directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP crida a atorgar "validesa política" al 9-N "desbordant" les urnes i l'estat

Arrufat: "Que facin les impugnacions que els doni la gana, que nosaltres no marxem d'aquí i arribarem fins al final"

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Sant Pere de Ribes (ACN).- Doble missatge de la CUP en l'acte central de la campanya pel sí-sí al procés participatiu del 9-N. El diputat de l'esquerra independentista, Quim Arrufat, ha assegurat que són els vots dels ciutadans els que li atorgaran "validesa política desbordant" les urnes i l'estat espanyol que pugui "provocar una ruptura democràtica que acabi amb aquest sense sentit d'estat". 
El diputat de la CUP, Quim Arrufat, en l'acte central de campanya de l'esquerra independentista pel sí-sí
El diputat de la CUP, Quim Arrufat, en l'acte central de campanya de l'esquerra independentista pel sí-sí

Comparteix
   


Etiquetes
“No s’impugna un poble..”

Arrufat, que ha lamentat que algunes forces polítiques vulguin "devaluar" la jornada de diumenge vinent, ha avisat també al govern espanyol: "No s'impugna un poble; [...] que facin les impugnacions i que suspenguin els marcs legals que els doni la gana, que nosaltres no marxem d'aquí i arribarem fins al final". 

Crítica de la CUP als partits i missatge a la ciutadania i a l'estat espanyol. Quim Arrufat ha lamentat que s'hagi volgut devaluar el nou 9-N tal com es va fer amb les consultes populars d'Arenys de Munt. "Casualment les mateixes forces", ha dit, que ara posen en qüestió la validesa del procés participatiu. En aquest sentit ha recordat que són els vots i qui participa que atorgaran validesa "política" al 9-N quan es vagi a votar -a fet una crida perquè sigui massiu- per "desbordar les urnes i l'estat" i per començar així "la ruptura democràtica que acabi d'una vegada per totes amb aquest sense sentit d'estat".
 
"La validesa política li dóna la gent que participa i no el marc legal", ha afirmat Arrufat en assegurar que es volen urnes després de dues impugnacions. "Encara que sigui en una capsa de sabates, ens és ben bé igual si aconseguim desbordar els seus marc i que algú a Madrid se li ennuegui el sopar i caigui de la cadira quan milions de persones votem sí-sí per canviar-ho tot", ha instat.
 
A banda de fer una crida, doncs, a la ciutadania, Arrufat també ha tingut paraules per al govern espanyol. "Que no s'impugna un poble, no es pot impugnar ni suspendre cautelarment la determinació dels catalans per ser lliure, poden guanyar temps, respirar, utilitzar les eines de l'estat de dret com els plaguin, érem conscients que no teníem drets com a poble, per tant que facin les impugnacions que els doni la gana, que suspenguin els marcs legals que els doni la gana que nosaltres no marxem d'aquí i arribarem fins al final".
 
En aquest sentit ha assegurat que ja es coneixia l'estat espanyol com una de les "limitacions" que podia tenir el procés quan es va engegar després de les eleccions del 2012. "No podem comptar amb l'estat espanyol, ho hem de fer unilateralment, caminant i intentant salvar els entrebancs que posa i posarà l'estat espanyol" L'altra, segons Arrufat, són els partits polítics que la impulsaven i la representació parlamentària de cadascú. En aquest sentit el diputat de l'esquerra independentista ha carregat contra CiU: "Algú s'ha cregut mai en aquest país, que CiU amb les totes servituds a l'oligarquia catalana i espanyola era capaç de trencar la legalitat espanyola, condició 'sine quan non' per aconseguir la llibertat i la independència; n'érem plenament conscients quan entràvem al procés fa dos anys, però ens costés el que ens constés arribaven fins al final perquè la consulta no era seva ni nostra sinó de la gent, fins aquí hem arribat".
 
El diputat David Fernández també ha intervingut en l'acte central, en aquest cas però com a periodista "en excedència", ha ironitzat, i per parlar de corrupció. Ha parlat de quatre blocs: la bombolla immobiliària que ha comportat desnonaments i la desaparició del sistema de caixes en primer lloc. El segon és la vinculada al finançament il·legal dels partits polítics, ha enumerat Fernández. I el pitjor és la impunitat, ha dit, en citar indults. El tercer eix de corrupció és el frau fiscal amb el cas Pujol com a "punta de l'iceberg". "Queda molt per esbrinar", ha recordat, perquè "Pujol no està sol": "mai tan pocs havien robat a tants".
 
La quarta és "l'economia global del delicte" capitalista. "Els països catalans estan sent corromputs, la reserva de la costa, el tràfic de persones i de drogues" així com també "portes giratòria" i la "submissió del poder econòmic al polític", ha afegit. "L'estat ha après de la màfia tot el que la màfia pensava que havia après de l'estat, com es combat la màfia?", ha preguntat. Cal fer un país on "li fem la vida impossible a la corrupció, sí-sí a foc nou, i fent fora la màfia", ha resolt Fernández.
 
L'acte central de l'esquerra independentista pel 9-N ha estat conduit l'actor Josep Julien, que ha llegit, d'entrada un poema de Salvador Seguí. S'han projectat diversos vídeos reivindicatius i hi han intervingut Gerard Batalla, del Multireferèndum, que ha ironitzat que han estat els únics, de moment, que han aconseguit votar en un referèndum a Catalunya aquest any. Ha apel·lat a la desobediència i ha demanat fer del 9-N "un pas més perquè no decideixen per nosaltres". També s'han sentit els arguments d'un representant de la població immigrada a Sant Pere de Ribes que ha defensat la independència de Catalunya i ha volgut fer-ne un paral·lelisme simbòlic amb la lluita del poble amazic. S'han sentit veus també que han instat a la sobirania energètica, també han parlat les plataformes en defensa del territori, les mares d'insubmisos, i portaveus de la causa de resistència de la ciutat de Kobane. Amb diverses actuacions musicals, l'acte central de la CUP pel sí-sí ha aplegat gairebé unes 300 persones.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
3 de novembre de 2014, 13.13 h


Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del lla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Artur fletxa BARCELONA
2 de novembre de 2014, 21.31 h

CATALUNYA
TOTHOM A VOTAR
UNITAT • ELECCIONS • D U I • I N D E P E N D È N C I A
REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT SI ES FA DESPRÈS DE:
300 ANYS D’INDEPENDÈNCIA o:
40 + 39 i escaig ANYS D’INDEPENDÈNCIA (com els del Franco i el seu fill putatiu) o:
10 ANYS D’INDEPENDÈNCIA i després votar.
TOTHOM A VOTAR

Engeguem-los a CAL FELIP


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
2 de novembre de 2014, 12.39 h

Veiam, potser que expliquem què era el lerrouxisme, perquè sembla que encara hi ha persones que no ho saben: consistia en enganyar la classe obrera amb un fingit radicalisme , que de fet no era mes que anticlericalisme petitburgès, i separar-la del catalanisme fent-li creure que era més important "ascender a las novicias a la categoria de madres" o cremar convents que no lluitar per una Catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 de novembre de 2014, 12.34 h

#1 "Lerrousisme" ?! quina animalada ! Si de cas lerrouxisme, i cal posar-se ulleres brutes de fang per veure o creure veure lerrouxisme a ERC.

Sense dedicar-ho a ningú en concret, però ja fa uns quants anys que penso que insultar el partit independentista de referència, el DE SEMPRE, ERC, només ho poden fer o els espanyolistes o els cretins. Ultimament ha comprovat que també ho poden fer alguns militants o simpatitzants de CiU o de la CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
2 de novembre de 2014, 09.47 h

#1 Què dius? no intentem posar cortines de fum, quina és la formació que s'ha mantingut si més no des de fa 80 anys devant la Independència en contra de tots els Sunamis? per Déu d'on ha nascut la CUP? qui li ha donat la referència? la ciència infusa? Si us plau no vulgueu baixar el nivell de qui sempre l'ha pujat amb la raó, la coherència, la honestedat i el patiment del qui ha estat sola durant tants anys sensa defallir MAI defensant la nostra CATALUNYA I a TOTS ELS CATALANS?. E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de novembre de 2014, 02.11 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
2 de novembre de 2014, 02.08 h

Del todo de acuerdo con esta formación política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
2 de novembre de 2014, 00.34 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Barcelona
1 de novembre de 2014, 22.14 h

Cada cop ho fa millor la CUP,mentre Junqueras intenta treure importància al 9n no té valor, la CUP fa tot lo contrari, jo crec que seguirant pujant, davant una ERC que torna a l'estrategia i el lerrousime de Podemos, la CUP pujarà


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.