directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La substituta d’Almúnia a la CE: "Sempre és beneficiós escoltar la gent"

"Amb referèndum o sense, hi ha una cosa que sempre trobo beneficiosa, que és escoltar la gent i no necessàriament perquè hi estiguis d'acord", defensa l'eurocomissària danesa Vestager

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La nova eurocomissària de Competència, Margrethe Vestager, avisa sobre Catalunya que cal "escoltar" la gent. "Amb referèndum o sense, hi ha una cosa que sempre trobo beneficiosa, que és escoltar la gent i no necessàriament perquè hi estiguis d'acord", adverteix la fins ara viceprimera ministra danesa, en una entrevista a l'ACN. Preguntada sobre si s'hauria de seguir l'exemple de David Cameron a Escòcia, Vestager respon que "sense escoltar els altres, mai seràs més savi". I recorda que Dinamarca té una "molt llarga tradició en fer referèndums", tot i que vol ser "molt curosa" i evita "receptar com ho ha de fer l'altra gent".

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i la crida del president Artur Mas a la comunitat internacional perquè convenci l'Estat que Catalunya pugui votar en un referèndum legal i vinculant i la denúncia ciutadana i de 200 càrrecs electes a les institucions europees, Vestager avisa que Brussel·les no s'hi posarà. "Sé quin és el debat, l'he seguit, però crec que també és molt important que es pugui celebrar sense la interferència europea i sense que jo hagi de donar una opinió", defensa la liberal danesa en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies. "No tinc res a dir, no crec que sigui cosa meva", al·lega.
 
Vestager, però, evoca la "molt llarga tradició en fer referèndums" del seu país i, en concret, el de Schleswig "del 1920 sobre la frontera entre Dinamarca i Alemanya", que va ser "relativament exitós". "Des de llavors hem aconseguit cuidar la minoria alemanya a Dinamarca i la minoria danesa d'Alemanya", destaca. Tot i això, "aquest és un tema danès, no un exemple que s'hagi seguit enlloc més al món per resoldre una qüestió fronterera", apunta. "Bàsicament, crec que és un tema català i espanyol i és molt important que els estats membres puguin mantenir aquest tipus de debats sense que els eurocomisaris assenyalin ningú ni opinin sobre com s'ha de resoldre", insisteix l'eurocomissària de Competència.
 
"Fins i tot quan la situació és molt problemàtica i hi ha molt de conflicte, és molt important respectar" aquesta no ingerència de Brussel·les, explica Vestager. "És una qüestió de principis, perquè un dels punts forts de la UE que no es valora prou és que som 28 estats membres que fem les coses diferents i tenim diferents constitucions i històries", afegeix. No obstant això, preguntada sobre si l'executiu del PP hauria de seguir aquesta tradició danesa de celebrar referèndums, Vestager argumenta que "hi ha una cosa que sempre és beneficiosa, que és escoltar la gent i no necessàriament perquè hi estiguis d'acord".
 
Vestager ha rellevat precisament l'espanyol Joaquín Almunia aquest passat 1 de novembre. Fins llavors era la número dos del govern danès de Helle Thorning-Schmidt, la seva viceprimera ministra i responsable d'Economia i d'Interior (2011-2014). També va ser ministra d'Educació i Afers Eclesiàstics (1998-2001) del govern de Poul Nyrup Rasmussen.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
mario fletxa barna
21 de novembre de 2014, 10.35 h

Que sabran els animalets si tot el que s'els posa al plat s'ho mengen!
SE LO REPITO: QUE SABRAN LOS ANIMALITOS ( ANIMALES) SI TODO LO QUE SE LES PONE EN EL PLATO SE LO COMEN!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
SO4H2 fletxa CASPAnya, el chamizo miseraable CON ÍNFULAS DE IMPERIO que, por mucho que hable, NADIE SE TOMA EN SERIO.
20 de novembre de 2014, 19.15 h






#4 #5 ANACLETOOOOOOOOOOOOO !!! . . . ANACLETO FLATULENCIOOOOOOOOOOOOOOOO !!!! . . . ja has tornat a beure ANÍS EL MONO, oi?

... i saps que NO SE'T POSA BÉ, que et fa mal, et fa DELIRAR i DIR CARCAMALADES RIDÍCULES.


Si segueixes bevent acabaràs essent igual de ridícul i histèric que el MIGUEL ROMUALDO .

No et faria vergonya arribara a ser com ell?

. . . doncs DEIXA L'ANÍS EL MONO D'UNA PUTA VEGADA, CONY !!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de novembre de 2014, 18.09 h



#4
#5 Tu, nene, mucho bla-bla-bla , ... tanto bla-bla-bla que por pesado i cursi no te lee ni tu madre, bueno, claro, ella no sabe leer, pero a ti no te lee ni tu primo Leoncio, el que tuvo la suerte de ir a la escuela hasta los ocho años, caso inédito en tu aldehuela.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
20 de novembre de 2014, 16.00 h

NORMALMENTE CRITICO A ESTE PANFLETO PERO DEBO DECIR ALGO BUENO

NO SE HAN ATREVIDO ESTE AÑO A MENTIR NI MANIPULAR CON UNA FALSA FOTO CON LOS HERMANOS MARQUEZ O TITO RABAT CON UNA BANDERA SEPARATISTA NI EN CERVERA NI EN NINGUN CIRCUITO A DIFERENCIA DE LO QUE SI HIZO EL ASALTAPISCINAS EN AÑOS ANTERIORES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
20 de novembre de 2014, 14.10 h

TESORO PÚBLICO El Tesoro ha ahorrado 13.000 millones en intereses durante los dos últimos años
España capta 3.036 millones en la subasta de deuda y cubre ya el 100% de sus necesidades de financiación Cubre su objetivo de financiación de todo 2014 con 41 días de antelación
La caída del gasto por los menores intereses equivale al presupuesto de Interior y Defensa

Pero más aún que por la rapidez en la que se han cubierto las previsiones, lo que realmente ha marcado estos dos últim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
20 de novembre de 2014, 12.41 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de novembre de 2014, 11.58 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
20 de novembre de 2014, 09.33 h

Dona sàvia, com ELLA diu, escoltar et fa ser més o una mica més savi. Està qualificant el gobierno?
És ben diplomàtica, a més, però crec que cada vegada el món veu més clar amb qui juga la CREDIBILITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.