directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP presenta una demanda contra l'Ordenança de Civisme de Lleida perquè vulnera els drets i les llibertats dels ciutadans

La norma és ambigua i deixa al cos policial l'abast de les sancions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat Popular ha presentat aquest dijous davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una demanda contra l'Ordenança de Civisme aprovada pel ple de l'Ajuntament de Lleida el passat febrer. La CUP, juntament amb l'Associació Catalana en defensa dels drets humans, ha impugnat aquesta ordenança perquè segons diuen 'vulnera els drets i les llibertats dels lleidatans i lleidatanes i promou mesures coercitives per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social'. A més, segons l'advocada i membre de la CUP, Ester Sancho, aquesta ordenança 'inclou conceptes jurídics ambigus que donen lloc a múltiples interpretacions de la norma, deixant així al parer del cos policial l'abast de les sancions'.
cup lleida
Comparteix
   

Concretament la demanda impugna que l'ordenança incorre en 'múltiples infraccions normatives que amplien les facultats policials no previstes per la normativa'. A més l'ordenança redueix els ciutadans a infractors potencials d'un ampli ventall de prohibicions 'absolutament desproporcionades' davant conductes pacífiques com 'estendre la roba, estirar-se en un banc o jugar a la pilota al carrer'.

La CUP també denuncia les mesures coercitives davant la detecció de problemes socials i la falta de sensibilitat cap als col·lectius més desfavorits de la ciutat. Sancho ha explicat que 'si la policia veu algú demanant al carrer el que fa és demanar-li que s'identifiqui i el porta a comissaria, tractant-lo així com si fos un delinqüent'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Arnau Oltres fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2007, 19.57 h

No sé qui em va dir que aquest diari era dels esquerrosos, però en canvi sovint hi veig notícies de la CUP ... i les declaracions de líders de CDC com en Mas. Com tot suposo que sempre és bo comprovar les coses per un mateix que pel que han dit que diuen que diu algú.

Endavant amb el no sectarisme !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.