directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La revolta de les cassoles (i els auriculars)

La jungla del procés la setmana del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Marc Bartomeu, Albert Boadella, Victòria Camps, Joaquim Coll, Johan Cruyff i Javier Cuesta Nuin.

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Francament, emociona l’esforç col·lectiu que emana del moviment popular més important a Europa des de fa moltes dècades. Després de tres anys sense parar, aquests dies telefonem, repartim diaris al carrer, distribuïm informació casa per casa, piquem cassoles cada nit i enganxem cartells. Milers i milers de persones entestades a obtenir un objectiu polític comunitari. Una combinació perfecta de solvència en el màrqueting polític i d’espontaneïtat mesurada en la l’activisme. Quan personatges de l’esquerra tradicional com Joan Manuel Serrat s’exclouen d’aquesta meravella col·lectiva no podem fer altra cosa que compadir-los. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Bartomeu, Marc (portaveu de Podem Barcelona).
Aclarint conceptes.
Poc a poc anem esvaint dubtes sobre els trets essencials de la nova (de fet, encara no nata) expressió de l’esquerra alternativa (o no) espanyola a Catalunya. El seu portaveu, si més no en l’àmbit de les entrevistes radiofòniques, s’ha reconegut ex-votant de la CUP i ha manifestat una dificultat extrema a l’hora de marcar quin és el perfil de Podemos a Catalunya, què els distingeix de les Candidatures d’Unitat Popular. Ha parlat que els separen bàsicament dues coses. La primera, la gent que integra una i altra: caramba, una aportació ontològicament important, però que interpretada de forma mal intencionada podria portar fins i tot a pensar en fam de cadires. La segona: que Podemos és un projecte per a tota Espanya. Com diria aquell: “no hay más preguntas señorita”.
 
Boadella, Albert (dramaturg excatalà).
Reacció exterior.
Un vídeo llançat per la plataforma espanyolista radical “Libres e Iguales” i una entrevista a l’emissora Radio 4G han tornat al primer pla, aquesta setmana, el bufó oficial de l’ultranacionalisme espanyol. No s’equivoqui, estimat lector, que Boadella, en realitat, treballa per nosaltres, al servei del procés: situa Catalunya com un cos aliè, extern, al qual convé tractar sense pietat. Cal que senti la força, la violència de l’Estat espanyol. Res de justícia i de seducció. Ni reconeixement ni inversió. Lògica completament aliena. Amb la seva nova i patètica secreció intel·lectual, en el fons, el dramaturg madrileny ens fa un gran favor: constata que ja no formem part d’Espanya, que som un gra que cal castigar amb l’eliminació.
 
Camps, Victòria (catedràtica d’ètica a la Universitat Autònoma de Barcelona).
Pontificar des de la ignorància.
Aquesta setmana, dins els, per desgràcia, pocs actes d’autèntic debat de posicions sobre la Consulta, hem pogut seguir l’esdevingut a la Universitat de Girona, amb la presència de la catedràtica Victòria Camps. Entre altres afirmacions amb un fonament escàs i decebedor (com ara, que els catalans ens creiem superiors si volem governar-nos nosaltres mateixos), m’ha cridat l’atenció la seva sentència, segons la qual, “Catalunya mai havia tingut el reconeixement que té ara, en àmbit lingüístic, en l'Administració”. Per mai cal entendre una menudalla temporal de només 600 anys, exactament fins el 1716, quan el Decret de Nova Planta establí l’ús exclusiu del castellà als tribunals. Fins aleshores totes, absolutament totes les actuacions de l’administració d’aquest país, fora del llatí, eren en català. Un mai de segles.
 
Coll, Joaquim(historiador i portaveu de SCC).
Histèria dependentista.
“Una de las características más notables y constantes de los políticos nacionalistas es su habilidad para intentar ponerse siempre en posición ganadora”. L’inici del darrer article d’en Coll a l’ex-diari de referència de l’esquerra espanyola ho explica (gairebé) tot. Primer, perquè restringeix els vicis de la política a un sol dels nacionalismes en disputa (naturalment només es refereix al president Mas); i, segon, critica una obvietat: que els polítics sempre vulguin surar. El més destacable de l’articulista és el seu furibund atac a la posició expressada pel partit del qual encara (sembla) és militat: fins i tot Miquel Iceta i Maurici Lucena han expressat un evident (i tàctic) estovament, a l’espera de confluir amb el Gran Timoner el dia després: ell, en canvi, minoritzat, petit-petit, es manté a tomba oberta en la intransigència. Als independentistes, ni aigua.
 
Cruyff, Johan (exfutbolista i exentrenador del FC Barcelona).
Aprendre a jugar.
De l’aparició als mitjans d’aquesta figura amagada del barcelonisme en suport al procés participatiu del 9-N, em quedo amb la seva afirmació que el principal defecte dels catalans és la por. Que ens tenalla i que fa que no ens ho juguem tot, encara que hi creiem. Que no arrisquem. S’acostuma a dir que el fitxatge de Cruyff va convertir el Barça en un club més metòdic i, finalment, després de tantes dècades d’humiliació col·lectiva, decidit a guanyar. És justament la revolució que, ara, el país també necessita per transitar el camí de la llibertat plena. La generació guanyadora que ja no està disposada a acceptar, tot acotant el cap, les comminacions que arriben des de la vila i cort.
 
Cuesta Nuin, Javier (president de la Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, S.A.).
Democràcia sòlida.
Crec que fou durant la Cort general de 1705-1706, quan els estaments catalans establiren per llei, amb el nou monarca, el principi que els oficials reials no tenien potestat per violar la correspondència. Un indici de modernitat de les nostres Constitucions caigudes per dret de conquesta. Curiosament, en l’any del tricentenari, a compte de la seva negativa a gestionar qualsevol tramesa institucional relacionada amb el vell o nou 9-N, comprovem com Correus encara no ha assumit plenament el principi de la inviolabilitat dels efectes postals: ara resulta que l’empresa té dret a avaluar la idoneïtat constitucional del contingut de les cartes que distribueix. Benvinguts a Corea del Nord. Un país amb el qual ve molt de gust federar-se. Vaja, per votar demà Sí-No ben de gust.
 

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.  





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Demà els observadors internacionals i tot el món ho sabrà fletxa Catalunya vol la independència Sí i Sí
9 de novembre de 2014, 00.18 h

https://www.youtube.com/watch?v=nUGhn06ij0o

Notícia d'ahir. Catalonia Wants Independence From Spain | Long Story Short | NBC News

Omplim els carrers pacificament i omplim les urnes de vots pel Sí i Sí, de nosaltres depèn fer que la llibertat del nostre país sigui irreversible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
catala fletxa Montbrio del camp
8 de novembre de 2014, 20.22 h

jo li puc dir al Sr. Bartomeu el que separa la gent de Podemos, que no Podem, a Catalunya de la gent de les CUP, els uns son arribismes d,ultima hora vist l,èxit que tenen a les espanyes i els altres fa anys que lluiten per aconseguir que els catalans aconsegueixin un país millor i independent de la submissió i de l,espoli que li sotmet precisament les espanyes que tant volen els de Podemos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 de novembre de 2014, 13.57 h

Aquest diumenge omplim els carrers pacíficament i omplim les urnes de vots que ens acostin a la independència, si som molts els que hi anem farem que el resultat de la consulta sigui vinculant o i tant. El món ens mira aprofitem aquesta oportunitat única que se'ns presenta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
8 de novembre de 2014, 11.48 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
8 de novembre de 2014, 11.26 h

Compañero Miquel, cada día que pasa estás más cargado de razón y de palabras sabias con respecto a los adversarios unionistas, que no dejan títere con cabeza en sus referencias hacia los independentistas (enemigos acérrimos a los que hay que enfrentarse) según sus palabras.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
8 de novembre de 2014, 11.03 h

Si demà votem haurem guanyat per golejada!
Si demà no ens deixen, haurem guanyat per golejada igualment car la fotografia que veuran a tot el món serà la constatació que espanya és una monarquia dictatorial!

Tot el que facin els absolutistes quedarà gravat i fotografiat i, al moment, tothom sabrà perquè hem marxat d'espanya!


No Tingues Por. http://www.youtube.com/watch?v=teMxP78XtHs&feature=youtu.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
LAPAO (para abreviar) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
8 de novembre de 2014, 10.39 h

Las últimas turbulencias en los mercados han elevado el interés pagado por los bonos a tres años, del 0,56% al 0,69%, y han abaratado los costes de su deuda a diez años, del 2,19% al 2,12%, en la emisión del Tesoro de 3.027 millones de euros. La prima de riesgo baja hasta 136 puntos.
Las últimas turbulencias han alejado de nuevo las opciones de que el Tesoro colocara por primera vez su deuda a diez años por debajo del umbral del 2%. Las presiones bajistas que azotaron los mercados en oct... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Daniel fletxa CATALUNYA I NO ESPANYA
8 de novembre de 2014, 08.21 h







Ningú no farà tornar a callar un poble que ha entès la realitat de la seva història, malgrat els esforços d'espanya per a intentar fer-nos perdre la memòria.

LA NOSTRA MARXA ÉS IMPARABLE.

VISCA CATALUNYA INDEPENDENT !! !! * !! !!







Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
TECNOTAPI - T E C N O T A P I - fletxa Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 65580149
8 de novembre de 2014, 08.15 h





#1
#2 MIGUEL ROMUALDO, GALLINETA COVARDA I FARSANT: tu dedica't a vendre COLCHAS NEPTUNO i deixa de fer el RIDÍCUL pel món amb les teves BOGERIES de DESEQUILIBRAT HISTÈRIC.





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
TECNOTAPI - T E C N O T A P I - fletxa Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 65580149
8 de novembre de 2014, 08.15 h





#1
#2 MIGUEL ROMUALDO, GALLINETA COVARDA I FARSANT: tu dedica't a vendre COLCHAS NEPTUNO i deixa de fer el RIDÍCUL pel món amb les teves BOGERIES de DESEQUILIBRAT HISTÈRIC.





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.