directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras tanca la porta a la llista conjunta

El president d’ERC ha destacat una "bona sintonia" amb Mas, El Periódico parla de “ruptura civilitzada”.

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

En la reunió d’avui al Parlament entre el president Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, aquest hauria explicat al president  Mas el full seu ruta per arribar a la independència i li ha reiterat que no donarà suport  ni als pressupostos de la Generalitat ni a una llista conjunta. “No es tracta que un sol conductor condueixi quatre o cinc cotxes simultàniament, sinó que els passatgers ens posem d'acord en on anem, per quin camí i quan", són les paraules textuals de Junqueras, que recull el diari ARA. El Periódico també recull la metàfora i parla de "ruptura civilitzada". El president d'ERC, ha dit estar convençut que Mas “entén” el seu posicionament, tot i que això no significa 'necessàriament' que el comparteixi.

Comparteix
   


Etiquetes
El president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura que està d'acord amb Mas en què calen eleccions per fer un pas endavant, tot i que ERC prioritza un acord programàtic sobre 'el què, el com i el quan' es fa la independència abans que un acord electoral sobre 'qui' va a les llistes.

Junqueras, ha reiterat que aposta per una convocatòria imminent d'eleccions, tot i que explica que Artur Mas li ha traslladat que la data de les eleccions és una qüestió poc rellevant
 
Junqueras va presentar aquest dimecres el full de ruta del partit cap a la independència. Un document de quatre punts que planteja la convocatòria a curt termini d'eleccions constituents de les que es derivi la formació d'un govern de concentració nacional. Aquest executiu tindrà l'encàrrec "d'exercir la independència des del primer dia" amb la construcció de les estructures d'estat necessàries i haurà liderar, al costat de la ciutadania, la redacció d'una Constitució catalana, que necessitarà ser avalada en referèndum.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
jbm fletxa Palma
15 de novembre de 2014, 12.03 h

S'han fet diversos estudis sobre els resultats electorals d'anar junts o separats, i la majoria donen millor resultat per a la independència si es va en llistes separades que no si es va en llistes conjuntes, i els pocs que no donen millors resultats per les llistes sseparades donen els mateixos que per a la llista conjunta. No conec cap estudi que doni millor resultat per a la independè ncia en una sola llista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
pauet fletxa tarragona
15 de novembre de 2014, 11.21 h

Junquiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
si no aneu junts no t'ho perdonareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
Junquiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
No facis l'animaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal
Junquiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Unitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 de novembre de 2014, 11.54 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
jordibcn fletxa Barcelona
14 de novembre de 2014, 11.44 h

#15 Home com no ja trigava massa a sortir el Montilla , home Val que això és l´antigor i la vella política, com vella política era i és el petons de rosca a la boca del President Mas amb la Camacho ( en sentit figurat es clar) entre el 2010 i part del 2012, i si tens raó el tema independència era un somni , ara un somni del conjunt d´ERC , i només un somni d´alguns de CDC o d´UDC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
jordibcn fletxa Barcelona
14 de novembre de 2014, 11.33 h

#13 La CUP i ERC diuen el mateix, eleccions ja i cadascú amb la seva llista( per cert a mi no em sembla malament la conjunta CiU-ERC ), i en quan a la llista conjunta ara sense ser cap de llista cap dels dos? , bé més concretament el President Mas , impossible?, i perquè veus impossible un Govern de concentració i per part de qui? de CiU o d´ERC?.perquè seria molt estúpid que qui ho propossa després si negues.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
14 de novembre de 2014, 10.27 h

Poca paciència... o ganes de que no surtin bé les coses?.Senyors de l'Ara i de El periòdico, no es pot dir blat fins que es al sac i ben lligat!. Avis per a navegants.
En francès hi ha una expressió que s' ajusta molt mes al moment actual i es : " en train de....." doncs això . Tot arribarà i esperem que sigui el millor acord per poder continuar el trajecte del "procés" amb les millors condicions possibles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Val fletxa Cerdanyola
14 de novembre de 2014, 09.13 h

#14 Teniu un problema si penseu que un ser messiànic (qualsevol) és el que ens portarà al paradís. Evidentment és el poble el que lis obliga a fewr-ho. Que de CiU no espero res, però D'ERC ja estic traquilat. .Que encara recordo en Junqueres quan era eurodiputat justificant penosament fer en Montilla president de la Generalitat, i encara recordo dient candidats al Parlament que això de la Independència és un somni però és a molt llarg plaç (per cert, encara ocupen posicions dintre d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Teresa fletxa Valldoreix
14 de novembre de 2014, 09.05 h

Qui a hores d'ara encara confii que el Sr. Mas ens portarà a la independència és que no sap interpretar els fets. El que ha fer fins ara ès tan sols anar a remolc del que demana la societat civil. Parla d'eleccions, però per quan? i per a què? Ha parlat mai de fer la DUI?, NO. El seu propòsit és"marejar la perdiu" per que passi el temps i que Catalunya continui com està. De fet està actuant com ho hauria de fet el Sr. Rajoi si fós inteligent. Junqueres ho sap i ja no anirà més a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Val fletxa Cerdanyola
14 de novembre de 2014, 09.04 h

#12 De moment les CUP's han actuat correctament. No dic res de pilotar un o l'altre. (això tu empesques tu). És possible fer una llista unitària sense polítics al capdavant, i amb persones de prestigi, (total per fer la DUI no cal ser polític professional). Però això en Junqueres no ho contempla. Massa ego.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jordibcn fletxa Barcelona
14 de novembre de 2014, 08.56 h

#11 Estàs dien que si CiU no pilota el procés se´n despenjarà? és possible, ara tu creus que si aixó apssa seria culpa d´ERC i la CUP?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.