directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un 9-N més fort a cada hora

La jungla del procés a una setmana del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Xavier Arbós, Sergi Blázquez, Montserrat Caballé, Jorge Fernández Díaz, Gemma Galdón i Xavier García Albiol.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

 Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- D’aquí a poc més d’una setmana, milions de catalans participaran en una mobilització que tindrà per objectiu demostrar (una altra vegada) la força descomunal de la nostra determinació i, sobretot, despullar el grau de lleugeresa democràtica de les institucions espanyoles. L’èxit del  9-N, com a premi, farà més difícil als nostres polítics qualsevol excusa per marejar la perdiu ni un dia més. Convé, doncs, que tots plegats ens concentrem en aquests dies que ens queden a convèncer tants indecisos com puguem. Encara més motivats, ara que ja sabem que el govern Rajoy ha decidit sumar-se a la campanya amb una nova prohibició. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes

Arbós, Xavier(catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Barcelona).
Tècnics són tècnics.
El seu nom ha saltat a la fama en aquests dies de confusió que el Govern espanyol ens ha ofert amb motiu de la persecució per terra mar i aire de totes les formes d’expressió dels catalans sobre el futur polític que volem. “M’agrada el federalisme” diu el seu perfil de twitter i a fe de Déu (que diria el conseller Homs) que ho demostra a cada segon. Pertany a una tropa especialment present darrerament als mitjans que es cridada, teòricament, per donar la seva opinió com a tècnics, però que acaben oferint posicionaments estrictament polítics. En el cas que ens ocupa, el professor Arbós acostuma a engruixir als mitjans la sempre nombrosíssima quota del declinant Partit dels Socialistes; un cas estrany: com més irrellevant, més veu se li dóna.
 
Blázquez, Sergi(advocat i vicepresident de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes).
Plantem cara.
Una dotzena de juristes catalans ha presentat l’associació “Drets”, que pretén actuar judicialment en defensa de la dignitat dels catalans, davant les agressions contínues de les quals som objecte a les xarxes socials i als mitjans de comunicació de la caverna. Abans que tots plegats prenguem mal, com a resultat de la contínua sembra de l’odi que practiquen. Cal dir prou d’una vegada per totes davant les manifestacions xenòfobes que, contínuament, el nacionalisme espanyol ens regala. Si les autoritats espanyoles són tan sensibles a les amenaces i a l’apologia de la violència a través de les xarxes socials, haurien de dedicar a perseguir-les, almenys un dia a la setmana, si més no, una part dels seus milers d’activistes en nòmina, consagrats fins ara en cos i ànima a comentar notícies als mitjans digitals.
 
Caballé, Montserrat (cantant).
Coses rares.
Des de l’inici del procés, la veterana cantant lírica ens ha ofert reiterades mostres del seu nacionalisme canònic, del seu amor profund a Espanya. Res a dir. Sí que cal comentar, en canvi, el simplisme de la seva visió del món. Aquesta setmana ens ha deixat una frase per a la història: li agrada anar a la terra del seu marit, perquè “a Saragossa no hi ha embolics ni coses rares”. Ni embolics ni coses rares. Pau i ordre. Gent que fa cas i no es fica en política. Deu referir-se a l’esperit (la manca de tremp, vull dir) que ha fet que a l’Aragó ja no existeixi (pràcticament) llengua pròpia, ni tampoc ni rastre dels centenars de milers d’aragonesos que han hagut d’emigrar els darrers cent anys per manca d’expectatives. Justament, molts d’ells, per a establir-se a un país amb embolics i coses rares que han fet seu i que no se sotmet a Castella.
 
Fernández Díaz, Jorge (ministre espanyol de l’Interior).
Porqueria dosificada.
Sempre que s’apropa una data electoral o semi-electoral, quan cal tapar d’urgència un dels incomptables escàndols que afecten el partit del Govern (cosa que acostuma a passar, pràcticament cada setmana), les clavegueres de l’estat fabriquen i llancen detritus. Ara, ha tocat un suposat cas Trias de tinença de diners a Suïssa. Com de costum, es tracta de filtracions de suposats informes de la UDEF (dels quals, arribat el moment, ningú se’n farà responsable), amb convocatòria multitudinària a la premsa per potenciar la sensació d’escarni en els afectats i l’escàndol en l’opinió pública. Enric Juliana insinuava aquests dies que en cas que es confirmés la bruta maniobra, el ministre podia caure. No us en féu il·lusions, que només és un manat. Compleix ordres que vénen de dalt. De molt amunt.
 
Galdón, Gemma(extertuliana i investigadora en Polítiques i Tecnologies de Seguretat a la Universitat de Barcelona).
A punt per saltar.
Podem ha manifestat aquesta setmana la seva intenció de concórrer a les eleccions plebiscitàries dels propers mesos. Com a tots els partits (com ara, ICV i Unió), on la Puta i la Ramoneta encara remenen, les seves tensions internes seran notables. De moment, sabem que es partidari del dret a decidir model PSOE, és a dir, que els catalans només el podem exercir amb acord del PP, és a dir, mai. En tot cas, el seu rol i impacte electoral en un moment tan vital com el que es presenta són una incògnita. De fet, el seus rostres i lideratge a Catalunya estan per definir. Però si ens hem d’atendre a l’amor insondable que manifesta a les xarxes socials, sempre que en té oportunitat, es diria que Gemma Galdón espera oferta amb els braços oberts.
 
García Albiol, Xavier(alcalde de Badalona).
Grans demòcrates.
Per activa i per passiva, el gran Jordi Basté es va passar bona part del dilluns insistint en el fet que, al nostre país, ja no cal cantar l’Estaca. No puc estar més en desacord: és una cançó d’una vigència absolutament lamentable. Ho és en la lluita pel nostre alliberament nacional en qualsevol cas, però molt especialment, enmig de la guerra on som per preservar els drets democràtics més fonamentals a Catalunya, davant l’ofensiva d’un Estat disposat a jugar totes les cartes legals i il·legals per tombar-nos i d’un partit del Govern on la ferum de corrupció ja és completament insofrible. La prohibició de l’Estaca pel consistori García Albiol a Badalona és només una mostra més de l’ínfim nivell de la seva cultura democràtica.


Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.  





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
3 de novembre de 2014, 13.42 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de novembre de 2014, 09.29 h

EEUU no reconocerá las elecciones separatistas de Ucrania y exige a Rusia que las condene La Casa Blanca llama a la comunidad internacional a denunciar estos comicios 'ilegítimos'

"Estados Unidos no reconocerá ningún resultado de estas mal llamadas 'elecciones' y llamamos a todos los miembros de la comunidad internacional a hacer lo mismo", añadió.

La portavoz advirtió de que, "si se celebran, estas 'elecciones' contravendrían la Constitución y las leyes de Ucrania.

http://www.elmu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
1 de novembre de 2014, 18.05 h

#6 El Ladron Matas, sale de la carcel para que continue robando como hace el mariano y EL GOBIERNO DE CHORIZOS DE ESPAÑA, la banda de ladrones del PP.LADRONES CONSTITUCIONALES DE ESPAÑA-VAYA-POCILGA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
1 de novembre de 2014, 16.10 h

http://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Qui té por a que els catalans votem i siguem consultats sobre la independència o qualsevol cosa?

Catalunya no va unir-se voluntàriament a Espanya, va ser brutalment conquerida però ara recuperarem amb vots allò que ens prengueren per les armes. La gent ens hem alçat en urnes per construïr un nou país, un país millor LA REPÚBLICA DELS CATALANS


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
1 de novembre de 2014, 15.25 h

#9 Aixó que fa la cope, no es res més que la por visceral que tenen tots plegats !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunaya
1 de novembre de 2014, 13.13 h

Desmond Tutu, Ken Loach o Pérez Esquivel, amb el 9-N.

Dos premis Nobel de la Pau signen un Manifest titulat "Let catalans vote".
Desmond Tutu, Arquebisbe i Premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, escultor i Premi Nobel de la Pau; Ken Loach, director de cinema; Saskia Sassen, sociòloga, Premi Príncep d'Astúries 2013 i professora a la London School of Economics i la Universitat de Chicago; Richard Sennett, sociòleg i professor a la London School of Economics i a la Universitat de Nov... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
BEJOTA fletxa bcn
1 de novembre de 2014, 13.00 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més".

N.B.AIXÓ ÉS QUE HI HA . PUNT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Catalonia - V For Voting (Part Two) fletxa .....................................
1 de novembre de 2014, 12.44 h

https://www.youtube.com/watch?v=auhH0lrcEZE

Difonguem vídeos com aquests. Internacionalitzam la nostra lluita i guanyem. Ningú defensa una causa que desconeix.

Aquest 9N omplim les urnes de vots per la independència i que tot el món ho vegi. FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 de novembre de 2014, 11.34 h

La premsa de la caverna espanyola no sap com desautoritzar el 9-N.

La COPE i l'ABC freguen el ridícul en buscar on votaran Shakira, Bob Esponja o Freddie Mercury.
Que la premsa espanyola intenti desautoritzar el procés sobiranista i la consulta ja és ben sabut. Però el nivell a on han arribat alguns mitjans de comunicació, a falta d'una setmana del 9 de novembre, frega el ridícul. I és que no hi ha manera que la premsa trobi arguments sòlids per minimitzar i desautoritzar la consulta.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Dr. Benway fletxa Plebiscitàries + DUI = República Catalana ||*||
1 de novembre de 2014, 10.57 h

#7 LAPAO estas SONAO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.