directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els Mossos estan “ansiosos” per les incerteses del 9-N, segons els sindicats del cos

Fonts d’Interior asseguren que el dispositiu policial per al 9-N serà "similar" al de qualsevol altre "gran esdeveniment social" i els Mossos es limitaran a complir la llei.

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Segons informa l’ACN els sindicats dels Mossos d'Esquadra asseguren que el "neguit" s'ha estès a les comissaries davant la manca d'ordres "clares" el 9-N perquè els policies saben que "treballen" però no saben res més, estan preocupats perquè no volen fer res "il·legal" ni "impopular". Fonts del Departament d'Interior recorden que el conseller ja va dir que els mossos es limitaran a "complir la llei" i que el dispositiu policial dissenyat per al nou 9-N serà "similar" al muntat per garantir la seguretat i la mobilitat durant qualsevol altre "gran esdeveniment social" que s'hagi produït recentment a Catalunya. 

Comparteix
   

Les mateixes fonts d'Interior han assegurat a l'ACN que el contingent serà "modulable", estarà a l'expectativa "per evitar possibles enfrontaments" i neguen que s'hagi decidit enviar una parella policial a cada urna. 

Des de l'SME, Toni Castejón, afirma que estan preocupats "i ansiosos" perquè no volen fer res "il·legal", com anar contra una ordre judicial, però tampoc res "impopular", com ser els encarregats de retirar les urnes. "Ens demanen assessorament davant un hipotètic escenari on se'ls ordeni una acció que pugui ser considerada il·legal", explica el delegat de l'SPC, David Miquel, resumint aquestes converses. "Hi ha molt de neguit a les comissaries, els policies saben a quina hora entren dissabte i diumenge, però no saben què se'ls ordenarà fer", critica el delegat del CAT, Ramon Labrador.

Els portaveus dels quatre sindicats han estat unànimes en subratllar el neguit amb què s'està vivint a les comissaries la proximitat del 9-N combinada amb una absència d'instruccions precises sobre quines seran les seves ordres durant la jornada. "El debat mediàticament està sent molt intens i això també els arriba". No volen fer res "il·legal" però tampoc res "impopular", com ara ser els responsables de retirar unes urnes que compten amb tant suport social, estan "preocupats", sentencia Castejón.

El portaveu de SAP-UGT, Valentí Anadon, demana directament a la direcció general dels Mossos d'Esquadra i a la conselleria d'Interior que "donin ordres clares" als agents i posin d'aquesta manera "fi a la cerimònia de confusió que s'està vivint al cos".

Per això, els sindicats reben aquests dies més trucades que mai dels agents preguntant-los sobre com hauran de reaccionar el 9-N si es troben en un escenari on toca complir una ordre que contradiu una instrucció judicial. "Pregunten per les possibles conseqüències", subratlla Miquel.

Els delegats recorden que l'obligació dels policies és fer complir la llei i que no poden fer res que pugui resultar il·legal. Però per asserenar els ànims també demanen que hi hagi un pronunciament clar i obert per part dels responsables polítics per evitar aquesta "ansietat" als mossos.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
6 de novembre de 2014, 19.40 h

Els Mossos no es poden posar en politica. Han de defensar l`ordre públic, i evitar que es vulnerin els drets humans fonamental garantits per la Constitució i les institucions internacionals defensores dels drets de l' home des del 1789. Avui per tots els tractats de la CE i dels Tractats internacionals publicats al BOE al haver bestat acceotats per l`Estat Español.
Un estat es pot formar, pot neixer per decret i per imposició.
Una nació és un fet biologic, de la voluntad ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
6 de novembre de 2014, 19.11 h

L´'autor del comentari #19 no sap el què es diu !!! On pensa encarcel.lar, com a minim 2.000.000 de persones ? Que ens ho expliqui. Gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
6 de novembre de 2014, 11.57 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Dr. Benway fletxa Plebiscitàries + DUI = República Catalana ||*||
6 de novembre de 2014, 10.48 h

#17 Como no seas tu el que huele a podrido...o a ajos, siendo español no se sabe si apestas a podrido, a ajos o a ajos podridos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Núria fletxa Calafell
6 de novembre de 2014, 08.46 h

Crec, que en aquest moment els mossos s'haurien de declarar INSUBMISOS a retirar les urnes dels colegis. En nom de la democràcia i tots a una, fer una declaració pública dissabte a la tarda, seria un cop definitiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
consell fletxa Bcn.
6 de novembre de 2014, 08.39 h

Les ordres es donen al dia convingut i a l´hora més convenient... Les coses tenen la seva lògica habitual.
Els Mossos estan per Catalunya, i els seus caps ho saben.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
5 de novembre de 2014, 18.42 h

http://www.youtube.com/watch?v=GA5tyz7Z4kg


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Sí i Sí fletxa Barcelona
5 de novembre de 2014, 18.34 h

#19
res mes res mes!!!, si si, el suflé baixa, el proses acabat, s'ha acabat el deliri, tot fiquem a la garjola a 4 i fin del problema catalan, supendemos la autonomia y punto...

Y una ..olla como una ..olla, peor el remedio que la enfermedad, chaval.

A la Unión Europea no le interesa un país chupoptero de subvenciones y corrupto hasta la médula como España, es un lastre, tiene demasiado peso en las instituciones europeas para decidir según que cosas tal y como esta montado el reparto ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Lluis C fletxa Banyoles
5 de novembre de 2014, 18.11 h

#19 Veig que la Història es repeteix. Cervera està plena de botiflers, igual que al 2014...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
5 de novembre de 2014, 18.04 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.