directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 9-N desperta l'interès dels mitjans internacionals

Més de 700 periodistes de 200 mitjans de comunicació diferents cobriran la jornada; superant el nombre de professionals que va aplegar el referèndum d'Escòcia

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El procés participatiu d'aquest diumenge ha despertat l'interès dels mitjans internacionals. Aquest fet queda demostrat en la gran quantitat de periodistes acreditats per cobrir la jornada del 9-N; uns 700 professionals de 200 mitjans diferents organització es xifren fins el moment en més de 700 professionals de 200 mitjans. Una dada rellevant si es té en compte que al referèndum del 18 de Setembre d'Escòcia, el nombre de professionals acreditats va ser d'uns 550. 
Periodistes de Bloomberg i l'agència AFP entrevisten el parlamentari europeu i representant dels conservadors britànics, Ian Duncan, aquest dissabte al centre de premsa instal•lat al pavelló italià pel 9-N.
Periodistes de Bloomberg i l'agència AFP entrevisten el parlamentari europeu i representant dels conservadors britànics, Ian Duncan, aquest dissabte al centre de premsa instal•lat al pavelló italià pel 9-N.
© @acn



Comparteix
   


Etiquetes
Més mitjans de comunicació internacionals que mai, malgrat que Rajoy diu que no es celebrarà

També destaca les diverses procedències dels acreditats, entre els que es troben països llunyans com Tailàndia, Rússia, Canadà o el Japó. La base d'operacions per a aquests professionals és el pavelló italià de Fira de Barcelona, a Montjuïc.

Des del País Basc, la Maria José i la Oiane Pérez envien cròniques per a Ràdio Euskadi. Asseguren que "se li ha fet molt de seguiment" al procés participatiu perquè sorgeix la hipòtesi que es pugui fer també un 9-N a la basca. Malgrat això, consideren que, ara per ara, aquesta possibilitat és llunyana. "No sé si ara mateix tindria tant de suport social com a Catalunya. La societat està més dividida", indica Pérez.
Una reflexió semblant, tot i que es visqui en unes circumstàncies diferents, és la que es plantegen des de Lapònia o 'Sami', com en diuen a Noruega. Una comunitat de poc més d'un milió d'habitants, amb llengua i cultura pròpies però dividida entre quatre països: Noruega, Suècia, Finlàndia i Rússia. Des del fred ha viatjat a Barcelona l'Stein Storger Svala, del diari 'Ságat'. "Som una nació sense estat, i hi ha interès per moviments polítics i ciutadans, com és el cas del que fareu aquest diumenge", explica.
 
El periodista nòrdic veu encara una "utopia" que a Lapònia puguin ni tant sols organitzar un procés participatiu com el del 9-N, i ha estat especialment crític amb l'actitud del govern espanyol. "És una tradició espanyola aquesta postura des de Madrid", ha dit en to enigmàtic. Preguntat sobre què volia dir exactament, Stein Storger Svala comenta que "basant-se en fets històrics, Espanya té tradició de ser un país colonialista", ha comentat. "Discutir com cedir més llibertats no és un tema que els hi agrada tractar a Madrid. És la meva impressió", ha conclòs.
 
Similituds són també les que traça l'Ewe Serzysko, de la publicació Kultura Libertaria Weekly, de Polònia. "Allà tenim força informació sobre el que està passant a Catalunya; ens mereix molta atenció", explica a l'ACN. Serzysco afegeix que el seu és, possiblement, un dels països d'Europa que més assabentats estan de l'actualitat catalana. "Per circumstàncies que hem viscut, ens sentim identificats", assenyala. Tal és així, que comenta que, en una ràdio on treballava abans, la corresponsal a l'estat espanyol estava establerta a Barcelona, i no pas a Madrid.
Aquesta periodista polaca, interessada en temes internacionals i en processos de participació com el de Catalunya i Escòcia, destaca el fet "inusual" que es materialitzarà aquest diumenge. I ho analitza en positiu: "Amb tanta gent participant, l'atmosfera és increïble", diu, recordant l'acte de final de campanya de l''Ara és l'Hora', a Montjuïc. Per contra, deplora l'actitud del govern espanyol. Defineix com a "molt dolenta" i "no gaire democràtica" la seva gestió. "Condemnaria qualsevol postura contra el dret d'expressar-se", ha dit en títol personal.
 
La 'TV3' de Tailàndia
 
I des de Tailàndia han arribat a Barcelona un càmera i un redactor de la TV3 tailandesa. Tot i la llunyania, hi ha interès vers el moviment ciutadà que ha envoltat el 9-N. "Havia de ser un referèndum i ara ho han canviat", ha analitzat. "Però he vingut aquí, no només per cobrir la notícia del 9-N en sí, sinó per explicar a la nostra audiència més sobre Catalunya", afegeix. "Es coneix Barcelona, però no tant Catalunya", certifica.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
LLUIS fletxa bcn
21 de juny de 2016, 14.50 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: (1.861.753 votos).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 de novembre de 2014, 12.00 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Demà els observadors internacionals i tot el món ho sabrà fletxa Catalunya vol la independència Sí i Sí
9 de novembre de 2014, 00.27 h

https://www.youtube.com/watch?v=nUGhn06ij0o

Notícia d'ahir. Catalonia Wants Independence From Spain | Long Story Short | NBC News

Omplim els carrers pacificament i omplim les urnes de vots pel Sí i Sí, de nosaltres depèn fer que la llibertat del nostre país sigui irreversible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Nou video de "LOS GARCÍA" fletxa Beneficis de la independència
8 de novembre de 2014, 20.19 h

https://twitter.com/SantiVila/status/531117977991913473


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
8 de novembre de 2014, 19.45 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
8 de novembre de 2014, 19.44 h

Rajoy:

Quan em poses aquests ulls de colom,
Què vols dir-nos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vic9Nç Ram9Neda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
8 de novembre de 2014, 19.36 h

Demà serà el començament del tercer acte, i últim, per alliberar-nos de la dictadura d'espanya!
Que gaudiu tots de un dia meravellós, il·lusionador i en pau!

Visca la democràcia!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!

La connexió és impossible. https://pbs.twimg.com/media/A6eDj5pCMAEB5PM.jpg
Res tan estúpid com vèncer, el veritable triomf està en convèncer. SI, SI!

PS: les càmeres a punt!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de novembre de 2014, 19.28 h

Espero que mañana nadie pierda los nervios, porque es el premio más buscado en este momento. Si alguien se violenta debe quedar bien claro, que no es desde las filas del soberanismo i/o independentismo, si no las del unionismo a ultranza, o mejor desde el fascismo que se gastan algunos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.