directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy ha desactivat la “bomba” política activada per Mas, diu el PP

Els populars reaccionen davant l’èxit total del 9-N amb amenaces i més miopia política

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

(ACN).-  El vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, espera que el president de la Generalitat, Artur Mas, rebi avui una carta de la Fiscalia per haver comès "un delicte" durant la jornada del procés participatiu del 9-N en què "es van utilitzar fons i recursos públics" per a una "manifestació política". També ha advertit que "molts funcionaris" i "directors d'escola" hauran de "respondre davant de la Justícia" per les "ordres" que van rebre dels seus caps, i "segurament hauran de pagar" per haver participat al 9-N. "Ningú pot pensar que saltar-se la Llei és gratis", ha advertit. El procés participatiu, segons González Pons, no és cap punt d'inflexió ni servirà per obrir "cap nova etapa" en les relacions entre la Generalitat i l'Estat.

Comparteix
   


Etiquetes
"El carter de la Generalitat tindrà feina"

Pel que fa a la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que tenia intenció d'enviar aquest dilluns a Mariano Rajoy, González Pons ha afirmat que "espera" que "el carter de la Generalitat" tingui "feina", perquè "d'una banda haurà de portar la carta d'Artur Mas a Rajoy i espero que sigui el dia que Artur Mas rebi una carta del fiscal". "Ahir es van utilitzar fons públics i recursos públics per a una manifestació política, i això en la meva opinió és clarament un delicte i la fiscalia ja de perseguir a qui ha comès un delicte", ha dit.
 
"Hi ha funcionaris que segurament hauran de pagar"

Segons González Pons "òbviament hi haurà molts funcionaris hauran de respondre davant de la Justícia per les ordres que han rebut dels seus caps", de manera que, "com sempre passa en aquest país, Artur Mas tindrà moltes possibilitats de sortir indemne amb les seves excuses polítiques però hi haurà directors d'escola i funcionaris que segurament hauran de pagar".

Per aquest motiu ha demanat al president de la Generalitat que en la mesura que va dir públicament que és el primer responsable, "penso que el Fiscal al primer que ha d'enviar una carta és a Artur Mas perquè doni explicacions sobre l'ús de dades personals, de recursos pública i de material que no ha de ser polititzat per a una manifestació d'una sintonia política determinat".

"Ningú pot pensar que saltar-se la llei és gratis, i al que se salta la llei se li ha d'aplicar la Llei, però el que no pot esperar és després tenir dret a exigir que la Llei es compleixi, i ara el que ha de demanar és que la llei se li apliqui com a tots els espanyols", ha dit.

El 9-N no serveix per obrir cap nova etapa en les relacions amb l'Estat

Els populars asseguren que el que va tenir lloc aquest 9-N a Catalunya va ser "una manifestació en forma de referèndum" i, a més, amb un nombre "relativament baix" de participants perquè a les últimes autonòmiques hi va participar el 60'% del cens, al referèndum de l'Estatut el 50% i a "aquesta manifestació només el 30% dels convocats".

El procés participatiu, segons González Pons, no és cap punt d'inflexió ni servirà per obrir "cap nova etapa" en les relacions entre la Generalitat i l'Estat. "És una manifestació igual que les de la Diada, i ja fa molt de temps que sabem que a Catalunya hi ha un terç que són independentistes, un terç que vol menys autonomia i un terç intermedi que cavalca entre les dues posicions", ha dit.
 
Segons González Pons, "ahir es van manifestar amb urnes en comptes de pancartes el terç independentista i la situació avui segueix essent la mateixa que el dia anterior".
 
La "mà esquerre" de Rajoy ha desactivat la bomba política activada per Mas
 
González Pons ha admès que la qüestió de Catalunya ha estat "un autèntic problema per a Rajoy" aquesta legislatura, però "Rajoy és l'home correcte en el moment correcte" per afrontar-lo i "amb mà esquerra i dreta ha desactivat la bomba política que havia activat Artur Mas", i finalment ahir "no es va celebrar un referèndum il·legal".  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
LAPAO (para abreviar) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
11 de novembre de 2014, 14.00 h

Obama,Merkel y Chuck Norris se preguntan porque MaSS reclama tanto que los catalanes puedan votar y sin embargo NO convoca las elecciones autonomicas para que el pueblo catalan pueda votar de forma plena y legal. ¿A QUE TIENE MIEDO? ¿Sera que saben que MaSS es un cadaver politico y que CIU perderia, DE NUEVO, 12 diputados y MaSS perderia la Presidencia para que la gran trama convergente pueda continuar en el poder, administrando el victimismo y ocultando la corrupcion de CDC y Pujol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
pepblauet fletxa Girona
11 de novembre de 2014, 12.05 h

Mica en mica van venint. Ara resulta que a l'últim onze de setembre erem tants com ahir, i no pas mig milió. Està bé.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
11 de novembre de 2014, 09.16 h

Sí i Sí #
No els hi hauries d´haver donat tantes pistes als feixistes peperos. No les mereixen. Ara, però a la millor et responen demanan-te un dibuix...
Nosaltres a la nostra, i ells que es quedin amb la cabra i els seus acompanyants, que sempre han sigut els seus referents.... No els desilusionem. Deixem-los ¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
11 de novembre de 2014, 07.30 h

#17 Me va a costar trabajo, pero voy a traducir tu escrito al ingles i lo mandare a mis amiguetes Holland, Germany, Belgium.
El teu escrit es bonissim i reflecteix tot el que anat passan, MOLT BO


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
11 de novembre de 2014, 02.41 h

Esteban González Pons, un vividor perpetuo. Este tipo no puede quedar sin castigo, al haber amenazado penalmente, a miles de funcionarios catalanes. No son de recibo, las declaraciones hechas esta mañana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Dr. Benway fletxa Plebiscitàries + DUI = República Catalana ||*||
10 de novembre de 2014, 20.10 h

#15 Anda LAPAO que estas CAGAO. De morts hi han molt més al cementiri del PP: Monago és de moment l'últim. I a Mari del Ano Rajoy, qualsevol dia li esclata la seva ineficiència a la cara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
10 de novembre de 2014, 19.21 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
10 de novembre de 2014, 19.20 h

TOTS A LA HAIA PER TRAIR ELS DRETS HUMANS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Petrus fletxa Vilanova i la Geltrú
10 de novembre de 2014, 18.54 h

Si Rajoy creu que l'unitat d'Espanya no és negociable, haurà doncs que possar quelcom a sobra la talua. :

L'Estatut que els catalans ens varen donar, sense retalladas a Madrid i al Constitucional.
Concert Econòmic, com els vascos, o una gran millora sobre l'actual lladronici.
Que a Catalunya es pugui viure en catalá. Ensenyament per el conegut método de la "inmersió llingüistica". Justicia en Català.
etc. etc.
Reconeixement de Catalunya com a Nació. Modificaqr el que calgui de l'actua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Sí i Sí fletxa Barcelona
10 de novembre de 2014, 17.32 h

#15 Que no es miedo, que ya os lo hemos contado muchas veces que no os enteráis, que esto va de fases.

primera fase- Manifestación del copón, piden un pacto fiscal y alegremente dicen que NO, vete a tu pueblo. Se les ríen y se les mean en la cara, cachondeos varios, se les recuerda lo del estatut de 2006 y las entencia de 2010 y contestan que ya esta bien de mandangas folclóricas y que hay que españolizar a los niños catalanes, vaya pero no eramos españoles? a no no que somos polacos d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.