directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 6 d'agost de 2021 05:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’advocat de Camacho reclamat per crims del franquisme

El penalista que va defensar la popular en el cas Método3 es reclamat per la justícia Argentina juntament amb 19 imputats més, una mostra més dels vincles del PP amb el franquisme

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

La justícia Argentina ha reclamat a la Interpol l’arrest preventiu de 18 imputats i l’extradició per ser interrogats, entre ells els exministres de Franco, Rodolfo Martin Villa, i José Utrera Molina –sogre de l’exministre Ruíz Gallardón-. Entre els últims reclamats per la Justícia argentina hi ha l’advocat penalista Carlos Rey González que va representar la presidenta del PP, Alicia Sánchez Camacho, en el cas d’espionatge polític Método 3. El 1974 Rey va redactar la sentència de mort al garrot vil per al militant antifranquista Salvador Puig Antich. El lletrat va afirmar que no es penedia de res perquè “tot el que va fer va ser en aplicació de la llei vigent”. El PP en el seu moment va assegurar que no sabien res del seu passat franquista.
La jutgessa federal argentina, María Servini de Cubría, ha ordenat la detenció preventiva de 20 encausats per crims i desaparicions durant el franquisme:
Rodolfo Martín Villa, ministre de Relacions Sindicals entre 1975 i 1976,  haurà de retre responsabilitats per la mort a Vitòria al març de 1976 de cinc treballadors en una càrrega policial. Martín Villa va ocupar ja en democràcia la presidència d’Endesa i Sogecable.

José Utrera Molina –sogre de l’exministre Ruíz-Gallardón-,va ser ministre de l'Habitatge el 1973 i ministre secretari general del Moviment (1974-1975), li demanen responsabilitats per la pena de mort de Puig Antich. En aquesta causa la justícia argentina també ha reclamat l’extradició de Carlos Rey González, els antics jutges Antonio Troncoso de Castro i Jesús Celles Mohedano, i el ginecòleg Abelardo García Balaguer.

Fernando Suárez, ministre de Treball i vicepresident del govern en 1975, està encausat per la pena de mort dels cinc últims afusellats pel règim franquista al setembre de 1975.

Antonio Carro Martínez, ministre de la Presidència (1974-1975); Licinio de la Fuente, ministre de Treball (1969-1975) i vicepresident (1974-1975); José María Sánchez Ventura Pascual, ministre de Justícia (1975); Alfonso Osorio García, ministre de la Presidència (1975-1977) i vicepresident del Govern (1976-1977, i  Antonio Barrera, ministre d'Hisenda (1973-1974), ja depassat, completen el palmarès ministerial.

Per últim en l’apartat de l’exèrcit i els cossos policials estan encausats l’excapità de l'antiga Policia Armada, Jesús Quintana Saracíbar i els expolicies: Félix Criado Sanz, Pascual Honrado de la Fuente, Jesús Martínez Torres, Benjamín Solsona Cortés, Jesús González Reglero, Ricardo Algar Barrón i Atilano del Valle Oter.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
swiss fletxa Argentona
3 de novembre de 2014, 21.53 h

Gracies Argentina, mica en mica es va posant a tots aquests personatges al seu lloc. Quina vergonya anar de democrates, quan han sigut capaços de signar la pena de mort d'algú. No coneíxien el passat d'aquest individú? Ells que amb els nostres diners estan subvencionant la FAES o FUNDACION FRANCISCO FRANCO, se'ls hi enfot tot. No tenen vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
3 de novembre de 2014, 13.41 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Artur fletxa BARCELONA
2 de novembre de 2014, 21.39 h

CATALUNYA
TOTHOM A VOTAR
UNITAT • ELECCIONS • D U I • I N D E P E N D È N C I A
REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT SI ES FA DESPRÈS DE:
300 ANYS D’INDEPENDÈNCIA o:
40 + 39 i escaig ANYS D’INDEPENDÈNCIA (com els del Franco i el seu fill putatiu) o:
10 ANYS D’INDEPENDÈNCIA i després votar.
TOTHOM A VOTAR

Engeguem-los a CAL FELIP


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep fletxa vic
2 de novembre de 2014, 20.40 h

tot es la mateixa caterva d' fatxes impresentables


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PereelDigne fletxa Granollers
2 de novembre de 2014, 20.33 h

Ja és patètic que la justícia contra els franquistes l'hagi de fer una jutgessa d'Argentina. Espanya és una presó sense democràcia i hem de marxar tan aviat com es pugui. Comencem per votar Sí-SÍ el 9N i després eleccions plebiscitàries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
2 de novembre de 2014, 12.05 h

Ho hem sabut sempre: SÖN ELS MATEIXOS. Francus i Camatxus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 de novembre de 2014, 10.26 h

De aquesta Camacho, qualsevol cosa que digueu, me les crec totes. Si els seus, tots son de aquesta calanya !
Mireu la cara que té a la foto de adalt , ! COMO ME MAREEIS OS MANDO UNA O....... , O QUE GUAPOS ?

P O B R E T A , SE LI ACABA EL BON VIURE , I SE I ENGANXA COM UNA LAPA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Nestrada60 fletxa ara es l´hora
2 de novembre de 2014, 10.14 h

Fa una anys, la Espanya democràtica va fer jutjar alguns feixistes argentins. ARA, ARGENTINA ENS TORNA EL FAVOR I JUTJA ELS FEIXISTES ESPANYOLS.
GRÀCIES ARGENTINA DEMOCRÀTICA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluìs fletxa BCN
1 de novembre de 2014, 23.52 h

La gorileta ha quedat retratada una vegada mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Video de la CUP Mataró fletxa Votaré SíSí per ....................
1 de novembre de 2014, 16.36 h

https://www.youtube.com/watch?v=LngxSRITj3M


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Casado ens ha explicat que aquí no es parla català. Deu ser que es parla palmomallorquí
Ramon Boixet Ramon Boixet
Intocable monarquia
Jordi Aviñó
Les millors cales de la Costa Brava

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.