directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La intolerància d’UPyD i Ciudadanos crispa l'Eurocambra

UPyD aïllada a l'Eurocambra per intentar criticar la reconciliació a Irlanda del Nord. Fonts del partit de Rosa Díez atribueixen a l’"inexperiència" de la seva diputada la polèmica generada

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Brussel•les (ACN).- Aïllament d'UPyD al Parlament Europeu, que aquest dijous ha impedit a la seva eurodiputada Maite Pagazaurtundúa criticar la reconciliació en el procés de pau a Irlanda del Nord. Més de 40 parlamentaris, sobretot del seu propi grup, el de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), s'han aixecat del escó per impedir que la diputada intervingués en el ple per reclamar que "s'evitin les polítiques d'impunitat" en la resolució de qualsevol conflicte violent a la UE. Ciutadans donava suport a UPyD, però l'Eurocambra no ha acceptat la seva esmena i ha aprovat a mà alçada, pràcticament per unanimitat i amb suport de tots els grups, una moció que demana diàleg als nord-irlandesos.
Intolerància reincident

Aquest no és el primer cop que el partit de Rosa Díez aixeca polseguera a Brussel•les: fa un mes, la CDU alemanya li va exigir que es disculpés per haver comparat el procés sobiranista a Catalunya amb el nazisme. "Qualsevol polític alemany hauria de dimitir immediatament si fes servir aquest llenguatge", li va retreure el partit de Merkel a la també eurodiputada Beatriz Becerra.

Els liberals europeus han deixat sols UPyD i Ciutadans.

Fins i tot el seu líder, el belga Guy Verhofstadt, la seva número dos, l'holandesa Sophie Int Velt, o el vicepresident del Parlament Europeu, l'alemany Alexander Lambsforff, s'han aixecat dels escons aquest dijous per impedir que Pagazaurtundúa fes una esmena oral trencant el consens. Pagazaurtundúa és la nova cap de files a Brussel·les del partit de Rosa Díez, després de la dimissió de Francisco Sosa Wagner aquest octubre passat.

L'intent d'UPyD ha generat malestar entre els seus socis liberals europeus, que interpreten que Pagazaurtundúa volia aprofitar el debat sobre el procés de pau a Irlanda del Nord per barrejar-hi les seves reclamacions sobre política espanyola i el conflicte basc.

Ciutadans lamenta la votació

L'eurodiputat de Ciutadans, Javier Nart, ha criticat la resolució votada a l'Eurocambra, assegurant que el partit "no pot donar suport a un text que equipara en igualtat de tracte a assassinats i assassins". Segons l'eurodiputat de C's és "inadmissible" que el text, que es refereix en concret al cas d'Irlanda del Nord, "pugui ser extrapolable a la resolució d'altres conflictes com el del País Basc". La resolució diu que és "essencial" aturar la violència, però UPyD i C's no han aconseguit incloure-hi una esmena que reclamava que "s'evitin les polítiques d'impunitat".


La ressolució que Ciutadasn i UPyD volien evitar:

 L'Eurocambra ha aprovat una resolució sobre el procés de pau a Irlanda del Nord, expressant la seva preocupació per "l'impàs" actual i demanant a tots els partits que treballin per resoldre el conflicte definitivament. La resolució de l'Eurocambra celebra que s'hagin convocat a tots els partits a Irlanda del Nord per tirar endavant el procés i encoratja a totes les forces a participar de les discussions "de forma positiva, amb l'objectiu de resoldre els temes pendents". Les dificultats en les negociacions a Irlanda del Nord van arribar a un impàs l'any passat per les diverses visions dels partits respecte a temes com la despesa social, les banderes i els emblemes del país i les protestes al voltant de les marxes unionistes. A Belfast governen en coalició unionistes i republicans.
 
L'Eurocambra lamenta que hi hagi actes violents i criminals per part de grups que no reconeixen el procés de pau i que el perjudiquen, i proposa com a mètode per combatre-ho "fer front als actuals reptes econòmics com l'atur, els sous baixos i el nivell de vida". "Remarquem que la continuació del nivell de violència i intimidació s'ha de superar a través de l'àmplia participació de les respectives comunitats", proposa la cambra, a diferència d'UPyD, que proposava que "s'evitin les polítiques d'impunitat".
 
La resolució assegura que hi ha una "necessitat urgent per fomentar la reconciliació i millorar les relacions entre les comunitats" catòlica i protestant a Irlanda del Nord. El Parlament Europeu reitera la necessitat de diàleg i es mostra obert a permetre la compareixença a la cambra del primer ministre d'Irlanda del Nord, l'unionista Peter Robinson, i el seu viceprimer ministre, Martin McGuiness, del Sinn Féin, quan s'hagin finalitzat les negociacions.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Ferran fletxa Palma
18 de novembre de 2014, 09.53 h

El problema és que a Europa es pensen que tots els seus membres venen de democràcies consolidades en què els polítics i, sobretot els partits, tenen un sistema ètic de funcionar i on les dimissions són freqüents.

En canvi a Espanya, molts polítics es pensen que poden dir i fer el què volen, sense que això tingui cap conseqüència i que, en qualsevol cas, demanant disculpes tot que resolt i oblidat.

Queda molt camí a fer, perquè això canviï, si és que arriba a fer-ho mai a l'Es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Voltaire fletxa Paradís
15 de novembre de 2014, 20.56 h

Curiós, dues BASQUES. Fa que pensar....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Voltaire fletxa Paradís
15 de novembre de 2014, 20.52 h

LA FAMÏLIA MONSTER!!!! Déu meu Senyor, quina pintaaaaa!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Andrea Vid. fletxa L'Hospitalet de Llobregat
14 de novembre de 2014, 22.01 h

Ultra-Dreta espanyola pura i dura, esfondrada per majoria a Europa ! Què n'aprenguin !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Seny fletxa Barcelona
14 de novembre de 2014, 16.31 h

#23Vostè es un im.bè.cil


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
pol fletxa d
14 de novembre de 2014, 16.30 h

#23 No et fa vergonya fer aquestes tonteries?
Això a la web del super3,passi, o a la del Barrio sessamo, però el directe.cat és un diari digital per a adults.
Va home, deixa tranquils als usuaris que volem comentar o debatre sincerament les notícies.
Si tens algo a dir, s'ha de fer amb respecte i escrivint correctament.

Com vols que prenguem seriosament la teva postura si tu mateix et desautoritzes.

Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
14 de novembre de 2014, 15.17 h

LA HOJA DE RUTA DE MASS (la real) ES MUY CLARA, MANTENERSE EN EL CARGO HASTA EL FIN DEL MANDATO PARA EVITAR UNA NUEVA DEBACLE ELECTORAL Y PERDER LA PRESIDENCIA.

PARA CONSEGUIRLO, SE ALIARA AL PSC, TRAICIONARA UNA VEZ MAS A ERC Y CUP Y SEGUIRA CHUPANDO DEL BOTE Y CREANDO FRUSTRACION ENTRE LOS NAZIONALISTAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Seny fletxa Barcelona
14 de novembre de 2014, 13.14 h

#21 Quan tenia 9 anys me la van fer aprendre a l'escola. Molt bé "Pirata" però penso que no és moment de vaixells perduts en La Mar. Llibertat tota, però en aquests moments ens cal reivindicar pel Poble Català la seva unió i no l'individualisme anarquísta dels valents mariners de La Mare Nostrum


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
14 de novembre de 2014, 11.44 h

Canción del pirata
[Poema: Texto completo.]

José de Espronceda
Con diez cañones por banda,
viento en popa, a toda vela,
no corta el mar, sino vuela
un velero bergantín.
Bajel pirata que llaman,
por su bravura, el Temido,
en todo mar conocido
del uno al otro confín.

La luna en el mar rïela,
en la lona gime el viento,
y alza en blando movimiento
olas de plata y azul;
y va el capitán pirata,
cantando alegre en la popa,
Asia a un lado, al otro Europa,
y allá a su frente Stambul:

«Navega... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 de novembre de 2014, 11.39 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.