directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras vol un acord programàtic per a un govern de concentració que exerceixi la independència

Presenten un manifest en aquest sentit però sense cap referència a una llista unitària, demanen un govern de concentració independentista desprès d’unes eleccions constituents

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dimecres el full de ruta del partit cap a la independència. Un document de quatre punts que planteja la convocatòria a curt termini d'eleccions constituents de les que es derivi la formació d'un govern de concentració nacional. Aquest executiu tindrà l'encàrrec "d'exercir la independència des del primer dia" amb la construcció de les estructures d'estat necessàries i haurà liderar, al costat de la ciutadania, la redacció d'una Constitució catalana, que necessitarà ser avalada en referèndum. 



Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Un govern de concentració encapçalat per qui guanyi les eleccions o una gran llista de país?

El manifest no parla en cap cas de llista de país i si de govern de concentració després d’unes eleccions constituents, el que no diu el document és com és fa. És  més fàcil fer un govern de concentració amb una llista de país o amb llistes separades? Una campanya electoral clàssica a veure qui guanya facilita després el govern de concentració?  Una campanya clàssica provocarà ferides insalvables?

Els republicans marquen el seu propi full de ruta i allunyen de moment la llista de país

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha presentat aquesta tarda a Barcelona el manifest 'una crida al nou país', acompanyat d'una sèrie de personalitats de l'àmbit de la cultura, la política (NECat, Avancem i Socialisme Catalunya i Llibertat) i l'economia. El president d'ERC ha afirmat que 'aquestes passes han de començar per unes eleccions constituents que han de ser properes perquè necessitem un mandat democràtic per la independència' i ha expressat la necessitat d'arribar a una 'aliança programàtica al voltant d'alguns eixos: independència, justícia social, plena ocupació i lluita contra la corrupció'. En aquest sentit, Junqueras ha destacat que 'tenim la voluntat d'arribar a acords amb la resta de formacions independentistes, al voltant d'aquests punts'.

Elaborar una constitució de caire participatiu

Junqueras ha assegurat que 'una de les primeres coses que ha de fer el nou govern és tirar endavant un procés participatiu per elaborar una nova Constitució, fet que suposarà una invitació a la ciutadania a empoderar-se del nou estat'. 'Aquesta Constitució s'hauria de ratificar a través d'un referèndum, que serviria per ratificat tot el procés', ha afegit.El president d'ERC ha explicat que 'tot deriva en la creació d'una República Catalana que ha d'empoderar els seus ciutadans en tots els àmbits: justícia, serveis públics, agents econòmics, etc'. 'Volem construir una República que tingui un projecte inclusiu i que posi institucions a servei dels ciutadans', ha conclòs.

Algunes de les personalitats que donen suport a aquest full de ruta hi ha: Lluís Llach, Juanjo Puigcorbé, Gerard Quintana, Joel Joan, Toni Comín, Fabián Mohedano, Magda Casamitjana, Jordi Porta, Joan Manuel Tresserras, Laura Pelay, Pere Joan Cardona i Joan Caball, entre d'altres.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
14 de novembre de 2014, 15.34 h

#38 tant per cent d'unionistes sobre el total de possibles votants del 9N: 1.6%, tant per cent d'unionistes sobre la població total catalana: 1.3% (1 de cada 72 catalans).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
TECNOTAPI - MIGUEL ROMUALDO - TECNOTAPI - TECNOTAPI - MIIGUEL ROMUALDO - TECNOTAPI fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
13 de novembre de 2014, 18.52 h



$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Corrupción en Andalucia :



. https://www.youtube.com/watch?v=1gXMJm8N7Yc .

. https://www.youtube.com/watch?v=BFU8XnmvKfE .

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
bejota fletxa BCN
13 de novembre de 2014, 18.31 h

TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

N.B. EL SR. JUNQUERAS S'HA BEGUT L'ENTENIMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jo fletxa Catalunya
13 de novembre de 2014, 16.42 h

#36 Tu no saps comptar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
bejota fletxa BCN
13 de novembre de 2014, 14.36 h

#43 I# 44

LA DESCALIFICACIÓ I L'INSULT NO CANVIA LES COSES.
BON DIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
13 de novembre de 2014, 13.54 h

#8 Si no sou més ignorant, és perquè no us heu entrenat. Segur que ni tan sols sabeu llegir el diari ni escoltar les notícies per la TV, sempre i quan no siguin els serials de la Belen Esteban. És que no us heu adonat de que la interpol està a la recerca i captura d'alguns nazis ? resulta però que aquests "alguns nazis" són del vostre partit, el dels PePerros i precisament alguns han estat membres de govern. I que vosaltres fidels seguidors de la doctrina assassina del nan del bigoti (q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Montse S. fletxa conca
13 de novembre de 2014, 12.49 h

Pots dir el que vulguis, que no convences ni a ta pròpia ombra. El que sí has de tenir clar que, si en Mariano no negocia amb Catalunya, la teva España haurà de fer front a tot el deute de l´estat: UN BILIÓ D´EUROS. I com el penseu pagar aquest deute ? Con las Obligaciones del estado español, que baixaran de cop directes al bo més putrefacte ? Pensa-hi una mica si n´ets capaç, i deixa de jugar dient rucades ! AIXÒ VOSTRE SÍ QUE ÉS GREU !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
bejota fletxa BCN
13 de novembre de 2014, 12.26 h

Fitch prevé fuga de capitales en Cataluña si se prolonga la tensión.

La agencia de ráting considera que una ruptura de Cataluña con España, aunque fuera una ruptura ordenada, entrañaría graves riesgos para la economía nacional, aunque cree que este escenario es el menos probable. Asimismo, prevé salidas de depósitos en Cataluña si la tensión se prolonga.


n.b.SR. JUNQUERAS :DINTRE DE DOS O TRES SETMANES ,HAURÁ ASSOLIT EL FRACÁS VERGONYÓS DE LA CONSULTA . ARA , UNA TISSANA DE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
13 de novembre de 2014, 11.00 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
mario fletxa barna
13 de novembre de 2014, 10.04 h

#6 Hostia tiu, potser que t'informis bé i després desprestigia el que et surti. Això que dius és del TOT fals, si estessis a un partit que ho dóna TOT per Catalunya i elsCatalans sabries com es fan les coses. ERC és el partit que ja fa temps que treballa en TOT i sense DEFALLIR ni dir frases contrdictòries, si sempre repeteix el seu full de ruta, deu ser veritat, no hi ha res més dubtós que es digui avui una cosa i demà un altra, no creus?La memòria hauria de servir per recordar el q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.