directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

L'article de Mas a "Le Figaro" treu de polleguera a Ciudadanos

L’article tirava per terra les tesis de Ciudadanos que insisteixen en vincular el procés català als nacionalismes de l’Europa del SXX. Alonso alerta que ni Rajoy ni Sánchez podran resoldre el cas català

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El secretari general de Ciudadanos, Matías Alonso, ha titllat de “prepotent gosadia” l’article del president Mas a Le Figaro d’aquest dissabte en el que Mas defensava el caràcter “profundament europeista” del procés català i el desvinculava del nacionalisme. Segons Ciudadanos Mas pretén que un estat centralista como es França i impulsor de la creació de la Unió Europea amb l’objectiu “d’acabar amb els nacionalismes que van arrasar Europa”, ara combregui amb un intent “d’imposició hegemònica i antidemocràtica” i doni suport “a l’anhel secessionista”. Per altra banda Ciudadanos reclama al govern espanyol una oferta de futur, il·lusionant i  creïble, que torni als ciutadans catalanes l’orgull de ser espanyols”.

Comparteix
   


Etiquetes
 L’estratègia del PP no servirà

Ciutadans no creu que les visites del president espanyol, Mariano Rajoy,  a Catalunya tinguin cap resultat. Per al secretari general del partit que presideix Albert Rivera, Rajoy "està absent fins i tot quan compareix" per explicar els seus plans per a Catalunya. "No hi ha prou en passejar pel Passeig de Gràcia o la Rambla fumant un puro i acompanyat per un grup de vint persones; ha de parlar amb la gent i buscar interlocutors vàlids", ha sentenciat Alonso que també ha advertit Rajoy que "ha de saber que no pot esperar res ni de Mas ni de CDC". "Un cop més, Rajoy arriba i actua tard, i probablement ho torni a fer malament", ha vaticinat.

“No estem davant un procés constituent i no cal reformar la Constitució per fer content a qui mai estarà content”

Ciudadanos també ha carregat aquest dilluns contra el PSOE i la seva proposta de reforma constitucional, perquè "abans que l'estat de les autonomies urgeix reformar altres coses com la successió de la Corona". A més, ha retret que la reforma del PSOE intenti "acontentar a qui mai estarà content" en relació als independentistes catalans.

En aquest sentit, Alonso ha vinculat la proposta socialista a un intent per mantenir satisfets als independentistes per la via de les concessions i les cessions polítiques. "No cal una reforma profunda sense consens o per voler acontentar a qui mai estarà content", ha sentenciat, tot afegint que els ciutadans "han de saber també que tampoc estem davant de cap procés constituent", en referència a les proclames que aquest cap de setmana feien des de Podemos.
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
dfzgsd fletxa sdasdg
18 de novembre de 2014, 18.19 h

Per altra banda Ciudadanos reclama al govern espanyol una oferta de futur, il·lusionant i creïble, que torni als ciutadans catalanes l’orgull de ser espanyols”. ----------->Els espanyols mai han aconseguit fer una oferta de futur, il.lusionant i creible per a Catalunya. I mai aconseguiran que els ciutadans catalans TORNIN a l'orgull de ser espanyols. I no ho aconseguiran per que mai els catalans s'han sentit orgullosos de sentir-se espanyols. Estaria bé que ho demostrés que tots els ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
fzgdg fletxa dsfs
18 de novembre de 2014, 18.09 h

ara combregui amb un intent “d’imposició hegemònica i antidemocràtica” i doni suport “a l’anhel secessionista”. -------------------> Podria acceptar o el terme imposició hegemònica democràtica, degut a una majoria i també el termei anhel secessionista. El que no té sentit és que si la victòria s'obtingut a les urnes, i la voluntat es que totes les decisions siguin refrendades de forma directa o indirecta per aquest mitjà, vosté parli d'mpoisció antidemocràtica. Senci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
WQERWR fletxa FGADFGA
18 de novembre de 2014, 17.57 h

que torni als ciutadans catalanes l’orgull de ser espanyols”. ------------> NO TINC NI VULL TENIR CAP ORGULL DE SER ESPANYOL. ETS UN NACIONALISTA ESPANYOL QUE ACUSA ALS DEMÉS DELS MALS PROPIS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
18 de novembre de 2014, 17.46 h

El nacionalisme de Ciudadanos. es patent, el seu neofalangisme, José Antonio Primo de Rivera, ja va asseverar que Espanya estava en el pensament de Déu des de el principi del temps: Supremacia fins la protèrvia que denota el seu profund racisme. També s'han mostrat sempre com a seguidors de Nebrija: (donde llega la llengua llega el impertio). Arcaics, ancorats en costums de genocidi antics, obsolets, Uf! ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jaume fletxa Barcelona
18 de novembre de 2014, 11.32 h

CIUDADANOS I EL MATÍAS NO SABEN NI ON TENEN EL CAP

Aquest paio, abuelete de cabell blanc, no sap el que diu, igual que el seu lider, en Pilotetes Rivera. El que els passa és que no saben que fer. El catalanisme ha estat sempre europeísta i no com el cony d'españolismo que sempre has estat tancat, de boina i morcilla.

CIUDADANOS s'estimbaràn. Ara que l'Iceta ha refet 'una mica' al PSC, treuràn com a molt 6-7 escons en unes catalanes i 1 o cap a unes 'españolas'.

Jo d'ells faria les ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
18 de novembre de 2014, 09.44 h

No m'extranya que els tregui de pollaguera, per que están CAPUT, CAPUT, CAPUT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
18 de novembre de 2014, 01.28 h

La caverna es baralla (PP, PPSOE, UPyD, siudad'ANUS, VOX, FAES, ETC) i cada vegada més, doncs anem pel bon camí.
Ara ja desobeeixen l'estat espanyol fins i tot els fiscals que hi ha a Catalunya.
Aviam, resulta que el 9N no va valdre per a res, hosti, quin fart de riure que fan. Ja fa més de una setmana i encara els hi dura la cuissó. I el què els hi durarà!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
jolll fletxa bdn
17 de novembre de 2014, 23.02 h

Ciudadanos ésel partit més nacionalista i corrupte del Parlament


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
17 de novembre de 2014, 18.20 h

No me estranya que els tregui de pollaguera, per que tenen dos problemas, La Independencia i Podemos que se els está menjan, per mes que el "guapete" de Rivera estigui abonat a totes las TV.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
17 de novembre de 2014, 17.56 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.