la mesa

A partir d'aleshores, la mesa ja haurà quedat constituïda. Quan els votants s'hi dirigeixin els membres de la mesa hauran de comprovar que aquests compleixen els requisits: haver complert els 16 anys com a mínim el mateix dia 9 de novembre i presentar els DNI. Els ciutadans de la Unió Europea hauran de mostrar el document d'identitat acompanyat del Certificat de registre de ciutadà de la UE i en el cas dels extracomunitaris la Targeta d'Identitat Estranger (TIE), amb adreça de Catalunya, i el passaport.

Un veritable procés electoral

Durant el transcurs de la jornada, el president de la mesa facilitarà al gestor de la mesa les dades de participació a la una del migdia i a les sis de la tarda. A les vuit del vespre, es tancarà la mesa però encara es permetrà la votació a aquelles persones que es trobin dins del local o en els accessos. A continuació, els voluntaris podran dipositar el seu vot indicant el seu càrrec a la llista i els membres signaran la llista numerada.

Resultat i obertura d’urnes

A partir d'aquí, es podrà iniciar el recompte, el president obrirà l'urna, traurà els sobres un per un, llegirà en veu alta el resultat, el mostrarà als altres membres de la mesa (Sí-Sí, Sí-No, No, en blanc i Altres) i es comptabilitzarà la resposta. En acabar, hauran de comprovar que el nombre de sobres coincideixi amb el nombre de participants.
 
Els membres de la mesa ompliran i signaran l'acta de la jornada de participació i la còpia i el president haurà d'informar dels resultats de l'avaluació provisional al gestor de mesa. Al sobre, hi haurà de constar l'acta, la llista d'inscripció, les opcions considerades com a 'altres' i el president el lliurarà, amb la seva signatura i la dels vocals, al Gestor de Mesa amb la còpia de l'acta.
 
Gestors de mesa
 
D'altra banda, entre les funcions del gestor de mesa - n'hi haurà un per cada tres meses- haurà de comprovar que el material de participació estigui disposat adequadament a la mesa assignada; donar suport a la constitució de la mesa de participació i informar-ne al Centre de Recollida d'Informació; suplir algun dels membres de la mesa durant la jornada de participació en cas que sigui necessari; informar de les dades de participació a la una del migdia i a les sis de la tarda i comunicar els resultats provisionals al Centre de Recollida d'Informació.
 
Un cop finalitzada la jornada, serà el responsable de recollir la documentació i la còpia de l'acta de la jornada de participació de les seves meses i custodiar els fulls de transmissió de dades fins 24 hores després del dia de l'avaluació definitiva. També, se li requerirà estar localitzable al telèfon mòbil entre les vuit del matí i la mitjanit del 9 de novembre i entre nou del matí i vuit del vespre del dia de l'avaluació definitiva
 
Coordinadors del procés de participació
 
En quant els coordinadors del procés de participació, hauran de comprovar que tots els gestors de la mesa ja es troben en el local de participació abans de la constitució de les meses de participació i suplir les absències que hi puguin haver; tenir controlats els telèfons mòbils dels voluntaris suplents per mobilitzar-los si cal; organitzar les cues que es puguin fer en l'accés a les meses; recollir la documentació del procés de participació de tots els gestors de mesa després de l'avaluació provisional; i custodiar una còpia de l'acta de la jornada fins a la mitjanit de l'avaluació definitiva.
 
Per últim, els voluntaris suplents són els qui estan disposats a donar cobertura a les possibles incidències que puguin sorgir relacionades amb els membres de les meses i els gestors de mesa. El 9-N compareixeran a les vuit del matí del local de participació que han estat seleccionats i es presentaran al coordinador del procés de participació. Si la seva participació no és necessària, podran abandonar el local però hauran d'estar localitzables durant tota la jornada.
 
Recomanacions
 
Així mateix, es recomana als voluntaris que no duguin cap peça de vestir o complement que puguin incitar a votar en un sentit o en un altre per tal de mantenir la neutralitat durant aquesta jornada, i que portin mòbil i carregador per estar localitzables al llarg del dia.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
3 de novembre de 2014, 13.27 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
olga fletxa badalona
2 de novembre de 2014, 17.38 h

Com a gestora de mesa espero que hi hagi una gran participació. Qui m'ho hagués dit que la primera consulta per a la independència del meu país em tocaria treballar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
2 de novembre de 2014, 10.19 h

LAPAO, ets l´Aragoneses en LEPE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
1 de novembre de 2014, 10.54 h

UNA LOGÍSTICA PERFECTE, UN LLIURAMENT SOCIAL COM A VALUÓS AVAL, MILERS DE VOLUNTARIS AMB TOTAL GENEROSITAT. TOT PREDISPOSA A LA IL·LUSIÓ DE TREBALLAR PER UN NOU PAÍS AMB AMBICIONS UNIVERSALISTES I DE GRAN RESPECTE AL BENESTAR SOCIAL EN TOTES LES SEVES VESSANTS, DE CULTURA, D'ASSISTÈNCIA, D'ESCOLES, D'INNOVACIONS.: EL 9-N VOTAREM SI-SI


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
1 de novembre de 2014, 10.19 h

HASTA EL MASS IDIOTA SABE QUE JURIDICAMENTE EL 9-N ES UNA CHARLOTADA ILEGAL.

OTRA COSA ES POLITICAMENTE, PORQUE LA "astucia" DE MASS NO ES LA CONSULTA EN SI , LO QUE ESTA DESEANDO ES QUE LO DETENGAN, O LE ABRAN PROCESO O LE INHABILITEN PARA ASI Y SOLO ASI, SALVAR SU CULO DE LA DEFENESTRACION POLITICA QUE CIU LE HARA SI SE EFECTUAN ELECCIONES EN BREVE.

CIU SEGUN SONDEOS RECIENTES Y GRACIAS A "La voluntat d´un poble" VOLVERA A PERDER UN NUMERO ENORME DE DIPUTADOS GRACIAS AL MESIANISMO DE MASS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Video de la CUP Mataró fletxa Votaré SíSí per ....................
1 de novembre de 2014, 09.32 h

https://www.youtube.com/watch?v=LngxSRITj3M


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
31 d'octubre de 2014, 20.44 h

#1 Llavors, per què et preocupa tant i et té tan capficat? Tranquil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
31 d'octubre de 2014, 20.42 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Catalonia - V For Voting (Part One) fletxa ....................................
31 d'octubre de 2014, 19.47 h

https://www.youtube.com/watch?v=9RXr_07mlvw

La difusió i internacionalització és determinant en el Procés Català. Si volem guanyar la independència hem d'internacionalitzar la nostra lluita i explicar-nos al món. Guanyem-nos el suport de la opinió pública internacional i guanyem la independència. Sí i Sí.

Tenim la possibilitat històrica de crear un nou estat. Un estat del benestar. Junts construïm un nou p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
reset fletxa CATALUNYA
31 d'octubre de 2014, 19.39 h

40.000 i els que hi ha en reserva. En qualsevol moment encara hi hauria alguns milers més. Tots sense cap distintiu però sempre vigilants i il.lusionats ! Endavant tots ! Guanyarem la llibertat !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.