directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 21:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament insisteix en reclamar al TC que no jutgi els articles de l'Estatut idèntics a altres no recorreguts pel PP

El Constitucional haurà de valorar el recurs popular les properes setmanes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha tornat a demanar al Tribunal Constitucional (TC) que deixi sense efecte el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP contra els articles de l'Estatut que són idèntics o similars en els estatuts d'Andalusia, Aragó, les Illes Balears i el País Valencià, que han estat aprovats amb els vots del PP. Per la cambra, això representa una 'contradicció evident'. En un nou escrit d'al·legacions presentat aquest dimecres pels serveis jurídics de la cambra, els lletrats consideren que 'l'actuació processal dels recurrents impugnant uns preceptes de l'Estatut català i aprovant, en canvi, altres preceptes idèntics o similars d'estatuts posteriors, fa perdre l'interès legítim del recurs d'inconstitucionalitat'.
parlament catalunya
Comparteix
   

Els serveis jurídics consideren 'de sentit comú' que 'aquest interès inicial desapareix quan, per ates propis i sobrevinguts del recurrent, aquest posa de manifest, explícitament o implícita, que aquest objectiu deixa d'existir, car no es pot donar cap altra explicació al fet d'haver aprovat els preceptes dels estatuts posteriors'.

Els lletrats considera que l'actuació del PP presenta 'una contradicció evident amb un indubtable efecte sobre el que es tracta'. Una contradicció que 'no pot ser considerada com a irrellevant a efectes processals, ja que, en el fons, aquesta conducte ha d'equivaler, literalment, a una renúncia o a un desistiment implícit del recurs respecte a aquells preceptes perquè els actes propis i sobrevinguts del recurrent fan que desparegui l'inte`res legítim de l'acció processal'.

A més, el Parlament, tot donant suport al recurs de súplica presentat pel Govern, demana al Constitucional que valori els arguments exposats i en motivi la resolució, ja que sinó, podria provocar una situació 'd'arbitrarietat' i 'indefensió'.

En el nou escrit d'al·legacions presentat aquest dimecres pels serveis jurídics de la cambra, els lletrats lamenten que l'alt tribunal rebutgés el passat 12 de setembre l'argument plantejat en contestar els escrits enviats pel Parlament i el Govern al juliol, que es limités a afegir-lo a les actuacions en lliurés una còpia a les parts personades, atenent que 'no es procedent el que es demana'.

Els serveis jurídics de la cambra consideren 'evident' que 'una posició com la que aquesta part i el Govern de la Generalitat van fer en els seus escrits del mes de juliol passat, no podia ser rebutjada del tot amb una provisió sense cap motivació'. A més, conclou que el Parlament 'ha d'insistir en la necessitat que el TC valori els fets i els arguments exposats en l'escrit del 30 de juliol del 2007 i resolgui expressament el que s'hi sol·licita o, en cas de no estimar la sol·licitud, motivi les raons per les quals considera que no és procedent'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.