directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Confirmat, Cuní i Basté donen més veu als tertulians unionistes i contraris al 9-N

Així ho revela un estudi de Médiacat sobre pluralitat als mitjans públics i privats amb seu a Madrid i a Catalunya

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

L’estudi de Médiacat sobre “l’espiral de silenci” als mitjans públics i privats amb seu a Madrid i a Catalunya, analitza el percentatges de les posicions dels tertulians en diversos programes segons la seva opinió en referència a la consulta del 9N i sobre la independència de Catalunya. L’estudi revela que el pensament únic domina de forma claríssima als mitjans públics amb seu a Madrid on els partidaris del dret a decidir i a la independència no hi tenen veu. Pel que fa als mitjans públics catalans l’estudi deixa clar que són molt més plurals d’acord amb la realitat catalana. En canvi els privats analitzats, 8aldia i El Món a Rac1, no reflecteixen aquesta realitat perquè hi predominen els contraris a la consulta i a la independència de Catalunya tot i ser més plurals que els mitjans privats d’àmbit espanyol.
 
El Grup Godó al marge de la realitat catalana

En el cas de 8 al dia de 8TV, Josep Cuní ha donat més veu als contraris a la consulta, un 53%, que als favorables, un 47%. En el cas d’El món a Rac1,  Jordi Basté, que s’omple la boca de pluralitat, també ha afavorit les veus contraries a la consulta amb la presència d’un 55% dels tertulians contraris en front a un 45% dels partidaris, recordem que el CEO situa en prop del 80% els partidaris de la consulta la qual cosa deixa en evidència els percentatges i la pluralitat de les cadenes del grup Godó. Pel que fa a la independència, Cuní té un 53% d’opinadors contraris a la independència, en front d’un 42%  de favorables i 5 que no es posicionen. Basté  dóna veu als contraris a la independència que ocupen un 50% de els tertúlies, els partidaris de la independència són el 41%, i un 9% l’estudi els considera neutrals.  
 
La teoria de l’adoctrinament que esgrimeix l’unionisme se’n va en orris

L’estudi de Médiacat demostra que en el cas dels mitjans públics espanyols no hi ha ni un sol tertulià que defensi ni la consulta del 9N, ni la independència de Catalunya i que en el cas dels privats la presidència dels partidaris de la consulta i la independència és anecdòtica i recorda que  a aquestes dades cal afegir una lectura global de l’oferta televisiva, i recorda que mentre que a Catalunya es poden sintonitzar tots els mitjans d’àmbit espanyol  analitzats –i que representen entre el 78% i el 80% del share català-, els mitjans catalans només representen entre un 20% i un 22% de l’audiència catalana. I conclou que: “ tenint en compte aquesta realitat i el resultat de l’anàlisi sobre les tertúlies polítiques i d’actualitat, es fa molt complicat defensar que el relat polític que els ciutadans catalans reben a les seves llars a través de la ràdio i la televisió és uniformement favorable a la independència de Catalunya”, i que en el cas que un ciutadà decidís només informar-se a través de mitjans de comunicació d’àmbit català, aquest tindria garantides les veus no favorables a la independència de Catalunya, amb  un 38% en contra i 7% de neutrals.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Joan fletxa El Masnou
17 de novembre de 2016, 13.02 h

El Basté deixa parlar en general a tots els tertulians. No el veig tan intransigent com en Cuní. Aquest és la repera. Es pensa que tot ho sap i interrop continuament. Evidentment sempre ataca el procés.
Als entrevistats els hi dóna coba per atacar-los el dia següent pel què han dit. Esclar que el Grup Godó mana molt. Res de Podemos més de dretes que el Rei emèrit. En Barbeta castigat als EUA clama i clama, en Graupera prefereix treballar a altres mitjans més oberts. és el què hi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jaume fletxa Reus
16 de novembre de 2014, 01.42 h

Evidentment les tertulies del Cuni o del Baste són mes unionistes (sovint 2 a 1) però malauradament son més amenes que les del Punt Avui on hi ha un exces d'unanimitat i el Berraondo, tot i ser fill d'una reusenca, haurà de treballar una mica més per aconseguir millors tertulies, perquè encara que ja ha aconseguit bons tertulians, i a anat introduint un cert nivell de divergència, el Cuni li porta avantatge per la seva experiència. El pot guanyar, ja que Cuni es molt prepotent, no deixa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Bugs Bony fletxa Palma
14 de novembre de 2014, 12.25 h

Cuní és la pronúncia de "conill" a les Illes. Se l´ha retocat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
13 de novembre de 2014, 14.18 h

Aixo no es cap noticia , aixo hasta el mès tonto lo sabia i hu podia veure i escoltar No hay mas Ciego quel que no vol veure he ,, Jo en poso de molt mala LLET Cuan Josep Cuni .. talla i moltes moltes vagades A PATRICIA GABANCHO Una gran defensora de Catalunya i la llengua Catalana i la Independencia Beix com descaradament JOSEP Cuni li agrada Parlar , cuan Patricia Gabancho vol parlar ho esta parlam LA Talla en seco no la vol ni deixar parlar LI MOLESTA I MOLT LO QUE DIU .. Ai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Juanjo fletxa Lleida
13 de novembre de 2014, 14.08 h

Es deu referir a un altre Basté, perquè al que jo escolto cada matí, d'unionismes hi ha algun tertulià freak (i mig imbècil) i poca cosa més.

La pluralitat brilla per sa absència, tant aquí com allà. I això no és cap bona notícia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
13 de novembre de 2014, 13.11 h

El Grup Godó està al servei de Podemos. I hi està per idèntica raó que abans havia estat al servei dels socialistes i més abans encara, de Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
jaume gras fletxa sarria
13 de novembre de 2014, 11.45 h

Tota la rao del món. No té res a veure un amb l'altre. La feina del Jordi Basté ha estat fonamental en tot aquest procés.
No sigueu tan puretes i gaudiu del moment. Escoltar a molts españolistes com el Nacho ens va molt més forts i ens reafirma. Què voleu que totes les tertúlies siguin com les de l'AVui, amb un de Súmate de convidat de pedra?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
13 de novembre de 2014, 11.14 h

#18 en Baste, es ell i pensa el que pensa, però l'entorn de tertulians es el que es... i de vegades.... no hi ha color, son majoritàriament unionistes. Avui, sense anar mes lluny feia publicitat encoberta del "gordo" de Nadal tot parlant del diferents spots publicitaris que han fent al llarg del anys, i del d'enguany. Recorren a records d' infantesa, per fer-la entranyable. Aixo es fer trampa, i també s' en diu síndrome d'Estocolm, cal fugir¡-hi.

No m' ho pensat dues vegades i ensegui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
DRAGUL fletxa BERGA
13 de novembre de 2014, 10.17 h

Que s'espera del Grup Godo, per mi no es cap sorpresa


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
13 de novembre de 2014, 10.03 h

Baste, la voz de su amo bub, bub Conde de Godó del Caudillo.
Cuní, a quien ama, debe su voz, bub, bub!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.