directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC prioritza acords programàtics sobre la independència a una llista unitària

Junqueras creu per un nom compartit per a llistes separades faria fàcil entendre els resultats d'unes plebiscitàries

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, veuria amb bons ulls que els partits favorables a la independència consensuessin un nom comú amb el què presentar-se a les properes eleccions. En una entrevista a Nació Digital, el líder republicà explica que una possibilitat seria establir un nom paraigua sota el que se situessin les diferents llistes del 'sí-sí'. "Llista pel sí-CUP, Llista pel sí-CiU o Ara és l'Hora-ERC, Ara és l'Hora-CiU, etc.", ha posat a com a exemple. "Aquest nom comú faria molt fàcil d'interpretar el resultat i al mateix temps permetria mantenir la transversalitat", ha sentenciat.

Comparteix
   

En el full de ruta dels republicans, els acords previs a les eleccions són "imprescindibles", però no per a configurar llistes conjuntes. Junqueras aposta per incloure punts comú als programes de les diferents candidatures i, per fer més fàcil interpretar els resultats d'unes eleccions amb caràcter plebiscitari, veu bé l'establiment d'un nom que actuï com a paraigua per a les diferents llistes dels partits. Precisament aquests acords previs haurien de servir per a configurar el Govern que sortís dels comicis i que Junqueras subratlla que ha d'incloure el màxim nombre de partits possible per a iniciar amb força un procés constituent.
 
En l'entrevista, Junqueras explica que ERC no ha trencat el pacte de Govern amb CiU, tot i que el mateix president de la Generalitat opini d'aquesta manera. El líder republicà recalca que les votacions al Parlament sempre han estat coincidents "excepte en els casos en què CiU ha volgut votar amb PPC o PSC" i que l'actitud d'ERC amb els pressupostos no ha canviat des que va aprovar els del 2014: "no té sentit aprovar els pressupostos del 2015 amb 4.000 milions menys que els del 2014. Tot i que Junqueras deixa clar que en cap moment van tenir predisposició a aprovar els comptes, ERC es va estar reunint amb el departament d'Economia fins a finals de setembre i els contactes es van aturar per la incertesa sobre el 9-N, segons van reconèixer les dues parts implicades.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
DFA<DS fletxa DFASDFDSAF
21 de novembre de 2014, 18.23 h

"no té sentit aprovar els pressupostos del 2015 amb 4.000 milions menys que els del 2014. ---------> SI SEGUIM EN AQUEST PAS D'OFEGAMENT PER PART DEL"GOBIERNO CENTRAL" LI HAUREM DE ANAR CEDINT TOTES LES COMPETÈNCIES I QUEDAR-NOS NOMÉS AMB EL GOVERN DE CATALUNYA, PRESIDENT I CONSELLERS, QUE A MÉS AMB UN ACTE DE VOLUNTARISME PODEN "TREBALLAR" (SI ES QUE QUEDA ALGUNA COSA PER TREBALLAR) DE FRANC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
21 de novembre de 2014, 16.13 h

#9 Esteu segurs que si ERC no ha volgut passar al davant només ha estat per lleialtat i no ha influit gens l'evitar haver-se d'empassar un grau molt alt d'impopularitat per també haver de fer 'retallades' degut a haver de gestionar un pressupost vergonyosament insuficient i la dependència del FLA?
Quants d'aquests que clamen constantment contre les retallades i les utilitzen com a armes llencívoles contra el Govern de la Generalitat han convocat mai i per aquest motiu manifestacions davant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
21 de novembre de 2014, 15.24 h

Si no sou ni capaços de fer una Llista Unitària per a la Independència i poseu el Partit per davant, com ens voleu fer creure que serieu després capaços de fer un Govern de Concentració, especialment després d'haver-vos esbatussat durant la campanya i les malfiances que teniu? Ho sento, no sou creibles si continueu així. Heu pensat en l'efecte Podemos? Teniu present que potser no sumarieu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
bejota fletxa BCN
21 de novembre de 2014, 14.19 h

Sense majoria absoluta.
La suma de CiU i ERC, a la baixa després del 9N
Una enquesta d'El Periódico reflecteix una lleugera recuperació de CiU.
Però la suma dels resultats junt amb ERC cau respecte a l'anterior sondeig.

N.B. JUNQUERAS:CAL FER UNA ULLADA AL RESULTAT DE LA CONSULTA DE TANT EN TANT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jepis fletxa Igualada
21 de novembre de 2014, 12.01 h

#18 La llista única no te res a veure amb la unitat i si, estaria en situació debilitada front mitjans comunicació, tertúlies, campanyes radio i TV i un sol problema o dossier podria també fer-la trontollar a mes inclouria pocs independents de la societat civil, per tant mes llistes es donar veu i força a mes sensibilitats diverses com es, la nostre societat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de novembre de 2014, 09.18 h

Espavileu tots plegats! o s' ens covarà l' arròs i.... tot a fer punyetes ! Qui falli ara ser el primer a anar-hi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
21 de novembre de 2014, 09.16 h

No Oriol no; no amagueu els interessos de partit (voleu demostrar que ara sou els primers possiblement ?) rere arguments poc raonats. L'objectiu, ara, és aconseguir un mandat democràtic clar, unívoc, abassegador en relació a la independència. I de cara al poble de Catalunya, de cara a Espanya i, sobre tot, de cara al món, quin mandat democràtic és millor: un partit de l'impulsor del procés en primer o segon lloc amb 30 o 35 escons i un segon partit amb aproximadament els mateixos ?. O ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
SO4H2 fletxa CASPAnyaaaa? . . . un chamizo miserable con ínfulas de imperio, que por mucho que hable nadie se toma en serio.
21 de novembre de 2014, 08.42 h







#11 Ets impagable, Anacleto-Flatulencio. Els teus comentaris són divertidíssims. Encara recordo quan, fa pocs mesos, ens "explicaves" que espanya aviat seria més rica que Alemanya . . .


Veig que segueixes en la mateixa (fantasiosa i còmica) línia





Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
SO4H2 fletxa CASPAnyaaaa? . . . un chamizo miserable con ínfulas de imperio, que por mucho que hable nadie se toma en serio.
21 de novembre de 2014, 08.37 h




#12 Bejota, pobret, veig que has après això del "game over", cosa la qual és un GRAN MÈRIT per a tu, considerant el teu infame nivell tan cultural com d'intel.ligència.

Segueix així, nano, i aviat podràs estar al nivell dels alumnes distingits de primària.

Felicitats !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.