directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fiscalia de Catalunya es planta i rebutja querellar-se contra Mas

Les dues fiscalies xoquen una setmana després del 9-N i ho fan explícit en un comunicat. Sánchez-Camacho provoca una greu crisi i cada cop està més debilitada

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- La Fiscalia Superior de Catalunya, José Maria Romero de Tejada, ha comunicat a última hora d'aquest dilluns al Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, que "no considera procedent" formular una querella contra els responsables del 9-N, malgrat que Torres Dulce li havia ordenat aquest mateix dilluns que actués en aquesta direcció. Així consta en un comunicat que ha fet públic la Fiscalia General de l'Estat on s'evidencien les diferències entre els dos fiscals i on s'anuncia que Torres Dulce ha convocat la Junta de Fiscals de Sala el pròxim 19 de novembre per buscar una sortida a la situació.
Torres Dulce imposarà finalment la decisió

El Fiscal General de l'Estat ha convocat la Junta de Fiscals de Sala emparant-se en l'article 27 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal, que estableix que si un fiscal rep una ordre o instrucció que consideri contrària a les lleis o que, per qualsevol motiu consideri improcedent, "li ho farà saber al seu Fiscal cap, i si no considera satisfactòries les raons d'aquest plantejarà la qüestió de la Junta de Fiscalia".

Quan la Junta de Fiscalia es manifesti "resoldrà definitivament" sobre la qüestió. Si l'ordre venia d'un superior, li enviarà un informe i aquest, si no admet la decisió, resoldrà també, però sempre després d'haver escoltat els arguments de la Junta de Fiscals. A més, "si l'ordre fos donada pel Fiscal General de l'Estat, aquest resoldrà escoltant la Junta de Fiscals de Sala".

Què és la Junta de Fiscals de Sala?

La Junta de Fiscals de Sala és un òrgan del Ministeri Fiscal presidit pel mateix Torres Dulce i integrada pel tinent Fiscal del Tribunal Suprem i els Fiscals de Sala. S'encarrega d'assistir al Fiscal General de l'Estat en matèria doctrinal i tècnica sobre diverses qüestions com la formació de criteris unitaris d'interpretació i actuació legal i la resolució de consultes.                                      
                                                                                                                                                      
La presidenta del PPC provoca la pitjor crisi a la fiscalia espanyola

El xoc entre les dues fiscalies s'ha anat perfilant al llarg de la setmana passada en paral·lel a les pressions que el Fiscal General de l'Estat ha rebut per part de dirigents del PP i del govern espanyol, que li han reclamat -com ho ha fet aquest mateix dilluns el vicesecretari d’Organització del PP, Carlos Floriano, que "actuï" amb "celeritat" contra els responsables del 9-N.

El Fiscal Superior de Catalunya ha escoltat l'opinió de la resta dels fiscals del TSJC que segons diverses informacions publicades han expressat la seva oposició a la interposició d'una querella contra Artur Mas i diversos responsables del seu executiu per l'organització del procés de participació ciutadana. De fons, els dubtes sobre la viabilitat jurídica de la querella.

A la nota que ha fet pública aquest vespre, la Fiscalia General de l'Estat anuncia la convocatòria de la Junta de Fiscals de Sala per dimecres, 19 de novembre. Segons apunta el text, la convocatòria es fa "després de rebre la comunicació de la Fiscalia Superior de Catalunya" on aquesta "indica que de moment no procedeix iniciar accions penals contra els responsables del procés de participació ciutadana".
 
El xoc es fa evident en un paràgraf on apunta que "el Fiscal General de l'Estat considera que ha de formular-se querella davant del Tribunal Superior de Catalunya, i així ho ha ordenat avui. El Fiscal Superior, José María Romero de Tejada, no ho considera procedent i així li ho ha comunicat a última hora de la tarda d'avui".

Guerra oberta entre la fiscalia de Catalunya i el Fiscal General de l’estat

A partir d'aquí, el comunicat recull les actuacions que la Fiscalia ha fet des del 8 de novembre, quan va obrir diligències d'investigació davant la realització "d'actes" per part del govern de la Generalitat "contraris a la suspensió cautelar dictada pel TC".
 
En aquest sentit, recorda que el 9N es va pronunciar a favor de l'admissió a tràmit de les diferents denúncies que s'havien presentat "perquè entenia que existien indicis raonables de delicte". A més, quan es va acabar el procés de participació la Fiscalia General de l'Estat va demanar a la Fiscalia de Catalunya una valoració "jurídica- penal dels fets" per tal "d'adoptar les accions legals corresponents".
 
La nota es tanca admetent la negativa de la Fiscalia de Catalunya. "El Fiscal Superior va convocar una Junta per debatre aquests conceptes i ha finalitzat avui entenent que no procedeix, pel moment, establir noves actuacions penals".
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
WQERWR fletxa FGADFGA
18 de novembre de 2014, 17.22 h

En el imaginari sembla una mica com l'imatge que tenim del Tribunal de la Santa Inquisició. Que aparenment hi ha molts tribunals i suposades garanties per a pendre una decissió que sembla prefixada. Però pot ser només sigui una falsa imatge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16

Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
18 de novembre de 2014, 13.13 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 de novembre de 2014, 13.00 h

#13 No estoy de acuerdo con lo que están diciendo los medios sobre Catalunya,…la sociedad catalana tenía el derecho de opinar el 9-N,… Los sectores catalanistas que están por el derecho a liberarse del yugo español fueron mayoritariamente a votar, pero eso no es todo.

Los sectores que se definen como españoles también tenían la oportunidad de expresar su opinión, y sin embargo, declinaron ese derecho siguiendo las directrices adoctrinantes del pp, ciudadanos,upyd, psoe, etc. Eso no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
18 de novembre de 2014, 12.48 h

ESTA MAÑANA LA LEVANTARME ME HA VENIDO UNA DUDA:

¿SOMOS YA INDEPENDIENTES LOS CATALANES?
¿TRAS EL BUTIFARRENDUM, ATAMOS YA LOS PERROS CON LONGANIZAS?
¿ALGO HA CAMBIADO?
¿ EL ANSIA PERENTORIA DE VOTAR DE MASS SE HA DILUIDO TRAS EL 9-N Y NO QUIERE CONVOCAR ELECCCIONES PARA NO PERDER SU SILLON?

!CUANTA FRUSTRACION ENTRE LOS NAZIS: LOS HAN TENIDO UN AÑO ENGAÑADOS CON EL BUTIFARRENDUM Y VUELVEN A ESTAR EN LA CASILLA DE SALIDA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
18 de novembre de 2014, 09.16 h

Em sembla vergonyos que els fiscals de aquí diguin que no ja causa per la querella i que els de madrid tornin a agafar el cas "BAJO MANDATO .
Ja es veu per quin lloc van els trets.
Una vegada més tota la porquería del estat ha posat el ventiladó cap a Catalunya, per caure sobre el nostre Govern .
Els desitjo tot el pitjor i també els braços polítics que tenen aquí, Camacho, Millo, la Luna i d'altres.
Que els i caigui a sobre totes las desgr........... i que quedin de per vida envoltats ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
18 de novembre de 2014, 03.57 h

L'Estat cau fet miques per no acomplir les bases de la denocràcia segons Plató (Repúblca):
Saviesa
Moderació
Valentia
Justícia
Sense elles, a l'Europa del XXI, ho te tot perdut.
El poble català guanyarà la partida. No pot ser d'altre forma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Nou video de "LOS GARCÍA" fletxa Beneficis de la independència
18 de novembre de 2014, 01.11 h

https://www.youtube.com/watch?v=GA5tyz7Z4kg


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
17 de novembre de 2014, 23.17 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
17 de novembre de 2014, 23.16 h

Està claríssim! Els funcionaris de Madrit contra CAT. Com podem seguir així, amb un Estat que ens ataca continuament?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.